Fredag d. 25. Maj 2007


Gratis frugt til elever på specialskole giver bedre trivsel

I to måneder har specialskolen Lundevang som forsøg uddelt et stykke gratis frugt til eleverne om formiddagen. Og dét har været en succes.
Alt for mange børn mødte op i skole uden at have spist morgenmad, uden madpakke eller uden penge til frokost. Det var et problem. Men så tog Lundevang skole sagen i egen hånd.:
"Vi ville prøve at se, om børnene ville det fysisk bedre af at få et stykke frugt hver dag. Og det kan jo være svært at evaluere på, men vi har prøvet, og det har faktisk været en succes. Alle børn har været glade for det og vi har kunnet konstatere, at børnene har fået en bedre trivsel, vi synes, de er gladere i frikvarteret i hvert fald", fortæller viceskoleinspektør Maibrit Torp Neergaard.
Der går i øjeblikket ca. 65 elever på specialskolen Lundevang.

Lad legene begynde

I dag ankommer flere hundrede unge idrætsfolk fra hele verden til Gladsaxe.
De kommer for at deltage i Gladsaxe Games. Det er anden gang det internationale
idrætsstævne for kommunens venskabsbyer løber at stablen. Og Bagsværd Atletik Club
husker de første Gladsaxe Games i 2004 som en god oplevelse på trods af sportsmæssig
nedtur:
"Vi måtte sande, at de udenlandske børn var betydeligt bedre end os. Men vores deltagere på det tidspunkt var også 2 år yngre. Så de fik tæsk!", fortæller Hammeken fra Bagsværd Atletik Club, som også deltager i Gladsaxe Games i weekenden.

Minisnegl i Bagsværd

Så er sumpvindelsneglen fundet i Bagsværd Sø.
På initiativ af Danmarks Naturfredningsforenings Gladsaxe-afdeling har biolog Kåre Fog nærstuderet et område af søen nedenfor Radiomarken. Og det var der, den knappenålshoved store, eller rettere, lille snegl blev fundet, formentlig for første gang. Faktisk fandt padde- og snegleeksperten hele seks eksemplarer på bare 10 minutter.
Den bette snegl optræder på EU-habitatdirektivets liste II og er dermed en beskyttet dyreart.
Sumpvindelsneglene blev fundet i en lille lysning med noget muddervand omkranset af elletræer, angiveligt et ideelt levested for sneglen, der også bærer navnet Vertigo moulinsiana.
Kortlægningen af dyrelivet i og ved søen sker i forbindelse med fredningsbestræbelserne for Bagsværd Sø.

Hjemmeside skal hjælpe med affaldsklager

Bliver affaldsposen ikke tømt og står haveaffaldet for længe, vil borgerne fra 1. april 2008 kunne gå direkte ind på kommunens hjemmeside og gøre opmærksom på fejlen. Det nye web-site skal gøre sagsgangen for borgerne lettere, og samtidig sikre, at kommunen bliver opmærksom på svigt i affalds-fjernelsen, siger formand for Miljø-udvalget Trine Henriksen.
"Hvis man fx ikke har fået afhentet sit affald, kan man indberette det på hjemmesiden, og på den måde sikrer man at de ansvarlige får besked og får det rettet op. Samtidig sker der en registrering af fejlene, som indgår i vores kvalitetskontrol. Et vist antal fejl vil udløse en bode for renovatøren".
Den nye web-side kommer til at hedde Reno-Web og bliver tilgængelig i april 2008.

Cykelfest og gode ben 2. pinsedag

Er man til landevejsløb eller måske bare gode ben, ja så er det 2. pinsedag det sker,
når den lokale cykelklub C.C. Gladsaxe kører sit traditionsrige forårsløb. "Det er altid noget særligt, at køre ens eget løb", siger klubformand Peter Linderod.

Spejdere skal begejstres

Den kommer til at stå brandslangefodbold, tovtrækning fra kano, krydsning af Københavns havn i tømmerflåde og mange flere spektakulære øvelser når InterAction 2007 går for sig.
Projektet er et såkaldt begejstringsarrangement, der skal styrke fællesskabsfølelsen blandt Gladsaxes seniorer og unge ledere i alle de uniformerede ungdomskorps, spejderne og FDFerne.
InterAction kører hen over en weekend, og har netop fået bevilget en underskudsgaranti på arrangementet på 20.000 kr. af folkeoplysningsudvalget.