Mandag d. 7. Maj 2007


Skadestuer bevares

Der er godt nyt for borgere med forstuvede lemmer eller flækkede øjenbryn. Politikerne i Region Hovedstaden har netop indgået et forlig, som sikrer, at også skadestuerne på nærhospitalerne, herunder Gentofte og Glostrup Hospital, fortsat holder døgnåbent. Skadestuerne på nærhospitalerne skulle ellers kun have åbent i dagtimerne, og patienter med akutte skader uden for åbningstid ville dermed være henvist til områdehospitalerne i Herlev og Hvidovre. Men med forliget bøjer politikerne sig for borgernes krav om at samtlige 10 skadestuer i Hovedstadsregionen bevares. Sygehusplanen bliver endeligt vedtaget den 15. maj.

Snavsede Søborg-bagere

Det kniber tilsyneladende for bagerne i Søborg-området at gøre ordentligt rent.
Fire ud af fem bagerier har nemlig fået anmærkninger fra fødevarekontrollen, når det gælder kvaliteten af rengøring. Indtørret gammel dej, blandet vaskevand og mel, snavs i fryseren og vindueskarme, der er brune efter kondensvand hører åbenbart til dagens tekst.
Kun Bagerihjørnet på Buddingevej 215 har orden i sagerne og får en storsmilende Smiley ved den seneste kontrol. De øvrige får Smileyer med knap så store smil.
Omvendt forholder det sig med bagerne i Bagsværd. Her opnår tre ud af fire bagerier store smil. Kun BS-supermarkedets bageri får et halvlunkent smil, og igen er det rengøringen det kniber med. Seneste kontrol, som var i sidste uge, beretter således om utilstrækkelig udsugning og snavsede gulve.
Samtlige kontrolskemaer kan ses på fødevaredirektoratets hjemmeside.

Daginstitutionerne indleder rækken af idrætsdage

Den 24. maj holder daginstitutionerne deres idrætsdag på Bagsværd Stadion. Her vil 2500 børn fra daginstitutioner i hele kommunen boltre sig i leg og bevægelse. Daginstitutionernes idrætsdag er kun en i viften af idrætsdage Gladsaxe kommunes børn kan deltage i. Der er rig mulighed for at dyrke idræt i Gladsaxe mange foreninger, og idrætsdagene skulle gerne inspirere de unge til at dyrke idræt.
I Livet i Gladsaxe i morgen kl. 7.30 fortæller Idrætskonsulent Pia Bagger, der netop har haft 25 års jubilæum i Gladsaxe kommune, mere om idrætsdage, foreningslivet, og fremtidens udfordringer.