Fredag den 11. februar


Mand fra Gladsaxe sigtet for mord på 52-årig kvinde
En 42-årig mand fra Gladsaxe er af Københavns Dommervagt varetægtsfængslet, sigtet for mordet på den 52-årige Irene Theresa Juul Rasmussen, der tirsdag blev fundet død i sin lejlighed på Amager.
Manden nægter sig skyldig i mordet, men indrømmer, at have besøgt kvinden søndag aften. Ved den lejlighed blev der drukket en del, og de to kom op at skændes. Hun stak ud efter den sigtede med en kniv, hvorefter han slog hende. Mere husker den 42-årige ikke.
 
Manden er foreløbig varetægtsfængslet i 27 dage, oplyser Ritzaus bureau.

Militante lærere
Folkeskolelærernes arbejdstid skal planlægges lokalt på den enkelte skole.
Det var blot én af flere betydningsfulde beslutninger på skoleområdet, der blev taget onsdag aften af Gladsaxe byråd. Fælles for en længere række dagsordenpunkter var overskriften om kompetence og ansvarsfordeling mellem de folkevalgte og den enkelte skole.
 
Et stort byrådsflertal stemte punkterne igennem, selvom den konservative Lars Abel ikke er helt tryg ved samarbejdsperspektivet med lærerne, hvis aktioner han kalder militante.
 
Og så skal vi lige, mens vi er ved byrådet, beklage, at der ved vores genudsendelse af mødet i går var et par udfald af flere minutters varighed.
Det skyldes en overophedet computer, hvis harddisk simpelthen blev fyldt op efter tre af det i alt fire en halv timer lange møde.

For få flygtninge og indvandrere er i arbejde
Det store problem med integrationsopgaven i Gladsaxe, er beskæftigelsen af flygtninge og indvandrere. Det mener borgmester og formand for Gladsaxe første integrationsråd, Ole Andersen.
Derfor skal både de kommunale og især de private arbejdspladser nu give den en ekstra skalle og ansætte nogle flere medarbejdere med etnisk baggrund.
 
Og som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, skal det nye ligestillingsudvalg i gang med at udarbejde et forslag til etnisk ligestillingspolitik i Gladsaxe.
 
På næste fredag er Ole Andersen taler i Værebro Parken ved det nye ETNO 2000´s første arrangement. Her skal han tale om Fremtidsvisioner i Gladsaxe Kommune.

Røverier opklaret
En 27-årig af politiet kendt kriminel har foreløbig erkendt seks røverier, alle i Herlev-området, den seneste tid.
Manden blev anholdt forleden kort efter endnu et røveri, denne gang mod Herlev Apotek, og der kan blive tale om flere sigtelser.
 
"Vi har stadig nogle uopklarede røverier i Gladsaxe, og det er da muligt, at den 27-årige står bag nogle af dem. Men vi har også andre i kikkerten", siger vicekriminalinspektør Ole Andreasen til Nyhedsmagasinet.

Forebyggende korps på gaden
Selvom både Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti strittede imod med arme, ben og argumenter, så sættes der nu gang i et tre-årigt forsøg med kriminalitetsforebyggelse i Gladsaxe, p.t. specielt i Høje Gladsaxe-området.
De øvrige partier, repræsenteret i Gladsaxe byråd, sagde nemlig ja til projektet, der indebærer ansættelse af et mobilt korps på fire medarbejdere, der døgnet rundt skal kunne træde ind i krisesituationer, hvor unge er involveret.
 
Korpset koster små to mio. kroner om året de næste tre år.

Regnskabsoverskud inddrages til samlet underskud i socialforvaltning
I gamle dage brændte militæret billedligt talt benzin af i Nordsøen, for at være sikre på at modtage mindst samme budget næste år.
Den absurde situation førte for år tilbage til beslutninger indenfor det offentlige, der gjorde det muligt for statslige, amtslige og kommunale institutioner at overføre eventuelle overskydende beløb fra år til år.
Gladsaxe byråd har taget en lignende beslutning, dog med den modifikation, at hvis der samlet set er underskud indenfor et forvaltningsområde, så bliver overskuddet fra den enkelte institution inddraget.
 
Det har SOVI, fritidsklub for psykisk og fysisk handicappede, mærket på egen institutionskrop, og derfor har klubben klaget til Tilsynsrådet.
Svaret til rådet blev debatteret på byrådsmødet forleden, men selvom der var en vis forståelse for SOVIs problematik, så bliver proceduren formentlig ikke ændret – ej heller ved Tilsynsrådets hjælp.
 
Den konservative Kirsten Christophersen udtrykte det således: "Det er uretfærdigt, men vi har nu engang besluttet at det skal være sådan. Omvendt har vi nu aftalt at tage situationen for de private selvejende institutioner op".
Så måske er der alligevel en lille regnskabsmæssig åbning på vej.

Stor ceremoni i forbindelse med underskrivelse af venskabsbyaftale.
Når der til april bliver indgået officiel venskabsbyaftale mellem Gladsaxe og Tokyo-bydelen Taito
i Japan, kommer det til at foregå ved en ganske særlig underskrivelsesceremoni.
Økonomiudvalget rejser til Taito d. 13 april og den 17 april foregår så den formelle underskrivning af aftalen. Derudover skal der udveksles flag, og et træ skal plantes i Taito til minde om venskabsbyaftalen.
 
Under besøget skal de to byer så drøfte, hvad der skal komme ud af samarbejdet. 3 embedsmænd fra Taito gæstede i starten af denne uge Gladsaxe, hvor de blandt andet besøgte Enghavegård Skole, genbrugsstationen og Egegården. Japanerne har vist stor interesse for at lære om den danske ældreomsorg, som er af en noget anden standard end dén, de kender i japan.
 
Taito bliver i øvrigt den 17. i rækken af venskabsbyer i Gladsaxe.

Erhvervspris til Amtssygehuset i Gentofte
Det var en medarbejdergruppe ved Amtssygehuset i Gentofte der blev belønnet med idéprisen, da Københavns Amt forleden uddelte sine tre erhvervspriser.
Folkene fra Dermatologisk-Farmakologisk Forskningsdelcenter blev hædret for at have udvist både initiativ og ægte holdindsats i forbindelse med etableringen af noget så fornemt som et tværfagligt forskningsdelcenter uden mure. Et arbejde til gavn for ikke mindst patienter med hudsygdomme, men også for lægemiddelindustrien.
"Et flot eksempel på, at langsigtet tværfagligt samarbejde endnu engang er med til at skaffe bedre produkter, til gavn for patienterne" sagde amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen ved prisoverrækkelsen.
 
Årets Samarbejdspris gik til softwarevirksomheden Dimac I/S fra Århus, der i samarbejde med Amtssygehuset i Herlev er med til at udvikle et computerstyret system, der ved hjæp af billedfarveanalyse kan diagnosticere celler i livmoderhalsen.
 
Årets Miljøpris fik Colas Danmark A/S´s asfaltproduktionsanlæg, fordi de har gjort en ekstraordinær indsats for at forbedre miljøet. Hele anlægget er simpelthen "pakket ind", og det betyder, at både arbejde såvel som opbevaring håndteres indendørs – hvilket mindsker både støj- og støvgener fra anlægget.
 
Det var anden gang Københavns Amt uddelte erhvervspriser, med det formål at hædre initiativer, der er gode eksempler på, hvordan det private erhvervsliv og det offentlige kan samarbejde med hinanden.