Torsdag d. 10. Maj 2007


Forslag til skoledækning i Bagsværd

Et fælles skoledistrikt for Bagsværd skole og Søndergård skole med til sammen tre spor, en ledelsesmæssig sammenlægning af de to skoler og en beslutning om den fremtidige skoledækning inden udgangen af 2007.
Sådan lyder i korthed skoleforvaltningens oplæg til politikerne i børne- og undervisningsudvalget, der mødes på tirsdag med blandt andet skolekapaciteten i den nordlige del af kommunen på programmet.

Halvdagsbørnehaven Garhøj på Holmevej lukker

Et næsten enigt byråd besluttede på sit møde i går aftes at opsige driftsoverenskomsten med den lille institution. Årsagen er Garhøjs dalende børnetal og manglende efterspørgsel på
pladser i området:
"Venstre går ind for bæredygtige institutioner. Også i denne sag. Og det er selvfølgelig trist, at vi har stemt for at lukke Garhøj. Men sådan er det med specialtilbud, som en halvdagsbørnehave er. Og udover Marielyst kan også Skoleparken tilbyde sig, men med ¾ dag, og vi har en skovbørnehave, hvor der også er tilbud. Og de støtteordninger, der har været til forældre i Garhøj vil følge med ud i de andre tilbud forældrene vil finde i samråd med én af vores småbørnskonsulenter", sagde venstres Hanne Calberg.
 
Også SF stemte for opsigelsen. Men ikke uden betænkeligheder, fortalte Gunnar Svendsen
"Garhøjs forældrebestyrelse har rettet nogle ret alvorlige anklager mod forvaltningen, De påstår forvaltningen i realiteten har lukket institutionen inden det er politisk besluttet. På den måde, at de ikke har oplyst forældre om muligheden for at vælge Garhøj (..) Forvaltningen afviser anklagerne, og alt andet ville også være helt galt. Det er ikke forvaltningen men byrådet der tager beslutningen om, at ændre på daginstitutionstilbud i kommunen. Men det var i øvrigt nogle tilsvarende anklager der blev fremsat, da vi valgte at lukke fritidshjemmet Solsikken. Som i sagen om Solsikken, står vi uden beviser. Det er påstand mod påstand, og vi kan ikke som politikere bruge den ene parts påstand som grundlag for en beslutning med vidtrækkende konsekvenser. Derfor vil jeg anbefale, hvis andre oplever de kommer ud for en situation som Garhøjs bestyrelse har beskrevet, sikrer sig beviser dvs. navngivne vidner, der kan verificere deres påstand, ellers kan vi ikke bruge den påstand til noget".
 
Enhedslisten stemte som det eneste parti imod at opsige driftsoverenskomsten.
"Vi er sådan set meget enige i, at der nok sandsynligvis er faldende søgning til halvdagsbørnehaver. En plads hvor man kun kan få passet sit barn mellem 8 – 14 er der ikke mange familier der kan udnytte, fordi flere og flere bliver fuldtidsarbejdende eller arbejder på skæve arbejdstider. Der er sådan en plads nok ikke særlig attraktiv. Men vi er ikke enige i, at der på længere sigt er et vigende behov for fuldtidspladser i området. På mødet med grundejerforeningerne fortalte grundejere i området, at den udviklingstendens de kunne se var, at de nye der flytter ind er unge familier med små børn. Og derfor kan jeg ikke forestille mig, at der på længere sigt ikke vil være behov for flere pladser også i det her område", lød det fra enhedslistens Trine Henriksen.

Nu er kunstgræsbanerne tæt på

To kunstgræsbaner bliver etableret på Gladsaxe Stadion i 2008, i hvert fald hvis det står til Fritids og Idrætsudvalget. Udvalget besluttede tirsdag at bede Byrådet om at sætte penge af til banerne, som skal ligge på de eksisterende grusbaner. Ydermere besluttede udvalget at udskyde etableringen af to andre kunstgræsbaner til 2009 af økonomiske årsager. En kunstgræsbane i den dyre udgave koster op mod 10 millioner kroner, og heri er medregnet at græstæppet skal udskiftes hvert 10. år, hvilket koster ca 2.5 million kroner. Til gengæld kan de 2.500 fodboldspillere i Gladsaxe spille bold hele året rundt.

Projekt skal hjælpe unge cuttere

De skærer sig i armene, på benene, og i halsen, de er unge, og de gør det med vilje. Fænomenet cutting har været kendt i USA i mange år, og er nu for alvor blevet et problem i Danmark. Ungdomscenteret Pilegården vil forsøge at få fat i de unge med et nyt projekt, før det rigtig galt, fortæller leder Turid Rørtveit. Projektet har plads til cirka 25 unge og hvis man har kendskab til en ung som har vanskeligheder af den eller lignende art kan man henvende sig til Pilegården på tlf. 20 49 74 16.

Radikale radikale

De radikale er stadig radikale – i Gladsaxe i hvert fald.
Tidligere byrådsmedlem for de radikale Lis Smidsholm har ikke tænkt sig at skifte parti, hun bliver, hvor hun er, oplyser hun til Nyhedsmagasinet.
Og ifølge sædvanligvis velunderrettede kilder, så har partiets nuværende byrådsmedlem Cheri-Mae Williamson heller ikke tænkt at gå til Ny Alliance.
Det samme gør sig efter sigende også gældende for et andet fremtrædende medlem af de radikale, formanden for integrationsrådet Martin Mouritzen, der også er kendt som lokalformand for organisationen Skole- og samfund.