Mandag d. 21. Maj 2007


Politisk flertal for ny skole i Bagsværd

Både Bagsværd skole og Søndergård skole står til at blive lukket ned. Til gengæld opstår der så en helt ny skole opført på kommunal jord.
Sådan lyder i korthed et forslag fra Socialdemokraterne, Venstre og SF i Gladsaxe.
 
Læs forslaget her:
 
"Socialdemokraterne, Venstre og Socialistisk Folkeparti er enige om at bygge en ny skole i Bagsværd.
 
På mødet i Børne- og Undervisningsudvalget tirsdag d. 15. maj stillede de 3 partier et ændringsforslag, der betyder, at der snarest muligt skal bygges en ny 3-sporet skole på kommunalt ejet jord i Bagsværd til erstatning for Bagsværd og Søndergård skoler. Den endelige placering vil blive besluttet inden udgangen af 2007.
Alle vores skoler bliver uden for skoletid brugt til mange andre aktiviteter, og de 3 partier er enige om, at alle øvrige brugere af de 2 skoler skal sikres, at der fortsat er faciliteter til rådighed.
Bagsværd og Søndergård skole skal inddrages i udarbejdelse af forslag til skolens organisering og forslag til tidsplan. Herunder også forslag til hvornår de 2 skoler organisatorisk skal sammenlægges. Indtil da fortsætter de som selvstændige skoler, med hver sin ledelse, hver sin skolebestyrelse og hvert sit skoledistrikt.
Bagsværd og Søndergård skoler skal hermed i gang med et samarbejde, hvor de blandt andet skal finde veje til at sikre, at den nuværende høje kvalitet i det pædagogiske arbejde fortsættes både før og efter flytningen.
Der skal også i 2007 udarbejdes forslag til skoledistriktsændringer, der naturligvis kommer til høring i alle berørte skolebestyrelser. Skoledistriktsændringerne skal tage udgangspunkt i at Bagsværd og Søndergård skoledistrikter tilsammen skal have elevgrundlag til 3 spor, fordelt med 2 spor til Bagsværd og 1 til Søndergård, mens Stengård og Egegård skoler skal sikres elevgrundlag for 2 spor med robuste gennemsnitlige klassekvotienter.
Bagsværd Erhvervskvarter bliver en del af Værebro skoledistrikt, hvorved Værebro skole ved en evt. realisering af boligbyggeri i området sikres elevgrundlag for 2 spor. Skoledistriktsændringerne skal træde i kraft fra skoleåret 2008/2009. Når det er væsentligt, at der allerede fra næste år kun dannes 3 klasser om året på de 2 skoler, er det for at kunne sikre, at der er plads til alle klasser fra de 2 skoler, når den nye 3-sporede skole står færdig.
 
Karin Søjberg Holst       Trine Græse
Borgmester                 Formand for Børne og Undervisningsudvalget
Socialdemokraterne      Socialdemokraterne
 
Ebbe Skovsgaard          Hanne Calberg
1. Viceborgmester        Medlem af Børne- og Undervisningsudvalget
Venstre                      Venstre
 
Susanne Palsig             Gunnar Svendsen
Gruppeformand            Medlem af Børne- og Undervisningsudvalget
Socialistisk Folkeparti    Socialistisk Folkeparti"

Softballbaner i Gladsaxe lever ikke op til standardkrav

Softballbanerne på Gladsaxe stadion lever ikke op til de gældende standardkrav.
Der mangler f.eks. grus og beskyttelseshegn og det går ud over spillernes sikkerhed.
Gladsaxe Softball Klub har søgt om økonomisk hjælp fra kommunen til forbedring af
faciliteterne, men foreløbig uden held. Og problemerne er efterhånden så alvorlige, at
softballspillerne har overvejet simpelthen at flytte sine aktiviteter til en anden kommune, fortæller klubformand Betina Lorenzen.

Nye regler for tag på private villaer og rækkehuse

Det er en god ide at ringe til kommunen, før det nye flotte teglstenstag skal købes og lægges. Der kommer nemlig nye regler for udseende og mål på tagbelægninger på villaer og rækkehuse, fortæller formand for Teknik og Trafikudvalget Ole Rasmussen. Det er på grund af flere eksempler på tagrender og tagrygge, som ikke flugter med hinanden efter ny tagbelægning, hvilket kan give problemer med brandforsikringen. Men også rent æstetisk glæder Ole Rasmussen sig over de nye regler. Der bliver rig lejlighed til at høre om de nye regler på Gladsaxe-dagen, som i år er den 18. august.

Kristian Niebuhr stiller op til Folketinget

Gladsaxes mangeårige medlem af Byrådet for Dansk Folkeparti Kristian Niebuhr forsøger nu at gå nye veje i dansk politik. I lørdags blev han opstillet som folketingskandidat af DF´s Københavns Omegns Storkreds, ikke for Gladsaxe, hvor 23-årige Marlene Harpsøe stiller op, men for Lyngby. "Jeg er ikke træt af byråds-arbejdet, men har stået i lære her og har flere ambitioner". Kristian Niebuhrs mærkesager er børn, unge og ældreområdet.