Mandag d. 26. Marts 2007


Forurening undersøges nærmere

Forureningen ved den gamle benzintank ved Høje Gladsaxe skal nu undersøges nærmere for at finde ud af, om forureningen er en trussel mod indvindingen af drikkevand.
Forureningen blev opdaget ved forundersøgelserne til det planlagte centerbyggeri – et byggeri, der på det sted ikke mere er aktuel, da en oprensning vil komme til at koste et sted mellem 30 og 70 millioner kroner.
Hos Region Hovedstaden, der i dag er myndighed på så store forureninger, står grunden først til oprydning i år 2025.
Men inden da kan forureningen have ødelagt grundvandet endnu længere ud i fremtiden. Derfor går Gladsaxe kommune nu selv i gang med at kortlægge forureningsrisikoen.

Læseplan for SSP

Nu bliver det kriminalitetsforebyggende arbejde i Gladsaxe sat på skinner i form af en egentlig læseplan, sådan som det kendes fra fag som dansk og matematik.
SSP-læseplanen har været i høring frem til 1. marts, og bemærkninger fra ni skoler er blevet indarbejdet i den endelige plan.

Få ansøgninger til støjpuljen

Antallet af ansøgninger til Gladsaxe kommunes støjpulje er faldet markant.
Sidste år søgte 150 støjplagede boliger om støtte, hovedsageligt til støjreducerende
vinduer. I år er der kommet 17 ansøgninger, fortæller formand for trafikudvalget, Ole Rasmussen:
"En af årsagerne kunne jeg forestille mig var Ring 4 ud gennem Bagsværd-området, fordi der er man jo i gang med at sætte støjværn op. En anden kunne være motorvejen, hvor man også er ved at opsætte mere støjværn".
Støjpuljen indgår i de godt 700.000 kroner som er afsat årligt frem til 2010 til bekæmpelse af trafikstøj i Gladsaxe.