Torsdag d. 3. Maj 2007


Rekorddeltagelse ved borgermøde på Søndergård skole

Forældre, bedsteforældre, elever, lærere og politikere. De var der alle sammen, da der i denne uge var borgermøde om skolerne i Bagsværd områdets fremtid.
Mødet blev holdt på Søndergård skole, én af de to skoler, som for alvor er "i spil" og måske risikerer at blive nedlagt. Og en aktionsgruppe bestående af forældre og
skolebestyrelsesmedlemmer havde inden mødet taget opstilling foran skolen, hvor de samlede underskrifter ind for bevarelse af Søndergård og Bagsværd skoler.
Indenfor i skolens aula var der fyldt helt op. 260 stole var ikke nok, og nogle måtte sågar stå op i de godt og vel to en halv time mødet varede. Men det generede tilsyneladende ikke de fremmødte. De var nemlig kommet for at få svar på deres spørgsmål til embedsfolk og
Politikere. Og spørgsmål var der masser af.
Der er endnu ikke taget politisk stilling til rapporten. Og børne- og undervisningsudvalget vælger ikke mellem nogen af de opstillede alternativer i rapporten, når de igen har sagen på dagsordenen senere på måneden.

Natligt røveri med pistol

En 61-årig kvinde blev natten til i går udsat for væbnet røveri i sin lejlighed i Værebro Park i Bagsværd.
Fem minutter i to ringede det på kvindes dør. Hun åbnede og blev af to mænd presset ind i lejligheden og truet med en pistol.
Mændene gennemrodede lejligheden og forsvandt med 500 kr. i kontanter og et hævekort.
Der forelå ved redaktionens slutning ingen signalementer af de to røvere.

Fredningsfolk sejrer over bro

Ejerne af en af de mest attraktive adresser på Nybrovej i Lyngby-Taarbæk kommune lige ud til Bagsværd sø, har nu fjernet en stor bådebro i søen.
Bådebroen oversteg nemlig langt de retningslinier for broer, som Skov- og Naturstyrelsen har opstillet. De siger, at en bådebro generelt ikke må være mere end 1,5 meter bred. Ejerne havde fået bygget en på syv meter.
Det er lokalkomiteerne for Danmarks Naturfredningsforening i Gladsaxe og Lyngby, der har gjort kommunerne opmærksomme på den overdimensionerede bådebro.
Ingen af kommunerne, Gladsaxe som ejer af søen, har givet tilladelse til brobyggeriet, der med naturbeskyttelsesloven i hånden også skulle have været godkendt i det tidligere Københavns amt.
Ejerne mente at have vundet hævd på broen, som angiveligt skulle have stået der siden 1915. Men luftfoto har afsløret, at der i en tiårs periode omkring 1980erne slet ingen bro var. Og sådan er det så altså igen.

Kommunen skal være hække-politi

Hække, der vokser vildt ud over fortovet, så man ikke kan passere uden at gå ud på vejen, og blomster, som gror ind i fliserne, så de gående snubler. Grundejere forsømmer at holde deres private beplantning nede, og det er kommunen, som skal agere politi, mener Haspegårdens Grundejerforening, som ikke selv har lyst til at prikke til de naturelskende havejere.
"Det vokser vildt, man kan ikke se skellet, og du kan ikke passerer med en barnevogn uden at komme ud på asfalten. Når kommunen alligevel er ude i området, kan de smide et standardbrev ind, hvor den er gal, og gøre opmærksom på at det skal passes. Vi vil ikke gøre det selv, for vi vil bevare det gode naboskab".
Det sagde Mikael Jensen fra Haspegårdens Grundejerforening på det årlige møde mellem grundejerne og Gladsaxe Kommune sidste uge. Chef for Teknisk Forvalting Philip Hartman svarede, at "det skal være grelt før vi klipper hækken på borgerens regning. Men giv os et tip, så ser vi på det".
"Det kan vi da godt, men vi vil ikke lege politimænd, det er ikke vores, men kommunens opgave", svarede Mikael Jensen. Kommunen over at lave en kampagne, fx en husstandsomdelt pjece, som skal huske grundejerne på at klippe deres hække.

Bededagsprogram

I morgen bliver Nyhedsmagasinet erstattet af en særlig St. Bededagsudsendelse med blandt andet musik, hvor ordet prayer, altså at bede, indgår. Ellers ligner den øvrige programflade andre fredage.
Hele ugeprogrammet kan ses på radioens hjemmeside, radiogladsaxe.dk.