Fredag d. 9. Marts 2007


Ungdomsskole tilbyder morgenmad

Elever med tomme maver giver ikke det bedste grundlag for indlæring.
Det tager man nu konsekvensen af på Gladsaxe ungdomsskole, der fra på mandag byder eleverne på gratis morgenmad.
Skolen har spurgt til elevernes madvaner, og størsteparten af dem møder op uden at have spist morgenmad, og næsten halvdelen spiser ikke noget, førend de kommer hjem fra skole om eftermiddagen. Altså mere end et halvt døgn uden fugls føde til at give energi til skoledagen.

Alle bosteder skal aflægge regnskab

Alle bosteder med udviklingshæmmede og autister i Gladsaxe har nu afleveret en redegørelse til kommunen. Redegørelserne er en del af to nye tiltag kommunen har sat i gang efter medierne har afsløret umenneskelige forhold for udviklingshæmmede på bosteder flere steder i landet. Gladsaxe kommune overtog ved årsskiftet ansvaret for driften af 11 tilbud til autister, døve og udviklingshæmmede med i alt 300 beboere, og kommunen vil gerne sikre sig at institutionsledelserne fungerer korrekt, siger formand for Psykiatri og Handicap-udvalget Susanne Palsig.
"Alle tilbud, både nye og gamle skal redegøre for hvordan de i dag sikrer sig at omsorgen gives rigtigt. Det handler om arbejdskultur, hvordan samarbejder man med de pårørende, hvad gør man for kompetenceudvikling mv. Det andet nye tiltag er en handleplan for hvordan man sikrer kvaliteten i tilbudene, hvordan man inddrager brugere og påreørende, og hvordan man sikrer sig at handleplanerne ikke bliver stående på hylderne som på Strandvænget, men bliver brugt til at give bedre omsorg. Med hensyn til uopfordrede besøg er det en politisk overvejelse".

Metro til Gladsaxe har lange udsigter

Til efteråret skal de i Københavns kommune tage stilling til en eventuel forlængelse af
metrosystemet fra Nørrebro mod nord-vest.
Beslutningen er afgørende, hvis der skal holdes liv i et politisk flertals ønske om at få metroen til Gladsaxe - også selvom det har lange udsigter. Ole Rasmussen, formand for Gladsaxes trafik- og teknikudvalg:
"Der kommer nok til at gå 20 – 25 år, før den er her. Status er, at der ikke er flere penge at bygge for, og der er ikke rigtig nogen, der vil finde de her penge. Og så længe der ikke er det, kan det jo have lange udsigter", mener altså udvalgsformand Ole Rasmussen, socialdemokraterne.

Svineri i svømmehallen

Før i tiden havde man en bademester til at kontrollere at alle var rene før de sprang i bassinet i svømmehallerne. De tider er nu en saga blot. Desværre hører renlighed blandt brugerne af svømmehallerne i Gladsaxe og på landsplan ofte også fortiden til.
Inspektør Lars Køhler fra Bagsværd stadion siger at løsningen er selvjustits blandt bassinbrugerne. Genindførelsen af en brysk bademester er ikke aktuel.