Tirsdag d. 22. Maj 2007


Skuffelse og overraskelse

Forslaget om at bygge en helt ny tresporet skole i Bagsværd som erstatning for Søndergård- og Bagsværd skoler bliver mødt med skuffelse men mest af alt overraskelse på de to berørte skoler.
"De nye tanker dukkede jo først op på Skole 6 Samfund møde 9/5, hvor både Trine Græse (a) og Lars Abel (c) pludselig begyndte at snakke om en ny skole. Indtil da havde vi jo kæmpet og afgivet et høringssvar, hvor vi skulle forholde os til nogle forskellige alternativer, herunder lukning og enten Søndergård eller Bagsværd skole", siger formand for skolebestyrelsen på Søndergård skole, Lars Junker. "Vi havde også i den proces efterlyst noget mere langsynet, men havde også forståelse for, ud fra de oplysninger vi bl.a. havde fået på et skolerådsmøde, at man ikke var interesseret i at bruge så mange penge som der skulle bruges på en ny skole. Så vi blev, jeg vil ikke sige taget med bukserne nede, men temmelig overrasket over, at det pludseligt var en ny skole som der var på tegnebrættet".
 
Skuffelsen er til at tage og føle på Bagsværd skole. Her mener man ikke, politikerne har
taget tilstrækkeligt hensyn til de 3700 underskrifter, som de seneste uger er blevet samlet ind for bevarelse af de to skoler. "Det viser jo, at der er klar opbakning til begge skoler og en tro på, at de kan håndtere de udfordringer man står overfor. Det kan jo virke besnærende med en ny skole. Og ingen tvivl om, at hvis politikerne vælger ikke at bevare begge skoler som tosporede, så er at bygge en tredje skole et alternativ vi synes, er bedre end så mange andre alternativer", siger skolebestyrelsesformand Kristian Joensen fra Bagsværd skole.
 
Forslaget om at bygge en ny skole i Bagsværd kommer fra Socialdemokraterne, venstre og SF. Og medlem af børne- og undervisningsudvalget Gunnar Svendsen forsikrer, at den
seneste tids indsats fra især forældre har haft indflydelse på beslutningen. "Det er ikke lige den, I pegede på, fordi det handlede jo om jeres egne børns skoler. Men det, at i så kraftigt markerede jer betød, at man ikke kunne vælge nogle af de dårlige alternativer der var sendt til høring. Men har fundet på en helt ny, bedre og også dyrere løsning, som man tror, kan tilfredsstille de forældre, som har kæmpet for deres børns skole. Og jeg er overbevist om at man, når man lige har fået vendt skråen og tænkt sig om, kan se, at det her er en rigtig god løsning".