Fredag den 25. august


Vejnavn igen til debat
Vedholdende kritik af beslutningen om at opkalde en ny vej efter Knud Højgaard, stifteren af entreprenørfirmaet Højgaard & Schultz, kan betyde, at navnet nu bliver trukket tilbage.
Lokalhistoriker Arne Hermann har i flere breve til både borgmester Ole Andersen og formanden for Teknik- & miljøudvalget, SF´s Tove Eckhardt, gjort opmærksom på, at Knud Højgaard under besættelsen kæmpede for at afskaffe demokratiet. Og han udgjorde sammen med andre kendte erhvervsfolk den såkaldte Højgaard-kreds.
Arne Hermann mener derfor ikke, Knud Højgaard gør sig fortjent til et vejnavn i Gladsaxe.
 
Og nu er sagen igen på dagsordenen i Teknik- & miljøudvalget.
"På mandagens møde vil jeg fortælle om den rejste kritik, og så vil jeg vurdere, om der er stemning i udvalget for at tage sagen op igen" siger Tove Eckhardt til Nyhedsmagasinet.
 
Det er før sket, at et vejnavn er trukket tilbage i Gladsaxe Kommune, nemlig da Svend Fleurons Allé efter krigen blev omdøbt til Maglegårds Allé.

Nødberedskab sikrer rent operationstøj
Operationsafsnittene på amtets sygehuse bliver ikke ramt af arbejdsnedlæggelsen på det amtslige og kommunalt ejede Institutionsvask, der bl.a. leverer og afhenter vasketøj på Amtssygehusene i Herlev, Glostrup og Gentofte.
Et nødberedskab sikrer, at ingen af de planlagte operationer bliver aflyst på grund af strejken i Institutionsvask.
 
Til gengæld har de fleste af Gladsaxes omsorgscentre ikke fået leveret rent sengelinned, viskestykker og håndklæder siden tirsdag. Men indtil videre har strejken ikke medført de store problemer på plejehjemmene.
På omsorgscentret Kildegården er der sat opslag i huset, hvor man opfordrer personalet til kun at bruge det allermest nødvendige. "Men hvis arbejdsnedlæggelsen fortsætter, er vi parate til at inddrage vores privatvaskeri" siger distriktsleder Anni Funk. Privatvaskeriet er plejehjemmets eget lille vaskeri, beregnet til at vaske beboernes tøj.
Også på omsorgscentret Møllegården afventer man spændt situationen. "Endnu kan vi klare os, men der skal ikke gå mange dage" siger rengøringsleder Lis Stuhr til Nyhedsmagasinet. På Møllegården er de også klar til at nedprioritere vask af beboernes private tøj til fordel for sengetøj, håndklæder og viskestykker.
 
Medarbejderne på Institutionsvask har nedlagt arbejdet, efter det på et møde tirsdag blev besluttet at sælge vaskeriet, selvom de ansatte har opfyldt besparelseskrav på ca. 11 millioner kroner.
Fredag er medarbejderne samlet til fagligt møde, for at diskutere, om de skal genoptage arbejdet.

Gladsaxe Kommune meldt til ombudsmanden
For nylig kunne vi i Nyhedsmagasinet fortælle, at Folketingets Ombudsmand indirekte har irettesat Gladsaxe Kommune på grund af en fejl i lokalplanen for Bagsværd Bymidte.
Problemet var, at Gladsaxe Kommune ikke skrev, hvor meget plads købmænd, slagtere, iskiosker og andre detailhandlere tilsammen måtte fylde.
 
Irettesættelsen var en sejr til Gladsaxelisten, der havde rejst spørgsmålet, men det betyder ikke, at det sidste punktum er sat.
Tværtimod har Gladsaxelisten bedt ombudsmanden undersøge sagen yderligere. Listen mener, kommunen også har overtrådt en række andre love og regler i forbindelse med byggeriet i Bagsværd Bymidte. Blandt andet mener Gladsaxelisten, at Gladsaxe Kommune indirekte har påført byens borgere en ekstraskat ved at bruge kommunale skattepenge på at forbedre en amtsvej, nemlig Bagsværd Hovedgade.

År-lange ventelister på botilbud til socialpsykiatriske patienter
Socialpsykiatriske patienter må i øjeblikket vente ca. halvandet år på ét af Københavns Amts botilbud.
Den seneste opgørelse viser, at der i juni stod 70 borgere på venteliste. Den gennemsnitlige ventetid var 512 dage, og godt halvdelen på listen, 30 personer, havde på det tidspunkt ventet mere end et år på at få en plads.
 
42 af de færdigbehandlede patienter, der er indstillet til et af de amtslige botilbud, er iøjeblikket indlagt på de psykiatriske sygehusafdelinger, hvor de i gennemsnit ligger 321 dage.
17 af de patienter har været færdigbehandlet i mere end et år, viser den seneste opgørelse.

Ny hjemmeside
Gladsaxe Erhvervsråd har fået nyt kontor, med adresse i det såkaldte "cyber-space".
Rådet har oprettet sin egen hjemmeside på internettet, hvor erhvervslivet og iværksættere kan klikke sig ind og hente nyttige informationer.
 
På den nye hjemmeside finder man bl.a en iværksættervejledning, en aktuel oversigt over ledige erhvervslejemål i Gladsaxe, og et komplet virksomhedsregister, med mulighed for at søge oplysninger om over 3200 virksomheder i Gladsaxe.
 
Erhvervsrådets hjemmeside har adressen: www.gladsaxe.dk/erhvervsråd