Mandag d. 5. Marts 2007


Møde om nybyggeri ved Stengården

Borgere, grundejerforening og andre interessenter kan i aften på et borgermøde høre nærmere om nyt byggeprojekt overfor Stengården station på Gammelmosevej.
Borgmester Karin Søjberg Holst indleder mødet, byplanchef Henrik Elming vil fortælle nærmere om rammerne for områdeændringen og så vil en arkitekt fra udviklingsfirmaet Dansk Projekt Invest beskrive projektet i detaljer.

Rema 1000 på vej til Bagsværd

Endnu en del af det gamle Bagsværd bymidte står nu til at falde, og endnu et supermarked med boliger ovenpå står til at indtage det faldne.
Den norske butikskæde Rema 1000 har i hvert fald ansøgt om lov til rive Bagsværd Hovedgade 162 ned. Det er der, hvor der i dag blandt andet er en skotøjsbutik, og som er genbo-ejendommen til Netto-butikken.
Den kommunale by- og miljøforvaltning vurderer, at yderligere en dagligvarebutik i den nordvestlige ende af handelsstrøget på hovedgaden vil være med til at styrke detailhandlen på Bagsværd Hovedgade som helhed.
Før ansøgningen har Rema 1000 fået undersøgt de trafikale forhold på hovedgadestrøget, hvor der på et gennemsnitsdøgn kører 11.600. Analysen fastslår, at der bør etableres en sikker overgang for bløde trafikanter og enten hastighedsdæmpende foranstaltninger eller en vejlukning på Til Jernbanen.
Rema regner med at bygge en butik på godt 700m2 samt syv boliger i to etager på til sammen cirka 700 m2. Rema anslår desuden, at der bliver brug for 45 nye parkeringspladser, og de kan kun placeres under jorden, da al anden plads allerede er udnyttet.
Rema 1000s forslag diskuteres første gang politisk i morgen på økonomiudvalgets møde.

Arbejdernes Boligselskab uddanner unge ejendomsfunktionærer

De unge og de almene boligorganisationer har en ting til fælles. De siger ikke hinanden noget. Det konkluderer Boligselskabernes Landsforenings blad, Boligen. På landsplan bliver under 10 unge årligt uddannet til Ejendomsfunktionærer. Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe prøver at gøre noget ved det, og udklækker en ny ung Ejendomsfunktionær om året. De nye unge Ejendomsfunktionærer for en alsidig og moderne uddannelse, hvor der også fokuseres på områder som miljø og konfliktløsning.

SFer med i udviklingsråd

SFeren Susanne Palsig bliver Gladsaxe byråds repræsentant i Region Hovedstadens Udviklingsråd.
Som led i strukturreformen er der nedsat et regionalt udviklingsråd, som skal følge og drøfte udviklingen på social- og specialundervisningsområdet både på lokalt og regionalt niveau.

Forhøjet risiko for Fugleinfluenza

Ifølge kalenderen er foråret kommet, og med foråret kommer trækfuglene. Det har fået Fødevarestyrelsen til at udsende varsel om forhøjet risiko for fugle influenza. Derfor skal ejere af fjerkræ og fugle nu følge smitteforebyggende regler.

Fjerkræ og andre fugle må kun være ude, hvis de er i en overdækket indhegning.
Fjerkræ og andre fugle må ikke deltage i udstillinger, markeder og lignende.
Fjerkræ og fugle skal fodres og vandes indendørs eller under fast tag.
Ænder og gæs skal holdes adskilt fra andet fjerkræ og fugle.
Fjerkræ og fugle må ikke få vand fra søer, åer eller opsamlet regnvand.
Bassiner til fugle og fjerkræ skal være afskærmet, så vilde fugle ikke kan få adgang til dem.
Reglerne gælder både for erhvervsfjerkræ og hobbyfjerkræ.


Efterlysning af kat

Vi bringer en efterlysning: En sort hankat med hvide aftegninger på bryst, mave, ben og underansigt samt en blis i panden er forsvundet fra Skeltoftevej i Lyngby. Katten er øremærket og har været væk siden den 30. januar. Oplysninger om katten Frede til Illona Larsen tlf. 45 87 24 17 eller 20 93 04 28.