Torsdag d. 8. Marts 2007


Skandaløse forhold på bostedet Hjørnehuset

Gladsaxe Kommune har overtaget en veritabel hvepserede, med overtagelsen af bostedet Hjørnehuset som huser 16 yngre med autisme og udviklingsforstyrrelser.
Hjørnehuset har store økonomiske vanskeligheder, blandt andet havde bostedet sidste år et merforbrug på 7 millioner kroner på grund af stort forbrug af vikarer ved sygefravær. Huset har desuden haft et stort personalegennemtræk, og, som der står i social og sundhedsforvaltningens notat om situationen, har det været nødvendigt at stille krav til personalet om deres etik på grund af en uheldig medarbejderkultur. Flere medarbejdere er blevet afskediget af samme grund. I 2007 blev politiet tilkaldt 3 gange, fordi medarbejderne frygtede for deres egen og andre beboeres sikkerhed. Københavns Amt, som havde ansvaret for bostedet indtil 1. januar, ansatte 1. januar en ny leder, men nu er det altså Gladsaxe Kommune, som har ansvaret for bostedet. Formand for Psykiatri og Handicapudvalget Susanne Palsig siger, at udvalget allerede er blevet orienteret om problemerne.
"Jeg var ude og besøge Hjørnehuset for et par uger siden, og en af de karakteristiske ting er at det er svært at få faguddannet personale, og lige præcis med denne gruppe er det ekstra svært. Lønningen af personalet er også med i vores overvejelser for hvad vi skal gøre. Men det er noget vi skal drøfte sammen i udvalget. Vi er klar til som kommune at tage ansvaret på os og sørge for, at det her kommer ind i en god gænge. Det skylder vi beboerne".

37 på skadestue efter uroligheder

Selvom urolighederne på Nørrebro efter rydningen af ungdomshuset både så voldsomme ud, og også var det, så er forbløffende få kommet til skade, viser tal fra skadestuerne i hovedstadsområdet.
I det første døgn efter rydningen var der 21 henvendelser med relation til urolighederne til forskellige hospitaler i regionen. De efterfølgende døgn var der hhv. ni og syv henvendelser som resultat af urolighederne.
Langt de fleste kunne selv fragte sig til skadestuerne. Kun få blev indbragt med ambulance og er efterfølgende blevet indlagt.
Skademønstret har typisk været fyrværkeriskader, brandsår, lettere skader som følge af kast med brosten, heraf enkelte knoglebrud samt forstuvninger.
Ingen skader har været livstruende, oplyses det fra region Hovedstaden.

Håb for lejerne i Kagsåhuse, Ellekilde og Buddinge Hovedgade 111

Der er måske lys i mørket for beboerne i bofællesskaberne Kagsåhuse, Ellekilde, og Buddinge Hovedgade. Gladsaxe kommune undersøger nu mulighederne for at yde lån til de betrængte bofællesskaber, og dermed forhindre de voldsomme huslejestigninger beboerne ellers er stillet i udsigt.
Det er manglende henlæggelser til vedligeholdelse gennem en årrække der er skyld i miseren. Bofællesskaberne er ikke omfattet af reglerne for henlæggelser. Kommunen skal dog sikre, at der er de nødvendige midler til stede til vedligeholdelse. Det er ikke sket.
Det er huslejestigninger på mellem knap 2.000 og 5.000 kr. om måneden der venter beboerne. Det betyder, at huslejen i de 3 bofællesskaber kommer op det dobbelte af en nybygget ældrebolig. I december besluttede et flertal i Psykiatri og Handicap udvalget
, bestående af SF og Socialdemokraterne, at de store huslejestigninger står ved magt. Siden er Socialministeren kommet på banen, og gjort opmærksom på, at kommunen har mulighed for at yde lån til bofællesskaberne efter Almenboligloven. På sit møde i aften drøfter Psykiatri og Handicapudvalget de nye muligheder.

Voldelig konge af Mørkhøj

"Er du ikke klar over, at jeg er kongen af Mørkhøj"?

Sådan lød spørgsmålet fra en 19-årig mand ved en fest i fredags i Egegårdens fritids- og ungdomsklub til en 16-årig festdeltager.
Ordene blev fulgt op med at slå den 16-årige dreng med knytnæver og nikke ham en skalle.
Den 16-åriges misere var, at han havde blandet sig i et skænderi mellem den 19-åriges søster og nogle andre piger ved festen.
Den 19-årige er godt kendt hos politiet i Gladsaxe, og ikke for det gode. Han er således tidligere straffet for vold, hvilket også har været medvirkende årsag til, at han er blevet varetægtsfængslet i 14 dage og igen står til en længere fængselsstraf.

Gladsaxe Kommune styrker integration på jobområdet

Med oprettelsen af 5 nye jobkonsulentstillinger vil Gladsaxe Kommune styrke integrationsindsatsen på arbejdsmarkedsområdet. Kommunen har fået del i en pulje på 300 mio. kr. fra Velfærdsaftalen som er øremærket til netop det formål.
Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Cheri-Mae Williamson fra Det Radikale Venstre, siger at oprettelsen af stillingerne giver mulighed for især at hjælpe de folk som befinder sig i de såkaldte matchgrupper 3 og 4.
Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mødes senere i dag, hvor medlemmerne skal godkende en tidsplan for integrationsindsatsen.

Søborg kage kom ikke blandt de bedste i kage-DM

Som vi fortalte i går har den kun 25-årige Gladsaxe - dreng Andreas Overgaard vundet det nationale mesterskab i chokolade, som kvalificerer ham til verdensmesterskaberne i chokolade i Paris i oktober. I går deltog han i konkurrencen "Årets kage", på Hotel D´Angleterre i København med kagen Shadow, oversat til dansk betyder det "skygge". Ud af 113 deltagende kager blev Andreas Overgaards kage ikke placeret blandt de 10 bedste, og kom altså på en delt 11.plads. Vinderen af kagekonkurrencen blev en konditor i Hellerup.