Onsdag d. 30. Maj 2007


Borgere skal være med til at skabe ny bydel

Bagsværd Park er navnet på en ny bydel, som skal ligge i Bagsværd Erhvervskvarter. Visionen er at skabe et kvarter bestående af boliger, erhverv, butikker og grønne områder. Men fra ide til det endelige byggeri står opført, er der endnu lang vej, fortæller borgmester Karin Søjberg Holst, som netop har behandlet projektet i Økonomiudvalget, som bevilgede 210.000 kroner til videreudvikling. " Det spændende er, at der skal skabes en helhedsplan, hvor vi først skal tænke, hvad vil vi med bydelen. Det har vi netop taget de første spæde skridt til. Men den slags gør man ikke fra dag til dag", siger borgmesteren. Tidligst i 2009 ligger projektet klar på papir-niveau.

Ny kosthåndbog til skolekantinerne

Hvordan gør man sund mad attraktiv? Alle kantineledere i kommunen har fået en helt ny kosthåndbog, som skal inspirere de enkelte kantinedamer til at producere mere sund mad. Det kan nemlig være en svær opgave at få eleverne til at købe skolens grove boller med salat frem for slik, burgere og sodavand, fortæller sundhedskonsulent Teresa Dominicussen. "Vi håber, at personalet vil lade sig inspirere og lære at vælge de rigtige produkter. Maden skal også være appetitlig, for man skal sælge maden til eleverne, og det er en svær opgave. Derfor er der behov for håndbogen". Sundhedskonsulenterne i Gladsaxe kiggede Mac Donalds over skulderen, da de skrev den nye kosthåndbog, som nu er udleveret til kantinepersonalet på samtlige kommuneskoler, fortæller Teresa Dominicussen. "Vi har set på hvad de unge vælger, når de er udenfor skolen, for det siger meget om hvad de vil vælge, når de er i skole. Og de kan fx godt lide gennemsigtig, eller "aktiv" emballage, hvor de kan røre rundt. Vi har også bemærket, at de godt kan lide en blå slush- ice, og så kopierer vi det, når vi laver smoothier".

Idrætsstævne med sproglige vanskeligheder

Manglende sprogkundskaber blev den største udfordring for de unge sportsfolk som i Pinsen deltog i den 2. udgave af Gladsaxe Games, et internationale idrætsstævne for kommunens
venskabsbyer:
"På selve sportsanlæggene er det gået virkelig godt, også med at få kontakt med hinanden. Men så snart vi kommer under mere private former som f.eks. grillaften og bakketur, så går de hver for sig. Der er ingen kontakt indbyrdes. Og jeg tror det skyldes generthed. Og så sproget", lyder det fra Arne Vogt fra foreningernes idrætsråd, som er meget tilfreds med arranementet. "Det er gået imponerende godt faktisk", siger han.

Gladsaxes aktivcenter har fået nyt udseende

Kreative elever fra 10. klassecentret har i løbet af foråret været i fuld sving med at udsmykke en af de store gange i det store foreningshus. Og i dag løfter de sløret for resultatet.
"Det har været en rigtig stor oplevelse. Man er ikke vant til, at folk ser hvad man laver. Og nu kommer der mange forskellige mennesker og ser, hvad vi har været en del af og lavet", lyder det fra Christina, Rikke, Sara og Sofie fra 10. klassecentret.
Der er fernisering i Aktivcentret i eftermiddag kl. 13.

Lopper og fællesskab

De kalder det godt nok for loppemarked, men det er i virkeligheden så meget mere.
Afdelingsbestyrelsen Marielyst vil have fællesskabet tilbage, og har derfor taget initiativ til et årligt loppemarked for beboerne. "For lige at samle folk i bebyggelsen og få sat ansigt på dén, der bor inde ved siden af", fortæller formand for afdelingsbestyrelsen Marielyst, Johnny Rytterson. "Loppemarkedet er sådan set bare en god undskyldning for at samles. De fleste har jo noget gammelt stående i kælderen, de gerne vil af med". Årets loppemarked er d. 9. juni. Og som noget nyt bliver der også musik i år, fritids- og ungdomsklubben Piraten stiller med en 5-6 bands på dagen.