Nyhederne tirsdag d. 11. september 2007


Kulturpolitik nærmer sig

Gladsaxe skal have sin egen kulturpolitik, og den er godt på vej. En arbejdsgruppe gik i gang med arbejdet i januar, og her mere end et halvt år senere er gruppen nu klar med et arbejdspapir, som kan danne grundlaget for politikken. Det hedder en status-del, og den adskiller sig fra år 2000- planen ved at den ser på den omkringliggende verden og dens tendenser. "Vi forholder os til oplevelsesøkonomien, der sker meget i den måde, folk vælger kulturtilbud på. Man går ikke bare i biografen, man skal også forholde sig til om der fx er kaffe, hvordan er stemningen i foyeren, og det må vi forholde os til som offentlig kulturinstitution", fortæller projektleder Helena Jørgensen her. Statusdelen skal til førstebehandling i kulturudvalget idag.

Parkeringskælder til salg

Hvis man længe har gået og ønsket man var den lykkelige ejer af en parkeringskælder, så er chancen der nu.
Gladsaxe kommune sætter nemlig nu parkeringskælderen under Bagsværd Torv til salg.
Kælderen er på godt 2.000 m2, hvoraf de 300 lejes ud til lager, resten lejes ud til brug for 57 p-pladser.
Den nye ejer skal acceptere de to lejeaftaler, og for fremtiden som minimum beholde 35 parkeringspladser til offentlig parkering.
Hverken grundværdi eller ejendomsværdi er opgjort for kælderen, som sælges uden en mindstepris. Kommunen kan dog afvise alle bud, hvis de ikke er økonomisk tilfredsstillende.
Købstilbud skal gives til Gladsaxe kommune senest de. 3. oktober.

Chip-teknologi giver bedre udlån

Lamperne er tændt og de ansatte er på arbejde, umiddelbart ligner alt sig selv, men dørene ind til hovedbiblioteket er hermetisk lukkede hele september måned. 28 bibliotekarer har fået en helt ny jobfunktion, de chipper bøger, fortæller bibliotekschef Charlotte Plenge og teamleder Hanne Ramstedt. "Stregkode teknologien er på vej ud, så vi går over til chip-teknologien, som er fremtidens teknologi. Alle hænder bruges til at sætte chip i bøger, og det drejer sig om 310.000 materialer". For lånerne betyder det at det bliver lettere at låne materialer, på længere sigt betyder det, at læserne får adgang til mere viden.

OK informationer fra kommuner

Hele 56 procent af den voksne danske befolkning er tilfredse med den information, de får fra deres kommune om kommunale forhold. Det viser en ny undersøgelse fra Institut for KonjunkturAnalyse, IFKA. 26 procent af befolkningen er derimod utilfredse med informationsniveauet, og 18 procent har svaret "ved ikke", eller at de hverken er tilfredse eller utilfredse med kommunens information. Sjællænderne er de mindst tilfredse, og sådan varierer graden af tilfredshed fra landsdel til landsdel. Aldersmæssigt set er det de 20-29-årige, der er mindst tilfredse. Denne aldersgruppe er samtidig den, der har mest kontakt til kommunen. Hele undersøgelsen præsenteres på IFKA's Mediekonference den 27. september, skriver dr.dk.