Onsdag d. 23. Maj 2007


Fredet frø ved sportshal

Den spidssnudede frø kommer måske igen til at drille nybyggeri ved og omkring den gamle TV-By.
Denne gang er det planerne om at bygge en sportshal og en fritidsklub på det tidligere Gyngemoseværk, som den fredede frø kan stikke en kæp i hjulet for. Den er nemlig blevet fundet på området, ligesom biologer formoder, at det er levested for flere flagermusarter; vandflagermus, dværgflagermus, brunflagermus og skimmelflagermus.
Fælles for frø og flagermus er, at de alle er opført på habitatdirektivets bilag IV, som bland andet siger, at arternes yngle- og rastesteder ikke må beskadiges eller ødelægges. Projekter, der berører levesteder for arter på bilag IV, kan desuden kun gennemføres, hvis den samlede økologiske integritet for området ikke påvirkes.
Dyrelivet på og ved Gyngemoseværket skal nu vurderes nærmere.

Kommunal spareplan virker

Sparepærer, isolering og omtanke har alt sammen gjort at kommunen har nået sit mål: at få forbruget af elektricitet, vand og varme ned. På to år er det lykkedes at få forbruget af varme i kommunale bygninger ned med 2,8 procent, el-forbruget faldt med 0, 7 procent og vandforbruget faldt med 4,1 procent. Det er godt, men det kan sagtens blive bedre, siger formand for Miljøudvalget Trine Henriksen.
" I forbindelse med at man lavede en Agenda 21 i 2004, opstillede man mål for hvor meget energiforbruget skulle falde, vi har allerede nu opfyldt målene, og det tyder på at målene har været for små, og at vi måske skal overveje at skærpe kravene en smule, så vi fortsætter med at nedsætte vores forbrug".
Engagerede medarbejdere sparer på energi-forbruget
Kommunen har nået sit mål om at nedsætte forbruget af el, vand og varme, og det er blandt andet via engagerede kommunale medarbejdere, fortæller formand for Miljøudvalget Trine Henriksen, som gerne ser at man sætter målene lidt højere næste gang fx ved at tænke energien med når man bygger den nye multihal.
"Hvis vi yderligere skal nedbringe vores energiforbrug, skal vi også tænke i energivenligt byggeri. Man kan i dag bygge nul-energihuse, og det er noget, vi skal tænke i, hvis vi skal nedsætte vores energi-forbrug. Det kræver investeringer, og jeg synes vi skal have fokus på det, når vi skal bygge den nye multihal og den nye skole i Bagsværd".

Fredning af Bagsværd Sø

Forretningsudvalget i Danmarks Naturfredningsforening har nu besluttet, at der skal udarbejdes et fredningsforslag for Bagsværd Sø. Foreningen forventer at kunne forelægge forslaget for Fredningsnævnet i løbet af efteråret.
Det er lokalforeningerne i Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Herlev-Værløse, der har taget initiativ til fredningsprocessen.
Fredningen vil medføre, at områdets naturmæssige og landskabelige værdier bevares og forbedres, skriver lokalforeningen i Gladsaxe i en pressemeddelelse. De nuværende aktiviteter i området vil kunne opretholdes, mens der vil blive holdt skarpt øje fra fredningsfolkenes side med nye udvidelser ved og på Bagsværd Sø.