Tirsdag d. 13. Marts 2007


Rekord store huslejer kan måske afværges

Danmarks rekord i huslejeniveau er hvad beboerne i bofællesskaberne Kagsåhuse, Ellekilde, og Buddinge Hovedgade 111 kan se frem til, hvis der ikke findes en løsning på bebyggelsernes økonomiske problemer. Det er især manglende henlæggelser til vedligeholdelse, der er skyld i bofællesskabernes problemer. Ifølge formand for Psykiatri og Handicapudvalget, Susanne Palsig, er de manglende henlæggelser ikke imod reglerne, men meget ufornuftige. Gladsaxe kommune har hidtil ikke ment, at det har været muligt at yde driftsstøtte i form af lån, indenfor gældende regler. Socialministeriet kommer nu med en mere lempelig tolkning af reglerne, der giver kommunen mulighed for at yde lån til de ramte bofællesskaber. Formand for psykiatri og Handicap udvalget, Susanne Palsig, sporer en bred politisk vilje til at hjælpe bofællesskaberne.

Debat om hospitalsplan

Gladsaxe bør forholde sig til den hospitalsplan, som region hovedstaden har sendt til høring, og som også dækker de to hospitaler, som Gladsaxe-borgerne fremover skal benytte, nemlig Gentofte og Herlev. Det mener det konservative folkeparti, som på byrådsmødet i morgen stiller spørgsmål til sagen.
Hvordan vil det fremlagte forslag påvirke betjeningen af borgerne i Gladsaxe?
Hvilke ændringer vil borgerne komme til at opleve?
Hvad kommer der til at ske med de lægelige specialer?
Og hvordan vil den psykiatriske pleje og behandling af borgerne blive?
Det er nogle af de spørgsmål, folkepartiet mener, at byrådet skal overveje og forholde sig til i et høringssvar.
På torsdag fra 19-21 er der borgermøde om hospitalsplanen på Herlev hospital. Her vil regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen sammen med andre medlemmer af rådet besvare spørgsmål om udspillet til den ny plan.

Affald i klare poser

Døde dyr i tøjcontaineren og brugte bleer i småt brændbart. Det er oplevelser som disse, der nu får affaldsplanlæggerne i Gladsaxe kommune til at foreslå, at alt affald til genbrugspladsen skal afleveres i klare sække.

Omkring 70% benytter allerede de klare sække, men en del smugler altså stadig dagrenovation af forskellig slags med, eksempelvis i poser med tøj eller isoleringsmateriale.
Men de fleste har ingen problemer med at bruge klare sække, siger planlægger Lenette Møller Jensen fra kommunens affaldskontor.
Sagen om de klare plastposer bliver taget op på det førstkommende miljøudvalgsmøde.

Hver 15. dansker udvikler demens

Du er gået i køkkenet for at hente noget, men kan ikke huske hvad. En situation de fleste kender. Men for hver 15. dansker er episoden ikke bare en hverdagsforglemmelse, men en sygdom som udvikler sig til der ikke er noget hukommelse tilbage. Demens er en folkesygdom og det er vigtigt at informere de pårørende så tidligt som muligt. Derfor afholder Ældrerådet i eftermiddag et arrangement så eventuelle pårørende hurtigt kan genkende sygdommen, fortæller formand for Ældrerådet Benthe Quistgaard.
"Symptomerne er manglende hukommelse og uhensigtsmæssig adfærd. Fx kan vedkommende ikke huske hvad der er sket i går, men have en klar erindring om episoder for 50 år tilbage. Den pågældendes ægtefælle kan opleve, at den demente går ud i det kolde vejr eller om natten, og det kan være meget chokerende at se at sin ægtefælle gennem 30 år i den rolle".
Arrangementet om demens starter kl. 14 og foregår i cafeen på omsorgscentret Rosenlund.