Nyhederne fredag d. 21. september 2007


Frugtkvarteret

Mætte børn lærer bedst og trives bedre.
På 234 skoler tager de her i efteråret et dagligt Frugtkvarter, som skal give eleverne ny energi til at deltage i undervisningen. Fra Gladsaxe deltager Marielyst skole. Eleverne på Marielyst skole får gratis frugt i sammenlagt 40 skoledage.
Det er bl.a. Fødevareministeriet, Kræftens Bekæmpelse og 6 Om Dagen der står bag Frugtkvarteret.

Søens skøre dag

Når Bagsværds Sø på søndag lægger vand og bredder til Søens Dag vil hovedattraktionen uden tvivl være Sebastian Kleins skøre safarishow. Forestillingen runder samtidig Gladsaxes miljøuge af på skæg vis. Klein siger selv at han er meget optaget af miljødebattens alvor, men forsøger at give problematikken en humoristisk og børnevenlig kant. Samtidig afslører Sebastian Klein at repertoiret på søndag ikke tidligere har været vist på tv, hvor safarishowet også løber over skærmen.

Gamle toner i Haraldskirken

De tilstedeværende i Haraldskirken på søndag vil muligvis misse med øjnene og spidse ører. Her kan man nemlig opleve et middelalderkor i fuld udklædning som optræder med næsten tusind år gamle toner og ord fra både dansk og europæisk middelalder, fortæller Johanne Urup fra middelalderkoret. Ensemblets repertoire består af sang og trommer.