Tirsdag d. 8. Maj 2007


Brutal røverbande fanget

Det var teenagere fra Værebro, der sidste onsdag stod bag tre usædvanlig grove væbnede røverier mod ældre aleneboende borgere.
Som tidligere omtalt her i Nyhedsmagasinet gik det første røveri ud over en 61-årig kvinde i Værebro Park. Natten til onsdag trængte de pistolbevæbnede unge ind i hendes lejlighed og stjal hævekort og kontanter.
Onsdag eftermiddag var det en 83-årig mand, de sort- og hætteklædte røvere truede til at udlevere kreditkort og kontanter.
Onsdag aften havde banden udset sig en 88-årig kvinde på Præstebrovej i Gladsaxe som offer.
Røverne var ved de tre røverier særdeles hårdhændede ved de ældre mennesker.
Den 88-årige blev eksempelvis efterladt med arme og ben tapet sammen og med tape for munden. Desuden blev kvindens telefon og en alarm til kommunens hjemmehjælpere ødelagt. Først ud på natten fik hun kæmpet sig fri af tapen og fik via en gammel uopdaget telefon fat på familie.
Hurtigt og effektivt politiarbejde i og omkring Værebro Park-bebyggelsen ledte frem til foreløbig tre gerningsmænd, der i fredags blev stillet for en dommer.
Den yngste blev på grund af sin alder, 14 år, løsladt efter afhøring. To andre på henholdsvis 15 og 18 år blev varetægtsfængslet i fire uger. En fjerde gerningsmand, hvis identitet politiet kender, eftersøges stadig.

Forslag til kunstgræsbaner

Etableringen af en kunstgræsbane til fodbold i Gladsaxe er nu rykket et skridt nærmere – på papiret i hvert fald.
En arbejdsgruppe bestående af stadioninspektører, arkitekter og sportens folk har nemlig barslet med redegørelse om behov, placering og økonomi bag kunstgræsbanerne. For der er faktisk behov for hele fire af slagsen, hvis Gladsaxes godt 2.500 fodboldspillere skal kunne komme til at træne i passende omfang.
Men med en pris på op mod 10 millioner kroner for den dyreste af slagsen, så ligger det nok ikke lige om hjørnet med alle fire.
I første omgang ligger der et forslag om at etablere to baner i 2008 på Gladsaxe stadion, og så en mere på AB og en i Bagsværd i løbet af 2009.
Forslagene diskuteres i dag i fritids- og idrætsudvalget.

Bedragere afsløres af kommunal kontrolgruppe

Gladsaxe kommunes kontrolgruppe, der laver aktioner mod socialt bedrageri og skattesnyd, har sparet det offentlige for næsten 30 millioner kroner siden starten for syv år siden.
Det viser den seneste statusrapport fra gruppen, der alene det sidste år har givet besparelser for stat og kommune på 4,3 millioner kroner.
Det er fortsat snyd med kontanthjælpen, der er det sorteste dyr i flokken. Kontrolgruppen har det seneste år afsløret så mange folk, der arbejder sort, samtidig med at de modtager kontanthjælp, at kommunen har sparet lige ved tre millioner kroner.
Andre områder, hvor der bliver snydt og bedraget, dog for noget mindre beløb, er med boligsikring, pension, familieydelse, pension og økonomisk friplads.

Landsdækkende undersøgelse af etniske minoriteters sundhed

Ex-jugoslavere, iranere, irakere, pakistanere, tyrkere, palæstinensere og somaliere kan i løbet af de næste par måneder risikere at blive ringet op og interviewet om deres rygevaner, psykiske sundhed og øvrige livsstil. En landsdækkende undersøgelse vil skaffe viden om sygdomsmønstre blandt etniske minoriteter, og resultatet skal blandt andet hjælpe til med at indrette sygehusvæsenet, så det også bliver gearet til de etniske grupper, fortæller projektleder John Singhammer fra Center for Folkesundheds i Århus. Det er især sygdommen diabetes, som man forventer at finde i højere grad hos de etniske grupper, men de vil blive spurgt om alt som kan påvirke helbredet, lige fra stress pga. arbejdsløshed, over motions- og spisevaner, kropslige symptomer og familierelaterede problemer.
Udvælgelsen af de i alt 8.500 etniske minoriteter, som bliver kontaktet af interviewere fra Danmarks Statistik foregår efter tilfældighedsprincippet, og resultatet af undersøgelsen forventes at ligge klart til nytår.

Elevplaner på it-database

Et helt nyt it-system skal hjælpe folkeskolelærerne i Gladsaxe med at lave de lovpligtige elevplaner. It-systemet med navnet elevplan.nu, er en database, som kun lærerne har adgang til, og det er blevet testet af IT-lærer John Nielsen fra Egegård Skole.
Alle oplysninger om elever og klasser samt årsplaner ligger på databasen, og lærerne kan løbende evaluere projekter og elever via internettet. Sluttelig kan lærerne evaluere den enkelte elev, udskrive elevplanerne på papir og aflevere dem til forældre og skole.
"Jeg kan bedre lide dette program end det, vi brugte tidligere. Det er mere omfattende, og man kan skrive individuelt, hvor man i det gamle program kun kunne evaluere eleverne via smileys". Alle lærere i kommunen skal fremover udarbejde elevplaner via databasen elevplan.nu.
 
Lærere får mulighed for at skrive mere nuancerede elevplaner via nyt it-system
Folkeskolelærerne i Gladsaxe skal fremover udarbejde elevplaner på en internet-baseret database. Databasen har navnet elevplan.nu og kommer til at indeholde oplysninger om hver enkelt elevs fremgang i de forskellige fag. Meningen er at kun lærere har adgang til databasen, fortæller IT-lærer John Nielsen fra Egegård skole som har testet systemet.
"Fordelene er at vi kan arbejde med det alle steder, jeg kan vælge at arbejde hjemmefra, fordi det er internet-baseret. Det er jo et omdiskuteret emne, det her med elevplaner, men når vi nu skal have dem, så tilgodeser dette program lærerne. Min personlige holdning er, at hvis man sætter sig ind i det her, så er det brugbart".