Tirsdag d. 29. Maj 2007


Programoplæg for Bagsværd Park

Socialministeriet har givet Gladsaxe kommune foreløbigt tilsagn om støtte til fornyelsen af Bagsværd erhvervskvarter - projektet, der går under navnet Bagsværd Park.
Med tilsagnet kan der sættes gang i den kæmpe store proces, det er, når et gammelt industriområde skal laves om til et nyt blandet erhvervs-, bolig- og serviceområde.
Der skal på det forberedende plan udformes et programoplæg, laves trafikanalyser, støjanalyser, miljøhandlingsplan, dialogproces, arkitektkonkurrence, helhedsplan og designmanual, identitetsstrategi og branding.
Det vil komme til at koste små tre millioner kroner, hvoraf ministeriet betaler en tredjedel.
I løbet af i år skal byrådet så godkende programmet for byfornyelsen, og så ansøge socialministeriet om endelig tilsagn om refusion.
I første omgang skal økonomiudvalget dog se på sagen, hvilket sker på et møde i dag.

Bankrøveri i Søborg

Den Danske Bank på Søborg Hovedgade blev torsdag før pinsen udsat for røveri.
To yngre maskerede mænd kom ind i banken ved 11-tiden, råbte, at det var et røveri, at personalet skulle åbne kasserne og komme ud på gulvet.
Den ene røver stod med en stor kniv, som han ligesom legende flyttede fra hånd til hånd. Den anden røver gik bag ved kasselinien og begyndte at forsyne sig med kontanter.
Begge røvere virkede meget rolige og gav sig god tid til at få alle store pengesedler med.
Da de løb fra banken, var det rundt om hjørnet og ned ad Runebergs Allé, hvor en Mazda 626 ventede. Den var blevet stjålet dagen før i Valby. Bilen blev senere fundet på Mosesvinget ved Utterslev Mose.
Her formoder politiet, at røverne har skiftet køretøj.
Røverne beskrives som værende 18-25 år, den ene 180-190 cm høj, den anden omkring 175 cm, begge almindelige af bygning, og så var de maskerede med hættetrøjer og tørklæder for ansigter, og så bar de under røveriet hvide handsker.
Eventuelle vidner bedes kontakte Gladsaxe politi på 3954 1448.

Boligtvist i Bagsværd

Andelsboligforeningen Bagsværd Bymidte slås stadig med bygherren om et millionbeløb.
De 38 andelshavere har indbragt bygherren Danton A/S for Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed med påstand om, at bygherren skal betale omkring 2,5 million kroner tilbage til køberne af andelsboligerne.
Det nye byggeri i Bagsværd blev nemlig dyrere end beregnet af bygherre, og dårligere end ventet af køberne.
Danton har haft flere udgifter til byggelånsrenter, udtørring, ekstra fundering og forurening.
Andelshaverne vil kun være med til at betale for den ekstra fundering og forureningsbekæmpelsen, og mener i øvrigt at have penge til gode for mangler ved byggeriet. Det handler om gulve, malerarbejde, altangange, trappeopgange og et varmtvandsanlæg, der ifølge beboerne lader en del tilbage. Og det er de arbejder, Voldgiftsnævnet nu skal se nærmere på.

Billigere ombygning af ældreboliger

Ombygningen og renoveringen af 20 ældreboliger ved omsorgscentret Kildegården er, helt usædvanligt for det ellers overophedede bygge- og anlægsmarked, blevet langt billigere end forventet.
Boligerne skulle have ombygget badeværelser og entre og få glasinddækket altangang, et byggearbejde, der var vurderet til at koste 21,5 million kroner, godt og vel, men som ved en for en gangs skyld favorabel licitation reelt blev 2,5 million billigere.
Det beløb bliver nu brugt til andre byggeprojekter indenfor ældre- og plejeboligområdet i Gladsaxe.

Franske venner fik ny inspiration

Fire medarbejdere fra den franske venskabsby Gagny har netop været i Gladsaxe for at
hente ny inspiration.
Det er første gang Gagny arrangerer personaleudveksling med et
ikke-fransktalende land. Sproget er nemlig en barriere for mange franskmænd, og derfor er det faktisk det svært, at finde personale som vil udveksles.
Kollegerne fra Gagny fik bl.a. lov at overvære en fransktime i 7. klasse på Bagsværd skole, og den danske måde at undervise på gjorde stort indtryk især på den franske skolelærer, mens Gagnys IT-direktør var imponeret over antallet af offentligt tilgængelige computere på f.eks. Gladsaxe bibliotekerne.