Mandag d. 14. Maj 2007


Forslag: Ny skole i Bagsværd

Byg en helt ny stor skole i Bagsværd, omdan Søndergård skoles arealer til idrætsfaciliteter og sælg Bagsværd skole.
Sådan lyder et fælles idé- og diskussionsoplæg fra Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Idé- og diskussionsoplæg

fra Dansk Folkeparti og Det konservative Folkeparti i Gladsaxe Byråd

Visioner for Bagsværd området og dets skoler

Kort sigt:

1. De to eksisterende folkeskoler: Bagsværd Skole og Søndergård Skole fortsætter indtil videre fysisk uændret i eksisterende lokaler. Dette sker for at fastholde den aktuelle høje pædagogiske kvalitet samt for at undgå usikkerhed blandt børn, forældre og medarbejdere.

2. Der træffes principbeslutning om at bygge én helt ny, moderne folkeskole (arbejdstitel: Bagsværd Park Skole) med tidssvarende faciliteter, herunder faglokaler mv.

3. Alle kommunens folkeskoler fastholdes af faglige og pædagogiske årsager uændret med et samlet forløb fra 0. klasse til 9. klasse på samme skole.

4. For at sikre et højt fagligt niveau på samtlige folkeskoler i Gladsaxe skal alle skoler i fremtiden som minimum være tosporede.

5. Det undersøges, hvilke pædagogiske, personalemæssige og økonomiske fordele det kan have, såfremt der etableres mere end to spor på visse skoler. Der vil i nær fremtid være alvorlige rekrutteringsproblemer hvad angår uddannede lærere. Det er vigtigt, at sikre gode pædagogiske udviklingsmuligheder i kommunens skolevæsen og dermed fleksibilitet i tilrettelægningen af undervisningen.

6. Den af Gladsaxe Byråd vedtagne skolepolitik udmøntes i henhold til de hidtil trufne beslutninger.

7. For at undgå store anlægsudgifter på kort sigt, tilstræbes det at udnytte ledig lokalekapacitet på eksisterende skoler i kommunen.

8. Der udarbejdes snarest en detaljeret tidsplan for at fremme realiseringen af nedenstående vision.

Længere sigt:

1. Der bygges én helt ny, moderne folkeskole (Bagsværd Park Skole) med tidssvarende faciliteter, herunder faglokaler mv. f.eks. på / i nærheden af Bagsværd Skoles nuværende idrætsareal med facade til Vadstrupvej / Granvej, evt. et andet centralt sted i Bagsværd Park området.

2. Bagsværd Park Skoles kapacitet programmeres / projekteres i sammenhæng med Værebro Skoles kapacitet og under hensyntagen til Stengård Skoles kapacitet samt ledig kapacitet ved primært Egegård Skole, sekundært Vadgård Skole. Det kan f.eks. ske ved at sammenlægge og/eller justere skoledistrikterne.

3. I tilknytning til Bagsværd Park Skole undersøges mulighederne for at skabe andre fritids- og kulturtilbud (jfr. visionen for udviklingen af Bagsværd Park). I den forbindelse undersøges muligheden for at udlægge fritids- og idrætsarealer i tilknytning til Bagsværd Park Skole.

4. Bagsværd Skole og Søndergård Skole fortsætter i de nuværende lokaler, så man undgår omflytninger i forbindelse med de ellers særdeles nødvendige omfattende ombygninger på de eksisterende skoler.

5. De to skolers flytning til Bagsværd Park Skole skal planlægges, således at der kan ske samlet overflytning af flest mulige klasser (dvs. bl.a. med samme lærere).

6. I en overgangsperiode op til flytningen etableres samarbejde mellem de to skolers pædagogiske medarbejdere m.fl. med henblik på at sammensmelte disse til et nyt, fremtidsorienteret skolemiljø, når flytningen gennemføres. Der reserveres økonomiske ressourcer hertil.

7. Søndergård Skoles nuværende areal udlægges primært til nyt idrætsareal, som tillægges Bagsværd Stadion og Idrætspark, med henblik på at udvide idrætsområdets kapacitet.

8. Søndergård Hallen overgår som en del af Bagsværd Stadion og Idrætspark.

9. Mulighederne for evt. frasalg af en mindre del af Søndergård Skoles areal til opførelse af boliger undersøges.

10. Mulighederne for salg af Bagsværd Skoles nuværende areal og bygninger (evt. delvist) til boliger og/eller kontor- og forretningsformål undersøges.

11. Det undersøges i hvilket omfang det evt. kan være praktisk og økonomisk hensigtsmæssigt for realiseringen af den samlede vision at udvikle og igangsætte ovenstående tanker som et Offentligt Privat Projektsamarbejde, f.eks. med en ekstern investor / developer.

12. De økonomiske konsekvenser af visionen søges beskrevet snarest muligt.


Brand i lejlighed efter druk

En stuelejlighed i Værebro Park udbrændte natten til i fredags, og flere beboere og fire politibetjente måtte omkring Gentofte hospital til observation for røgforgiftning.
Stuelejlighedens mandlige beboer havde haft drikkegilde om natten med et par venner og kunne ikke rigtig huske noget. Men ifølge oplysninger fra brandvæsnet, så er det formentlig en tabt glød fra en cigaret i nogle papirer, der har sat fart i branden.
Lejlighedens indehaver bliver nu sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Nyt byggeri på Gammelmosevej

Et flertal af byrådet har netop godkendt et nyt byggeri på Gammelmosevej tæt på Stengården station. Her skal opføres familieboliger i op til tre etager med en bebyggelsesprocent på
maksimalt 65.
Sammenslutningen af grundejerforeninger og Stengårdens grundejerforening har gjort
indsigelser imod byggeriet. Det er for højt og omfattende, mener grundejerne, og deres
bekymringer deles af enhedslisten:
"Enhedslisten foreslår, at byggeprocenten nedsættes til 50 ved fjernelse af de huse i hver række der ligger tættest på jernbanen. Og at der bliver etableret støjdæmpende foranstaltninger allerede fra starten. Fordi vi mener, der er risiko for, at der bygges så tæt og intensivt på stedet, at der dårligt nok kan blive plads til at etablere støjdæmpende foranstaltninger senere hen, hvis det viser sig at blive nødvendigt", lyder det fra Emilce Nielsen. Enhedslistens forslag blev nedstemt.
Cheri-Mae Williamson, det radikale venstre: "På borgermødet kom der mange gode bud og input, nogle er også med i de indstillinger som ligger i dagsordenen i dag. En af de ting, som blev nævnt ifm. støjværn var, at man var lidt bekymret for, om et støjværn placeret på den ene side ville betyde, at der ville komme flere støjgener for de, der bor på den anden side af banen. At støjen blev kastet tilbage. Det er noget, vi har spurgt til i økonomiudvalget. Og man skal se den samlede indstilling som et udtryk for, at vi godt vil se lidt nærmere på den problemstilling, inden vi beslutter os for at kaste et støjværn op. Fordi, selvfølgelig er det også vigtigt, at der bliver taget hensyn til beboerne på den anden side af jernbanen".
De radikale, socialdemokraterne, sf, de konservative og venstre stemte for lokalplanforslaget.

Gladsaxe Games har vokseværk

Så er Gladsaxe Games tilbage.
Og denne gang bliver det internationale idrætsstævne endnu større. "Vi har skiftet lidt ud i idrætsgrenene, fået to mere på, og derfor er antallet af deltagere også steget fra 400 til 750", fortæller Arne Vogt fra FIG.
Gladsaxe Games løber af stabelen i pinsen.

Mere synlige frivillige

Gladsaxe har i dag over et halvt hundrede frivillige, sociale foreninger. Det er f.eks.
ældreklubber, patientforeninger og foreninger for misbrugere.
Men alt for meget af det frivillige arbejde foregår nærmest i det skjulte. Og derfor søsættes nu et decideret PR-projekt, som skal gøre det frivillige område mere synligt og tilgængeligt,
fortæller frivillighedskoordinator Annette Mathiasen.
Socialministeriet har bevilget 600.000 kroner til projektet, der starter i næste måned med en konference i De frivilliges hus.