Torsdag d. 31. Maj 2007


Overvægtige børn taber sig med hjælp fra kommunen

Børnene taber sig – og det gør resten af familien også. Kiloene rasler af de 80 familier, som nu igennem et år har taget imod kommunens tilbud om hjælp til at lægge livsstilen om, så de får en sundere hverdag. Det fortæller koordinator Susanne Friis fra projektet Flik-Flak, som arbejder på at forebygge og behandle overvægt blandt børn og unge. " Mange andre steder i landet har familierne ikke valgt at tage imod hjælp, men det gør de bestemt her i kommunen. Jeg tror blandt andet, det skyldes at det er sundhedsplejerskerne og skolelærerne, som familierne har tillid til, som giver tilbudet". Mange børn har tabt helt op til 10 kg i løbet af året.

Hospitalsplan for Region Hovedstaden vedtaget

Region Hovedstaden har nu vedtaget den nye hospitalsplan, som blandt andet får til konsekvens at alle skadestuer fortsat vil være døgnbemandede og at fødeafdelingen på Gentofte Hospital bliver nedlagt og flyttes til Herlev. I det oprindelige forslag til hospitalsplanen var det meningen, at en del af de mindre skadestuer kun skulle være åbne om dagen, så kompetencen blev samlet på de større. Vedtagelsen hilses velkommen af formand for Social og Sundhedsudvalget Erling Schrøder, som siger, at der har været flertal i befolkningen for at beholde skadestuerne tæt på.

Jordforureningsplan

Det vil tage generationer og koste milliarder, før de tusinder af forurenede grunde, som ligger i hovedstadsområdet, er gift-fri.
Det fremgår af en ny plan, Miljøafdelingen i Region Hovedstaden har udarbejdet, og som skal sikre vores drikkevand mod forureningen. Mere end 3000 grunde i hovedstadsområdet er så forurenede, at de skal renses, og yderligere 1600 er i farezonen. Men det er en dyr og kompliceret opgave, som vil tage mellem 50 og 100 år og koste mellem 4 og 6 milliarder kroner. Derfor prioriterer regionen hvilke grunde, der skal renses for forurening først.
" Med den nye plan er vi godt rustede til at tage kampen op", siger formand for Regionsrådet Vibeke Storm Rasmussen. "Vi har styr på omfanget af de forureninger, vi har kendskab til, og dermed kan vi prioritere hvor vi skal sætte ind først, og hvor der skal sættes ind senere".
Planen, som hedder en forureningsstrategi, er netop sendt i høring i kommunerne.
På Region Hovedstadens liste over forurenede grunde er der i øjeblikket 115 af slagsen i Gladsaxe, og der er mistanke om forurening på yderligere 29 gladsaxe-grunde.

Æresmedlem: Meget alvorlig situation for de radikale

Det er tid til selvransagelse. Sådan lyder det fra et af det radikale venstres ældste medlemmer,
efter bl.a. Naser Khaders farvel til partiet og stiftelsen af Ny Alliance
Arne Hermann, æresmedlem af Gladsaxe radikale venstre kalder situationen meget alvorlig, men håber, de radikale vil kunne formå at bruge den til noget positivt
"De kan begynde at se, at nu skal der ske noget. Jeg er ikke ude på at fyre den eller eller anden, der er mange der siger, at nu skal Jelved gå osv. Men det her er en meget alvorlig situation. Partiet har eksisteret i over 100 år og aldrig oplevet noget lignende. Derfor må man have lidt selvransagelse".