Mandag d. 12. Marts 2007


Alle bosteder skal aflægge regnskab

Alle bosteder med udviklingshæmmede og autister i Gladsaxe har nu afleveret en redegørelse til kommunen. Redegørelserne er en del af to nye tiltag kommunen har sat i gang efter medierne har afsløret umenneskelige forhold for udviklingshæmmede på bosteder flere steder i landet. Gladsaxe kommune overtog ved årsskiftet ansvaret for driften af 11 tilbud til autister, døve og udviklingshæmmede med i alt 300 beboere, og kommunen vil gerne sikre sig at institutionsledelserne fungerer korrekt, siger formand for Psykiatri og Handicap-udvalget Susanne Palsig.
"Alle tilbud, både nye og gamle skal redegøre for hvordan de i dag sikrer sig at omsorgen gives rigtigt. Det handler om arbejdskultur, hvordan samarbejder man med de pårørende, hvad gør man for kompetenceudvikling mv. Det andet nye tiltag er en handleplan for hvordan man sikrer kvaliteten i tilbudene, hvordan man inddrager brugere og påreørende, og hvordan man sikrer sig at handleplanerne ikke bliver stående på hylderne som på Strandvænget, men bliver brugt til at give bedre omsorg. Med hensyn til uopfordrede besøg er det en politisk overvejelse".

Fusion i Bagsværd

Til næste år står et helt nyt kulturtilbud klar til borgerne i Gladsaxe, når Bagsværd Bibliotek og Gladsaxe Bio lægges sammen.
Hvad den kommende kulturinstitution i Bagsværd kommer til at indeholde, foruden
naturligvis biograf og bibliotek, ligger ikke fast endnu, men kommunens folk har gennem de seneste måneder indhentet inspiration fra både ind- og udland og set på udviklingstendenserne indenfor moderne medie- og informationsteknologi og biblioteksbyggerier. Og resultatet
bliver præsenteret for politikerne i kulturudvalget i morgen, hvor også biograflederen og
bibliotekschefen får lejlighed til at fortælle om deres visioner for stedet.

Genvalg i DF

Medlemmerne af Dansk Folkeparti i Gladsaxe har på en generalforsamling genvalgt Kristian Niebuhr som formand og Henning Stærmose som næstformand, begge sidder med i byrådet.

Den øvrige bestyrelse består af Leif Carlsen, Flemming Albrechtsen og Gitte Greve Niebuhr.
Af referatet fra generalforsamlingen fremgår det, at den lokale partiforening nyder stadig stigende medlemsfremgang, og at arbejdet i bestyrelsen og med partiets byrådsmedlemmer i øvrigt foregår i fuld enighed. Der er flere oplysninger at hente på internetadressen Dansk Folkeparti i Gladsaxe.

Teater ansøger om lån

Gladsaxe Ny Teater risikerer nu at miste en del af det udstyr, det har disponeret over siden genåbningen i efteråret.
Da det tidligere Gladsaxe Teater lukkede for et år siden overtog ejendomsaktieselskabet Docken a/s en mængde udstyr fra teatret, bl.a. forskelligt inventar, IT-udstyr og
kontorartikler, som Gladsaxe Ny Teater siden fik lov til at bruge.
Men nu er selskabet gået i betalingsstandsning. Og udstyret tilhører boet.
Teatret er blevet tilbudt at købe alt udstyret for en sum på lidt under 300.000 kroner. Men selvom der blev solgt mange billetter til åbningsforestillingen Hamlet, så er der, endnu i hvert fald, ikke penge på kontoen til den slags udgifter. Og derfor har teatret nu ansøgt kommunen om et lån til indkøb af udstyret.

Ventetid fordoblede pris på bus

Forsinkelser hos leverandøren betyder, at en minibus, til brug for voksne med særlige behov i sociale tilbud i Gladsaxe, bliver næsten en kvart million kroner dyrere end først beregnet.

Minibussen skulle oprindelig være leveret i april for knapt et år siden. Men først var der lang ventetid på bussen, og siden udgik den helt af produktion, og en ny model kunne først leveres sidst på året.
I mellemtiden var der kommet nye beskatningsregler på den type busser. De var tidligere fritaget for registreringsafgiften, men er nu ikke længere omfattet af de regler.
Dermed kom der lige godt og vel 215.000 kroner oveni, så minibussen i dag står i en samlet pris på 460.000 kroner.
Indkøbet skal godkendes af politikerne i økonomiudvalget.