Onsdag d. 14. Marts 2007


Borgermøde om sygehusplan

Det er godt at samle ekspertisen – men det kan også blive for stort, siger Gladsaxe borgere om den nye sygehusplan, som skal gøre landets hospitaler mere effektive. Lokalt skal Herlev og Gentofte hospitaler betjene mere end 425.000 borgere i det man kalder område Midt, som Gladsaxe er en del af, og i morgen er der borgermøde på Herlev hospital, hvor borgerne kan stille spørgsmål om hospitalsplanen til regionsformand Vibeke Storm Rasmussen.

Nye etageboliger og nyt værksted til roerne

Når Gladsaxe byråd mødes på rådhuset i aften, så er det med ikke færre end fire
lokalplansager på dagsordenen.
Den første lokalplan politikerne skal behandle er for Søborg kvarter, nærmere bestemt
Gladsaxevej. Sammen med et kommuneplantillæg giver den mulighed for at bygge
etageboliger i op til 3 etager på den grund, hvor der i dag er autoværksted og bilsalg.
Byggeplanerne på Gladsaxevej har medført indsigelser fra en gruppe beboere i området. De mener bl.a. det foreslåede byggeri er i strid med bygningsreglementets bestemmelser om
højde og afstand til naboerne. Og at grunden er for lille til, at der kan etableres tilstrækkeligt med udendørs opholdsarealer og parkeringspladser. Men i kommunen forsikrer man, at
byggeriet lever op til alle de gældende krav. Der findes ikke længere nogen faste
bestemmelser om bygningers højde i forhold til afstanden til naboer, det afhænger af en
konkret vurdering, og forvaltningen har i sagen her vurderet, at afstanden til skellet mod den nærmeste villa er rimeligt. Lokalplanforslaget er indstillet til endelig vedtagelse i aften.
De øvrige tre lokalplansager har ikke været i offentlig høring endnu, de er til 1. behandling og politisk debat i aften. Der er den foreslåede etagebebyggelse mod Søborg Hovedgade på 5 ½ etage. Den vedrører foruden hovedgaden også Dickens Allé, Gorkis Allé og Tolstojs Allé i Buddinge kvarter. Lokalplanforslag 197 vedrører Mørkhøj erhvervskvarter, et område mellem Generatorvej og Oktobervej, og bebyggelse i op til to etager. Den fjerde og sidste lokalplansag byrådet skal behandle i aften er opstået på baggrund af et ønske fra Gladsaxe Kano- og kajakklub. Foreningen vil gerne have lov til dels at udbygge sine bade- og
omklædningsfaciliteter på Kongshvilebakken og dels at bygge en værkstedsbygning.

B-samfundet til Gladsaxe

Er du træt hele formiddagen og indtil kl. 12, og hyperaktiv om natten? Så tilhører du sandsynligvis kategorien b-mennesker, hvis døgnrytme slet ikke passer til resten af samfundet. Nu har 3700 danskere meldt sig ind i en forening med navnet B-samfundet, som arbejder på at ændre blandt andet arbejdstiderne, så det passer til dem. En af dem er Gladsaxe-borgeren Heidi Petersen.

"Vi vil gerne tilpasse samfundet til de mennesker, der fungerer optimalt på andre tidspunkter end resten af samfundet. Især vil vi forsøge at gøre arbejdsmarkedet mere fleksibelt, så man enten kan arbejde hjemme eller møde senere og gå senere hjem".
Hvordan Heidi Petersen vil arbejde for B-samfundet i Gladsaxe vil hun gerne vente med at udtale sig om indtil B-samfundet har holdt sit første møde, og det er den 26 marts i Krudttønden på Østerbro.

Kulturtræf på Hovedbiblioteket

I aften holder Gladsaxe Film og Videoklub kulturtræf på Gladsaxe Hovedbibliotek. Programmet er ikke udelukkende video og film, men byder også på andre aspekter af Gladsaxes kulturliv. Der er besøg af Harmonisterne, Familieakrobaterne, den grønne guide, og gladsaxe kommunes Fritids og kulturkonsulenter. Men der bliver også plads til videofilm, blandt andet klubmesterfilmen "Gladsaxe-banden filmer i Fredericia." Det er en film om at lave film, der følger optagelserne af filmen om Fredericias miniby. Hele arrangementet bliver optaget på Video, som en åben tre kamera produktion. Hele produktionen vil foregå fra pulte i salen, så publikum vil få et unikt indblik i hvordan en produktion af denne art løber af stablen.