Nyhederne torsdag d. 6. september 2007


Besparelser på hovedstadshospitaler

Hospitalerne i hovedstadsområdet skal spare 85 millioner på budgettet næste år.
85 millioner er mange penge. Men det samlede budget på sundhedsområdet er på 29 milliarder, så set i den proportion, fylder 85 millioner ikke helt så meget, som de lyder af.
Gladsaxe-borgere benytter især Gentofte, Herlev og Glostrup hospitaler, hvor der til sammen skal spares 22,5 millioner kroner.
På Herlev og Gentofte kommer patienterne ikke til at mærke det store til besparelserne, som mestendels går på det administrative og bygningsmæssige. Dog skal der spares fire millioner på Herlev på at få patienter hurtigere igennem fra operation på kirurgisk afdeling og til den medicinske afdeling.
På Glostrup spares en række mindre beløb på blandt andet at nedlægge ventesenge, weekendlukke et sengeafsnit på medicinsk afdeling, nedlægge en børnepsykologstilling og reducere i personalet på øjenafdelingen.
Psykiatriområdet skal spare næsten 13 millioner, og de kommer i hus ved at reducere sengekapaciteten og ved at sammenlægge distriktspsykiatriske centre.
Region Hovedstadens budget ventes politisk vedtaget den 25. september.

Miljøpris til Mosen

Det bliver institutionen Mosen, som i år modtager daginstitutionernes miljøpris. Børn og ansatte får d. 17. september overrakt prisen, som gives til en af kommunens institutioner som i det forgange år har gjort en stor grøn indsats. Og i Mosen har de skabt et minilandbrug i Høje Gladsaxe.
Det er borgmester Karin Søjberg Holst som har fornøjelsen af at overrække prisen mandag d. 17. september ved en festligholdelse for børn og voksne i Mosen.

Asylansøger arbejdede sort

En kioskejer på Søborg Hovedgade bliver nu sigtet for at have ansat sort arbejdskraft. Ved en razzia tirsdag fandt skattefolk en asylansøger, der arbejdede ulovligt i kiosken. Politiet blev tilkaldt, og asylansøgeren indbragt til afhøring. Han blev siden løsladt, men vil også blive sigtet for at have taget arbejde, selvom han ikke er i besiddelse arbejdstilladelse.
Skat kører jævnligt razziaer mod kiosker og restauranter, typisk pizzeriaer, hvor der til stadighed bliver snydt med sort arbejdskraft og mangelfuld bogføring.

Kendt indbrudstyv fængslet

En 42-årig indbrudstyv fra Værebro i Bagsværd er blevet varetægtsfængslet, sigtet for en lang stribe indbrud i Gladsaxe, Gentofte og Lyngby.
Den 42-årige er en gammel kending hos politiet, så da et vidne kunne beskrive indbrudstyven efter et indbrud på Vadbro i Buddinge, så rykkede politiet af sted til mandens adresse.
Tyven har erkendt 14 indbrud i Lyngby-området, og med et righoldigt synderegister fra tidligere i samme boldgade samt indbruddene i Gladsaxe, så venter der formentlig nu den 42-årige en længere fængselsstraf.