Onsdag d. 21. Marts 2007


Bagsværd Sø ikke med i restaureringsprojekt

Gladsaxe kommune står for at tilslutte sig et større naturforvaltningsprojekt, som skal munde ud i rent vand i Mølleå-systemet. Der er dog blot den hage ved projektet, at Gladsaxes store og problematiske sø, Bagsværd Sø, ikke er taget med i samarbejdsaftalen.
Men det bør den være, mener Det Konservative Folkepartis Lars Abel.
Projekt rent vand i Mølleåen debatteres på torsdag i miljøudvalget og skal siden også tages op i økonomiudvalget.

Både godt og skidt at nedlægge Gentoftes fødeafdeling

Gentofte Hospitals fødeafdeling skal, hvis sygehusplanen bliver vedtaget, flytte til Herlev Hospital. Det betyder at Gladsaxes vordende mødre skal føde på et hospital med 5000 årlige fødsler, hvor der i dag bliver født cirka halvdelen på Gentofte. Vi spurgte fire Gladsaxe-borgere hvad de synes om sammenlægningen.
"Det er både godt og skidt. Tingene kan blive for store, men hvis det bliver bedre, er det godt nok", siger en. "Jeg synes det skal være nemt for folk at komme til deres fødeafdeling", siger en anden.
Chefjordemoder Marianne Tolstrup fra Gentofte Hospital har dog positive forventninger til sammenlægningen, og mener det kan lykkes at skabe nærhed, selvom fødeafdelingen bliver dobbelt så stor som i dag. En af løsningerne er at dele den nye fødeafdeling op i mindre enheder.
" Hvis man ikke deler den op i mindre enheder bliver det en fødemaskine, og ubehageligt for både kvinder og ansatte. Så løsningen er at dele op i to afdelinger. Jeg håber selvfølgelig at politikerne prioriterer det og at vi får lov til at påvirke beslutningerne".

Fra kirke til skole kræver ny lokalplan

Metodisterne i Gladsaxe har i årevis drevet ulovlig kirkevirksomhed i bygningen på Gammelmosevej – med kommunens sanktion, vel at mærke.
I 1968 godkendte Gladsaxe kommune bygningen til kirkeformål, selvom byplanen siger, at ejendommen skal anvendes til villamæssig bebyggelse.
Siden har Wesleykirken, opkaldt efter vækkelsesbevægelsens stiftere, fungeret som metodisternes lokale kirke.
Men da den ene nabo, Den lille skole, gerne ville være større, blev ejendommen solgt til skolefolkene. Men perspektivet om at få flere skolebørn i stedet for kirkegængere har ikke just vakt jubel i nærområdet, og en klage over skiftet er sendt til naturklagenævnet.
Derfra siger man, at kommunen ikke kan godkende ændringen af ejendommens anvendelse ud fra de gældende planer. Det ville godt nok være i orden fortsat at bruge bygningen til kirke, taget i betragtning at den være anvendt som sådan i næsten 40 år. Men altså ikke til et andet publikumsorienteret offentligt formål, nemlig skole. Derfor skal der nu laves en helt ny lokalplan, der udlægger ejendommen specifikt til undervisningsformål.

Plejehjemskonkurrence kan tiltrække personale

Hvilket plejehjem er kærligst overfor de gamle, og hvem gør noget ekstra for at få beboerne til at føle sig godt tilpas i deres sidste hjem? Socialminister Eva Kjer Hansen har udskrevet en konkurrence for at få borgerne til at udpege det plejehjem, som de mener er Danmarks bedste.
Vi spurgte lederen af et af Gladsaxes mindste plejehjem Grethe Simonsen fra Møllegården mener ideen er god men vanskelig.
" Ønsker og behov er forskellige. De ældre er ligesom os andre forskellige, og en kan ønske hygge og samvær, og en anden kan ønske en god bolig og mulighed for at lukke døren. Men konkurrencen kan være med til at ændre den negative omtale af plejehjemmene, og dermed man tiltrække personale".
Møllegården har i dag plads til 56 beboere. Konkurrencen om landets bedste plejehjem løber de næste tre uger.

Motion med gang i

’Gang i Høje Gladsaxe’ er en idrætsdag for skolebørn til og med 4. klasse og deres forældre, som på dagen får mulighed for at stifte bekendtskab med fem forskellige idrætsgrene fra nærmiljøet.

Gang i Høje Gladsaxe skal være en del af sundhedsministeriets landsdækkende kampagne, som sætter fokus på fysisk aktivitet i 2007.
Det lokale initiativ er et samarbejde mellem den kommunale sundhedsafdeling, skolens forældreforening, beboerrådgivningen og projekt farverig fritid.
Idrætsforeningerne vil tilbyde 25 lektioner af ca. 40 minutters varighed hen over dagen, der vil være tilbud af mere uorganiseret karakter samt en sundhedscafe.
Projektet og økonomien bag bliver behandlet på social- og sundhedsudvalgets møde i dag.

Radio Gladsaxe fejrer 20 års jubilæum

22. marts 1987 gik Radio Gladsaxe i luften for allerførste gang.
Og 20 års jubilæet markeres torsdag med tre timers direkte radio lige fra
morgenstunden. Vi har været i båndarkiverne, og udover radioens første udsendelse bliver der masser af klip især fra radioens første leveår.
Det sker fra kl. 6.30 til 9.30 torsdag med genudsendelse fra kl. 17 til 20. Det betyder så også at Nyhedsmagasinet udgår torsdag, men nyhederne er selvfølgelig tilbage igen på fredag.