Onsdag d. 9. Maj 2007


Forældrebestyrelse imod børnehavelukning

Forældrebestyrelsen i halvdagsbørnehaven Garhøj er frustrerede over udsigterne til en lukning af institutionen.
På sit møde i aften skal byrådet beslutte, om kommunen skal opsige sin driftsoverenskomst med den lille selvejende institution. Grunden er dels et dalende børnetal og dels manglende
efterspørgsel på halvdagsbørnehaver. Men den begrundelse forstår man ikke i Garhøjs forældrebestyrelse:
"Det kan godt være, der ikke er mange børn på nuværende tidspunkt. Men vi har jo heller ikke fået lov at prøve at skaffe de børn! Man oplyser jo ikke om, at der ligger en lille perle midt i Gladsaxe der kun er halvdagsbørnehave. Man er jo ikke flinke til fra daginstitutionskontoret at henvende folk til os, så de kan komme ned og se. Det er en børnehave der skal ses. Og for børn med lidt vanskeligheder der ikke kan begå sig i større rum er denne her børnehave rigtig god", siger Ann Katrine Marinussen fra forældrebestyrelsen.

Så åbner forebyggelsescentret

Når Gladsaxes nye forebyggelsescenter åbner, og det gør det på fredag, vil kommunens
sundhedsaktiviteter fremover være samlet under ét tag.
"Det vigtigste for os bliver at fortælle folk, hvad der foregår i Forebyggelsescentret. Der sker en række aktiviteter, og vi har en masse entusiastiske medarbejdere, som glæder sig meget til at komme igen", lyder det fra en forventningsfuld socialudvalgsformand dagen før dagen før dagen.
Der er officiel indvielse af Forebyggelsescentret nu på fredag.

Flere påsatte brande i Stengårds-området

Området omkring Stengård skole i Gladsaxe bliver stadig hærget af ildspåsættelser. I bededagsferien blev der således dels sat ild til en stor container med byggeaffald ved de nye ungdomsboliger. Og dels blev der sat ild til en bunke visne blade og grene på skråningen op til jernbanen.
Sidst i april blev der flere gange sat ild til affaldsbeholdere på og ved Stengård skole. Men heldigvis er der endnu kun sket materiel skade af beskedent omfang.
Brandvæsnet formoder, at der er tale om drengestreger, der dog har kunnet og kan gå gruelig galt, hvis ikke de påsatte brande hurtigt bliver anmeldt.

Behov for penge til afrikanske kvinders uddannelse

På søndag holder Care og Ibis landsindsamling til fordel for kvinder i Afrika, nærmere bestemt Mozambique og Ghana. De indsamlede penge er øremærkede til kvinders udvikling, og når det netop er kvinderne, som ulandsorganisationerne fokuserer på, er det fordi de er centrale for mange funktioner i samfundet, fortæller koordinator i Bagsværd Alette Rewentlow. Kvinderne bliver uddannet til sundhedsassistenter, som kan oplyse om hiv og AIDS, son netop rammer mange kvinder. Desuden vil de indsamlede penge blive brugt til vandings-systemer som skal forbedre landbrugsjorden. Kun få af pengene vil gå til administration.
På www.kvinderiafrika.dk kan man finde information om indsamlingen, og for eventuelle indsamlere er der oplysninger om hvor man skal henvende sig på den nævnte netadresse.

Millionbesparelse via elektronik

Overgangen til elektronisk fakturering sparer Gladsaxe kommune millionbeløb hen over årene.
På årsplan handler det om cirka 1,2 millioner kroner, der nu kan bruges på andre ting. Blandt andet bliver der sparet ¾ stilling i regnskabsafdelingen og en tilsvarende stilling blandt rådhusets betjente.
De henter og bringer omkring 95.000 færre interne breve mellem rådhus og institutioner. De bliver i dag sendt elektronisk. Og i regnskabsafdelingen bogfører man i dag under 1.500 fakturaer, hvor der inden den obligatoriske elektroniske regningsfremsendelse blev bogført omkring 61.000 regninger.
Ud over de sparede stillinger, så bliver gevinsten brugt til uddannelse af de ansatte i regnskabsafdelingen og til udarbejdelse af vejledninger.

22 smileys til Herlev Hospital

Patienterne på Herlev Hospital kan glæde sig over, at det i hvert fald ikke er fra køkkenerne, eventuelle bakterier og sygdomme kommer og forværrer et i forvejen ringe helbred. Alle hospitalets 22 køkkener fik tildelt en smiley, da Fødevarestyrelsen kom på uanmeldt besøg dagen før bededagsferien. Vicedirektør Lone Møller siger, at det ikke var en overraskelse, for
hospitalet har brugt mange kræfter på at forbedre standarden. Det er en koncentreret indsats omkring uddannelse af rengøringspersonalet, som har skabt resultatet, men alligevel vil hospitalet ikke hvile på laurbærrene, siger vicedirektøren. Der er altid brug for at holde et vågent øje med standarden. Hospitalet fik en enkelt anmærkning, som handler om papirarbejdet omkring rengøringen. Men det lover ledelsen at tjekke op på snarest muligt.