Mandag d. 19. Marts 2007


Ja eller nej til behandlet drikkevand

Med strukturreformen er Gladsaxe kommune havnet i den behagelige situation selv at kunne bestemme, hvor vidt kommunen skal have lov til at behandle forurenet grundvand til drikkevand eller ej.
Siden 2004 har kommunen forsøgt at få tilladelse til at behandle forurenet grundvand med aktivt kul, så vandet kunne indgå i forsyningen fra Bagsværd vandværk. Fire ud af seks boringer er nemlig ramt af forurening af klorerede opløsningsmidler. Og med kun to boringer i brug, bliver der på det nærmeste drevet rovdrift på grundvandsmagasinet med det rene, forureningsfri vand.
Men det tidligere Københavns amt, der var miljømyndighed på området, sagde nej til behandlingen af det forurenede vand. Den beslutning klagede Gladsaxe kommune over til miljøstyrelsen, der bad amtet se på sagen endnu en gang. Men inden sagsbehandlingen dér kom i omdrejninger, så blev amterne nedlagt, og den største del af miljømyndigheden er nu overgået til kommunerne.
Derfor skal kommunen nu selv til at tage stilling til, om ansøgningen kan imødekommes.
Det har hidtil været et ubrydeligt princip, at drikkevandet ikke må behandles kunstigt. Men de mange forureninger rundt om i landet har gjort, at der de seneste år enkelte steder har været givet dispensation til behandling.
I første omgang skal politikerne i miljøudvalget drøfte problematikken. Siden skal sagen videre op i det politiske system.

Hospitalsplan til debat

Spørgelysten var stor og fremmødet ligeså da Region Hovedstaden forleden inviterede til
borgermøde om den kommende hospitalsplan.
Hospitalsplanen er i offentlig høring indtil starten af april, og det er vigtigt, at give sin mening til kende, siger medlem af regionsrådet for socialdemokraterne, Hanne Andersen. Hun var én af mange politikere, som var mødt op til borgermøde på Herlev Hospital: "Vi er her for at lytte. Det er meget vigtigt, fordi der skal ikke være nogen der tror, vi har besluttet planen. Det har vi ikke. Først når høringsfasen er overstået 4. april bliver det forelagt d. 24. april og 15. maj skal vi beslutte planen".
 
(Hele debatten fra borgermødet om hospitalsplanen kan høres her på frekvensen tirsdag formiddag fra kl. 10)

Kræftens bekæmpelse mangler indsamlere

Kræftens bekæmpelse mangler indsamlere til deres store landsindsamling søndag den 25. marts. Det gælder også for Gladsaxe, hvor især Stengård og Bagsværd områderne er tyndt besat. Mange af de gamle, der har været med år efter år, har i år meldt fra. Der er derfor brug for nye unge kræfter.
Hvis man ønsker at blive indsamler den 25. marts kan man ringe til Käte Poss Andersen på 40 78 66 44, eller gå ind på Kræftens bekæmpelses hjemmeside www. Cancer.dk.