Onsdag d. 28. Marts 2007


Hårdt job at arbejde med udviklingshæmmede

Når man arbejder med udviklingshæmmede, skal man kunne stå model til lidt af hvert. Arbejdet krævet engagement og stor menneskelig fleksibilitet. Men det betyder ikke at man skal stå model til hvad som helst, mener Jakob Volter, forstander for bostedet Kellersvej 10, som har været i branchen i 20 år.
"Jeg har været steder hvor man som personale har fået en ordentlig gang tæsk. Hvis brugeren ikke kan gøre sig forståelig, kommer det til udtryk som vold. Og så er det om at prøve at bevare roen".
Hør hvad Jacob Volter mener man skal stille op, når man som medarbejder bliver udsat for vold af en udviklingshæmmet og hvad medlem af Byrådet Henning Stærmose mener kommunen bør gøre for at sikre at den seneste tids afsløringer af forholdene for udviklingshæmmede ikke gentager sig i Gladsaxe.

Stigning i anmeldelser af skattesnyd

Naboen kigger dig måske over skulderen. I hvert fald anmelder vi i højere grad hinanden til skattemyndighederne, som alene i 1. kvartal i år har oplevet en stigning på 15 % på anmeldelser fra borgerne i hovedstadsområdet.
Det er dog stadig indenfor de flittigste sektorer af den sorte økonomi at anmeldelserne forekommer, fortæller afdelingschef i SKAT, Lisbeth Hedelund. Nabotjenester og småydelser i den økonomiske gråzone forbliver udenfor skattefars synsfelt og rækkevidde.

Fakta-røver var ’voksen’

En sigtet fra den såkaldte Fakta-røverbande var over den kriminelle lavalder på gerningstidspunkterne for de talrige brutale røverier, han sammen med seks andre begik i Københavnsområdet i 2006 og i 2005.

Det udtalte retslægerådet i byretten i Gladsaxe i august sidste år, og nu har landsretten ligeledes anerkendt røverens alder på gerningstidspunktet til mellem 16 og 18 år..
Dermed bliver strafferammen en hel del hårdere, når han nu, i øvrigt i lighed med de andre i banden, bliver dømt som voksen - faktisk risikerer han helt op til otte års fængsel.
Den unge røver, med somalisk baggrund, har ellers under hele forløbet påstået sig under 15 år.
Røveren opnåede i øvrigt dansk statsborgerskab kun en uge, før han blev anholdt i den store sag. Så dommen kommer altså ikke til at indeholde et krav om udvisning af landet efter udstået fængselsstraf.

Polske avisbude anholdt i voldtægtssag

Gladsaxe politi leder efter en 45-årig dansk mand, der søndag nat angiveligt forsøgte at voldtage en 28-årig kvinde i en villa på Pilekrogen i Gladsaxe.
Kvinden var taget med manden i taxa fra et værtshus på Strøget i København. Den 28-årige forklarer til politiet, at manden begyndte at befamle hende, da de var kommet inden for i huset. En polsk mand skulle ifølge forklaringen have holdt hende imens. Kvinden sparkede sig fri og flygtede til Juni Allé, hvorfra hun i taxa blev kørt til politigården.
En af de vagthavende politifolk mente at kende til et hus med polske avisbude på Pilekrogen, og kvinden, der var taget med politiet ud til det formodede gerningssted, syntes også, at huset så bekendt ud.
I huset lå tre polske ægtepar og sov. De blev taget med på stationen, ligesom to andre polske avisbude, der kom til senere på natten, også blev anholdt.
Alle otte er dog nu løsladt, og Gladsaxe politi forsøger at finde ud af mandens identitet, og om det udpegede hus overhovedet er det rigtige.
Endelig skal politiet selvfølgelig også tjekke kvindens historie til bunds for at se, om der er tale om en berettiget anmeldelse.
Seks ud af ni anmeldelser sidste år om voldtægt eller voldtægtsforsøg i Gladsaxe politikreds var enten falske, eller sagerne er blevet henlagt, fordi der ikke var nogen beviser. Året før, i 2005, var det seks ud af fjorten sager.

Gladsaxe Games mangler tolke

FIG søger tolke til Gladsaxe Games. Legene er for børn mellem 12 og 14 år fra Gladsaxes venskabsbyer i hele Europa. De finder sted i pinsen, hvor sport og socialt samvær på tværs af nationaliteter står på programmet. Det er især de østeuropæiske sprog der efterlyses tolke til. Interesserede kan melde sig hos FIG på telefon 39 57 62 05 eller på e-mail: FIG@gladsaxe.dk.