Tirsdag d. 27. Marts 2007


Lejerne i Søborggård tabte i boligretten

Lejerne i den private udlejningsejendom Søborggård tabte i boligretten. Lejernes påstand om, at de forhold der er årsag til fugt og skimmelsvamp i ejendommen skal udbedres på ejerens regning, blev ikke imødekommet af retten. Med stemmerne 2-1 tilkendegav boligretten, at arbejderne er at betragte som forbedringsarbejder. Udlejer kan derfor påregne huslejestigninger ved udførsel af arbejderne. Tidligere har et enigt huslejenævn ellers givet lejerne ret, og pålagt udlejeren at udbedre forholdene. Lejerne holder møde i aften, hvor de drøfter om afgørelsen skal ankes.

God ide at sprogteste nydanske børn

Kan barnet fortælle en sammenhængende historie? Kan det bede om hjælp og sladre på dansk? Det er nogle af de spørgsmål en helt ny sprogtest benytter, når den skal teste to-sprogede børnehavebørns evner til dansk. Testen er blevet sendt ud til 400 institutioner i København, og bliver kritiseret af Socialpædagogernes Landsforbund, som mener at testen stempler de tosprogede børn som mangelfulde.
Men det er misforstået, mener formanden for Børne-og Ungeudvalget Eva Nielsen, socialdemokraterne, som godt kan forestille sig en sådan test indført i Gladsaxe.
"Der er ikke nogen, der bliver stemplet, man prøver derimod at skabe en fælles platform til gavn for alles bedste. I Gladsaxe mener jeg det ville være udmærket og en stor hjælp at indføre en form for test. I testen gør man jo op, hvad barnet nåede i førskoleundervisningen, så pædagogen kan så bygge videre på det. Man er så bange for papirer, men det er jo ikke et eksamenspapir, det er et stykke papir, som gør at man kan arbejde på samme hammel".

Diæter til medlemmer af ældreråd

Interessen for at være med i det lokale ældreråd bliver formentlig større fremover. Et lovforslag vil nemlig sidestille ældrerådene med eksempelvis handicaprådene, hvor medlemmerne modtager diæter, kompensation for tabt arbejdsfortjeneste og øvrig udgiftsgodtgørelse.
I dag modtager medlemmerne af ældrerådene ikke så meget som en krone for deres deltagelse i de kommunale råd, men det bliver altså lavet om på.
Spørgsmålet er så, hvem der kommer til at punge ud med flest penge, staten eller den enkelte kommune. For i et høringssvar fra Sammenslutningen af Ældreråd i Danmark hedder det, at de 3,7 millioner kroner, der er afsat på landsplan, langtfra forslår. Med det aktivitetsniveau, som ældrerådene har meldt tilbage til sammenslutningen, at de har, så skal der snarere bruges mindst 10 millioner kroner.
Kommunernes Landsforening støtter lovforslaget, men understreger i sit høringssvar, at kommunerne gives fuld kompensation for udgifterne.
Lovforslaget 1. behandles i folketinget på torsdag.

Gavmilde Gladsaxe

Gladsaxe borgerne var gavmilde, da der i weekenden blev samlet ind for

Kræftens Bekæmpelse:
"Vi er blevet utrolig godt modtaget, indsamlere kommer med positive tilbagemeldinger. Og jeg må sige, pengene sidder meget løst på folk, vi har fået utrolig mange 50-, 100-, og 200 kronesedler i år", lyder det her fra en meget tilfreds Kate Poss Andersen fra Kræftens Bekæmpelse i Gladsaxe, som fik samlet 190.000 kroner ind i søndags.
Og på landsplan meldes der om rekordindsamling. Resultatet blev i år på 27, 5 millioner gode kroner som primært skal gå til forskning.

Skabe til de ældste elever

En af ideerne fra efterårets børnebyrådsmøde i Gladsaxe ser nu ud til at blive realiseret.
Børnebyrådet er ellers mest tænkt som en indføring i lokaldemokratiet, hvor skoleeleverne udstyres med 100.000 fiktive kroner, som de skal stille forslag til brugen af.
Et forslag om at stille skabe til rådighed for alle 9. klasserne på kommunens skoler er blevet så vel modtaget af voksenpolitikerne i børne- og undervisningsudvalget, at der nu forsøges fremskaffet midler til skabe. Ikke bare til 9. klasserne, men også til 7. og 8. klasserne, siger udvalgsformand Trine Græse.