Nyhederne onsdag d. 12. september 2007


Massevis af spørgsmål til budget

73 spørgsmål er stillet fra politisk side og lige så mange svar er givet fra den kommunale forvaltning i forbindelse med de igangværende drøftelser om budgettet i Gladsaxe de kommende år.
Færrest spørgsmål kommer der fra Enhedslisten og Dansk Folkeparti med hhv. tre og to spørgsmål, foreløbig.
De Radikale, SF og Venstre stiller hver syv til ti spørgsmål.
Størst interesse for den kommunale budgetlægning viser de Konservative, der har stillet hele 28 spørgsmål, spændende fra kunstgræsbaner, effektiviseringer og til kommunens likviditet.
De enkelte politiske partier skal i dag til anden runde hos borgmester Karin Søjberg Holst, for at se, hvor mange, der kan være med i et forlig omkring budgettet.
På forhånd har Venstre, SF og Socialdemokraterne bundet sig op på en fællesaftale om at erstatte to skoler i Bagsværd med en ny – den forpligter også i andre sammenhænge. I budgettet er der også plads til øget støtte til Gladsaxe Ny Teater, som de konservative sikrede fortsat liv, da det gamle teater lukkede ned, og dermed er der smidt en luns ud til det parti, som det vil være svært at sige nej til.
Der er således igen lagt op til et solidt og bredt flertal om det mere end seks milliarder kroner store årlige budget i Gladsaxe.
En af de mindre knaster, der kan være tilbage, er forslaget om at nedlægge denne radiostation, som flere partier har stillet spørgsmål til.
Men her står den kommunale forvaltning allerede på spring til at overtage i hvert fald nogle af opgaverne, eksempelvis en ny og forbedret internetudgave af byrådstransmissionerne.
Ud over aftenens forhandlingsrunde er der indlagt yderligere en runde, hvis det skulle blive nødvendigt, og den endelige vedtagelse skal ske ved byrådets 2. behandling af budgettet på oktobermødet.

Kommune siger nej til indvandrer-kvindehus

Beskæftigelses og Integrationsudvalget har afslået en ansøgning om midler til et kvindehus i Høje Gladsaxe. En af begrundelserne er, at et kvindehus, som kun er for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk, ikke stemmer overens med Gladsaxes kommende integrationspolitik. "Det er meget vigtigt, at det, vi sætter i gang, bakker op om den overordnede politik for kommunen. Vi fandt det iøjnefaldende, at ønsket var rettet mod kvinder af anden etnisk baggrund der kunne finde styrke hos hinanden, men vi skal støtte projekter der fremmer beskæftigelsen". Derudover mener Cheri Mae – Williamson, at det ærgerligt, at kvinderne ikke også er sammen med danskere. Hun påpeger desuden, at Høje Gladsaxe allerede har en række tilbud til indvandrere.

To indbrud i Bagsværd

Gladsaxe politi står uden spor efter to indbrud i Bagsværd-området i dagstimerne mandag.
En villa på Brøndkarsevej fik besøg af de ubudne gæster i tidsrummet 8.30 til 14.30. Her kom tyven eller tyvene ind ved at knuse en rude, og de stak af sted med smykker og kontanter.
Mellem 8 og 12 gik det ud over en villa på Råvænget, hvor et vindue blev brudt op, formentlig ved hjælp af et koben. Her blev stjålet et musikanlæg og kontanter.
Oplysninger omkring de to indbrud til Gladsaxe politi på 3954 1448.

Børneinstitutioner vil sammenlægges

Børnehaven Kastaniely og den aldersudvidede institution Kærnehuset i Kagsåkvarteret står overfor en sammenlægning.
Det er de to selvejende institutioners bestyrelser selv der har anmodet om, at blive
sammenlagt til én stor institution. De ser det som et udviklingsprojekt, og en mulighed for at "sikre institutionernes bæredygtighed og understøtte fagligheden og muligheden for mere
homogene børnegrupper".
Gladsaxe byråd tager på sit møde i aften stilling til en eventuel sammenlægning af de to institutioner.
Der er i øvrigt blot ti sager på byrådets dagsorden i aften. Men dermed er der langt fra lagt op til nogen kort aften for lokalpolitikerne, som umiddelbart efter byrådsmødet samles til 2. runde af budgetforhandlingerne.
Radio Gladsaxe sender direkte fra byrådsmødet fra kl. 18.

Bæredygtige Novo Nordisk

Novo Nordisk får ofte positiv omtale for sine gunstige økonomiske resultater, men nu er Bagsværd-virksomheden landet på duksepladsen i en ny klasse. Det drejer sig om det såkaldte Dow Jones-indeks over virksomheders bæredygtighed. Ifølge aktieindeksets begreber er
Novo Nordisk den mest bæredygtige lægemiddelvirksomhed og har fået en topplacering i kategorien healthcare. Placeringen bygger på en vurdering af virksomhedens sociale dimension i forhold til udvikling af menneskelig kapital, etisk ledelse og velgørenhed, dyreforsøg og bioetik, som det hedder i analysen fra Dow Jones.

Biblioteket vil have markedsplads i forhal

Skab din egen digitale kunst, eller se andre i aktion. I forbindelse med Gladsaxe bibliotekernes skift til en helt ny teknologi, nemlig chips i stedet for stregkoder, har hovedbiblioteket besluttet at omdanne forhallen til en såkaldt markedsplads, fortæller bibliotekschef Charlotte Plenge. "Vi vil flytte selvbetjeningsautomaterne væk fra forhallen, så der bliver plads til udstillinger, arrangementer og pcére, så borgerne kan eksperimentere fx med Second Life. Det er ikke meningen, at borgerne skal falde over selvbetjeningsautomaterne, men over noget er sjovt. Vi indretter for fremtiden!". Charlotte Plenge regner med at den nye forhal står klar til at tage imod publikum ved udgangen af året.

Alderspræsident mødte personligt op i Nanna Klub

Ved en brun bordplade i rådhushallen på Gladsaxe Rådhus sad tre pensionister mandag formiddag i fire timer og tog i mod penge. Det var nemlig indmeldelsesdag for Nanna-Klubben.
Alma Anker Jensen var en af de få pensionister, som kæmpede sig gennem regnen og ind på rådhuset for at melde sig ind i Nannaklubben, Gladsaxes film og arrangements forening for pensionister. Men det er ikke på grund af filmene, at Alma, som har været medlem af klubben i 40 år og som med sine 96 år er klubbens alderspræsident, kommer. Hendes øjne er nemlig ikke hvad de har været. Det er det sociale, som trækker, fortæller hun.
De pensionister, som ikke fik meldt sig til efterårssæsonen i går kan melde sig til torsdag i Gladsaxe Bio, hvor filmen Drømmen med Bent Mejding og Anders W. Berthelsen bliver vist kl. 12.00.