Onsdag den 19. april


Kampagne fra arbejdstilsynet blev dyr for Gladsaxe
Gladsaxe Kommune skal bruge godt 1,7 millioner kroner på at forbedre arbejdsforholdene for mennesker, der arbejder med ældre på omsorgscentre og i private hjem.
Baggrunden er, at arbejdstilsynet i efteråret 1999 og foråret 2000 har kørt en kampagne under navnet "sikkert og sundt – døgnet rundt", hvor de har tjekket arbejdsforholdene i private hjem hvor personer modtager hjemmehjælp, og på omsorgscentre.
 
Kampagnen har betydet, at Gladsaxe Kommune har fået en hel del påbud og henstillinger om at forbedre
arbejdsforholdene. For eksempel skal der købes 79 el-senge, der kan hæves og sænkes, så mennesker, der ikke kan benytte badeværelset kan blive vasket i sengen derhjemme. Et andet eksempel er, at syv madvogne på
Bakkegården skal udskiftes, blandt andet fordi, lågerne er alt for tunge.
 
Som sagt kommer det i alt til at koste godt 1,7 millioner kroner at efterleve arbejdstilsynets ønsker. Nogle af pengene kan skaffes ved at sælge hjemmeplejens biler, og udskifte dem med lejede biler. Dette skulle indbringe 420.000 kr.
Sagen skal behandles af økonomiudvalget.

Succes med hjemmehjælpere på internettet
Det går bedre, når hjemmehjælpere taster ældre borgeres indkøbsønsker ind på internettet, end når det administrative personale gør det.
I Gladsaxe kan nogle ældre borgere klare indkøbene ved at udfylde en indkøbsliste og aflevere den til hjemmehjælpen. Normalt taster noget af det administrative personale dernæst ønsker ind på internettet, så ISO får besked om hvilke varer, de skal levere, men det går meget bedre, når det i stedet er hjemmehjælperne, der sætter sig ved computeren.
De kan nemlig bedre gætte præcis hvad, den ældre mener, når han eller hun for eksempel bare har skrevet rugbrød, der jo kan være flere forskellige typer og størrelser.
 
I januar, februar og marts måned har seks plejegrupper i Gladsaxe som forsøg selv stået for indtastninger på internettet, og alle melder tilbage, at det er den rigtige løsning.
De ønsker dog at få ansat lidt ekstra personale, fordi der går tid med arbejdet.
 
Social- og sundhedsforvaltningen indstiller, at der i alt bliver bevilget 3,6 ekstra hjemmehjælpsstillinger, og sagen skal nu behandles i både socialudvalget og økonomiudvalget.

Sag om fogedret ikke afgjort
Som vi omtalte i Nyhedsmagasinet i går har fogedretten i Gladsaxe i mandags nedlagt forbud mod, at DR viser en kritisk tv-udsendelse om katastrofebranden for ti år siden på passagerskibet Scandinavian Star.
I dag siger programchef Jørgen Ramskov fra DR til Politiken, at det endnu ikke er afgjort om DR vil anke sagen til landsretten eller afvente den egentlige retssag.
 
Baggrunden for fogedforbudet er, at direktør og medejer af International Shipping Partners, Niels-Erik Lund, gik til fogedretten, fordi han mente udsendelsen ville hænge ham uretmæssigt ud som en stor skurk, der var den egentlige ansvarlige for branden, der kostede 158 mennesker livet. Fogedretten mente ikke, at DRs jurister kunne sandsynliggøre, at udsendelsens påstande er rigtige, og nedlagde derfor forbud mod at vise udsendelsen.
Et fogedforbud fungerer på den måde, at det midlertidigt bliver forbudt at offentliggøre udsendelsen, men sagen bliver først endeligt afgjort i en senere retssag.
 
Hvis Niels-Erik Lund taber retssagen, skal han betale DR 400.000 kroner i erstatning. DR har også mulighed for at anke fogedafgørelsen til landsretten.

Folkekær skuespiller taler i Gladsaxe
Jens Okking kommer til Gladsaxe og holder en tale mod unionen til 1.maj arrangementet på Buddinge Skole.
Jens Okking er jo skuespiller og blev sidste år valgt ind i Europaparlamentet for Junibevægelsen.
1.maj mødet er arrangeret af Gladsaxe mod Unionen.