Fredag d. 16. Marts 2007


Frit skolevalg giver ikke store ændringer

Det frie skolevalg har ikke givet de store ændringer i søgemønstret til folkeskolernes børnehaveklasser.
I 1998 søgte 163 forældre anden skole end distriktsskolen til deres barn – i år, hvor det frie valg er en fuldt integreret del, er tallet stort set identisk, nemlig 162.
Efter sommerferien forventes der at starte 28 nye børnehaveklasser med til sammen 605 børn.
Det endelige tal bliver dog formentlig lavere, da nogle forældre vælger at lade barnet tage endnu et år i børnehave, og andre måske vælger en privatskole.
Hvis ikke det sker, så kommer der til at være endog mange børn i nogle af klasserne, eksempelvis 28 i hver klasse på hhv. Søborg skole og Bagsværd skole.
Færrest elever kommer der i børnehaveklasserne på Værebro skole og Gladsaxe skole, hvor prognoserne her og nu siger 17 børn i hver klasse.
Skoleforvaltningen i Gladsaxe kommune forventer, at stort set alle får opfyldt deres skoleønske.

Fandt pumpgun og oversavet jagtgevær

En 26-årig mand fra Kagså-kvarteret i Gladsaxe sigtes nu for vold mod sin kæreste og for ulovlig våbenbesiddelse.
Den 26-årige, der har flere domme for vold bag sig, blev anholdt på sin adresse på Bag Fortet, efter Gladsaxe nærpoliti havde fået en anmeldelse om, at han havde klippet håret af sin kæreste.
I lejligheden fandt politiet blandt mange ulovlige våben to pumpgun, et oversavet jagtgevær og flere knive.

Informationsmøde om demens

At glemme hvor man har lagt sine ting. Det er et af hverdagens generende symptomer når man som Marie fra Bagsværd lider af demens Marie. Hun var en af de fremmødte, da Ældrerådet i Gladsaxe forleden havde temaarrangement om sygdommen.
Marie siger at hendes svækkede hukommelse gør at hun ofte ikke kan genkende folk på gaden.
Men der er hjælp at få hvis man er begyndt at miste hukommelsen på grund af demens. Det er det trods alt opmuntrende budskab fra sagkundskaben på området.
Overlæge i geriatri på Herlev Hospital, dr. Jørgen Linde forklarer, at der findes behandling mod den mest almindelige form for demens, nemlig Alzheimers sygdom. Behandlingen kan ikke helbrede den ramte, men kan hjælpe den syge til at få et bedre liv i en periode.
Overlægen siger, at det typisk er pårørende i familien som opdager hukommelsessvigt i forbindelse med demens og han siger at det er vigtigt at få behandling så hurtigt i sygdomsforløbet som muligt.

Udlejning af lokaler kan give flere åbne arrangementer i Aktivcenteret

Aktivcenteret på Telefonvej får måske mulighed for at udleje lokaler til private. Udlejningen må dog ikke gå udover foreningernes brug af lokalerne. Leder af Aktivcenteret, Ivan Klitte, ønsker at bruge lejeindtægterne til åbne arrangementer til gavn for borgerne og foreningerne.

Nyt sæsonprogram for Gladsaxe Ny Teater

I onsdags kunne Gladsaxe Ny Teater løfte sløret for programmet for den kommende sæson og særligt én af forestillingerne vil være kendere af teatret bekendt. Det drejer sig om Hamlet, som genopføres til september.

Når Shakespeares fem-fods jamber til efteråret genlyder fra scenen vil der dog være skiftet ud på en plads på rollelisten. Det drejer sig om skuespilleren Preben Christensen, som overtager rollen som kong Claudius fra Peter Gantzler.