Mandag den 14. februar


Kritik af kommunens miljøprioritering
De gode intentioner i kommunens miljøplan 1996 til 2000 afspejler sig ikke i virkeligheden.
Det mener lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening, der nu i et brev til byrådet udtrykker sin harme over kommunens prioritering af de grønne områder.
 
Den fredede radiomark er udset til slamdepot, planteskolen ved Bagsværd Søpark skal udvides og moderniseres og anlægget ved Tinghøj vandreservoir overgår til byformål. Og så er kommunens prioriteringen af plejeplanen for Aldershvile parken helt i bund!
 
Bodil Due, formand for lokalafdelingen af Naturfredningsforeningen, appelerer i sit brev til byrådet om, at kommunen nu vil gøre en indsats for at sikre de eksisterende grønne områder mod indgreb, der skader områdernes værdi for borgerne. Hun håber ved samme lejlighed at få igangsat en debat om visioner for flere grønne områder i Gladsaxe.

Foreningslivet vil høres i debatten om Kulturplan 2000
Den foreløbige udgave af Gladsaxe Kulturplan 2000 var i sidste uge til drøftelse – en slags 1.behandling om man vil – i byrådet.
Kulturplanen er udarbejdet af en arbejdsgruppe under børne- og kulturforvaltningen, og i dén sammenhæng er bl.a. foreningen "Kulturen I Gladsaxe" blevet spurgt.
Men formand, Peter Collmorten har ikke de store forventninger om, at foreningens ønsker bliver imødegået i den endelige plan.
Blandt foreningens store ønsker er et centralt beliggende kulturhus samt en koncertsal.
 
Allerede i denne måned vil foreningen indkalde til stormøde. Her opfordres medlemmerne til at møde op til byrådsmødet i april og demonstrere deres utilfredshed over for politikerne.

Byrådsflertal medansvarlig for dårlig socialledelse
Den kritiske rapport om socialforvaltningens ledelse i Gladsaxe er en æresoprejsning for Enhedslistens enlige byrådsmedlem, Emilce Nielsen.
Det skriver partiet i en udtalelse, som er vedtaget i den lokale partibestyrelse.
Emilce Nielsen har mange gange åbent kritiseret socialdirektørens ledelse, men er hver gang blevet underkendt af byrådsflertallet, der har taget afstand fra hende.
 
Ifølge Enhedslisten afdækker rapporten kun toppen af en rådden virksomhedskultur på rådhuset. Den er topstyret og bureaukratisk og opmuntrer ikke til engagement og initiativ.
I udtalelsen opfordrer Enhedslisten de kommunale personaleorganisationer til at kræve demokratiske forbedringer gennemført.
 
Det er ikke nok at forflytte et par topembedsmænd - der skal gives personalet større tillid, udmøntet fx i uddelegering af mere ansvar til menige medarbejdere.
Bliver der ikke ændret i strukturen, så er der ikke langt til den næste skandale, mener altså Enhedslisten i Gladsaxe.

Folkeskolelærer: Vi skal bekæmpe fremmedhadet
"Folkeskolelærere skal tone rent flag og vende sig mod den fremmedfjendske dagsorden, som er toneangivende i samfundsdebatten".
Sådan skriver Martin Empacher, lærer i Gladsaxe og bestyrelsesmedlem af den lokale lærerforening, i et læserbrev i fagbladet Folkeskolen.
Lærere skal forsvare retten til at tro og tænke frit, og værne om de svage i samfundet, mener den lokale lærer, med henvisning bl.a. til folkeskolens formålsparagraf, der taler om åndsfrihed, ligeværd og demokrati.
 
Læserbrevet er blot ét af flere i en længere række indlæg om samme emne, der er kommet i kølvandet på Danmarks Lærerforenings klare melding sidste år.
Her samlede foreningen dels ind til flygtninge fra Kosova og dels deltog foreningens kongresdelegerede i en antifascistisk demonstration.
Det er en for politisk melding at komme med, mener nogle lærere i læserbreve, mens andre altså, som Martin Empacher, bakker op omkring modstanden mod fremmedhadet.

Indbrud efterforskes ikke
"Vi har ikke tid til at tage os af sagen, så fjern bare sporene". Sådan cirka lød svaret fra Gladsaxe politi, da en medarbejder fra sportscentret forrige weekend ringede for at anmelde et indbrud.
Medarbejderen havde afspærret et lille jordområde, hvor der var tydelige fodaftryk, måske fra gerningsmanden, men fik altså besked på bare at fjerne det.
 
Sådan er hændelsesforløbet blevet beskrevet for byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Klaus Kjær, der nu vil spørge nærmere til sagen i Det Kriminalpræventive Råd.
"Det kan ikke være rigtigt, at politiet på den ene side skærper indsatsen i Høje Gladsaxe-området, samtidig med at borgere eller kommunalt ansatte bliver mødt på den afvisende måde", siger Klaus Kjær til Nyhedsmagasinet.
 
Gladsaxe politi genkender ikke sagen, der heller ikke optræder på døgnrapporten.
"Vi fik en anmeldelse fra området lørdag eftermiddag, hvor vi sendte en patrulje, men det andet har jeg ikke hørt om", siger politikommissær Jørgen Aasberg til Radio Gladsaxe.

Bankrøver anholdt
En 31-årig mand blev i sidste uge anholdt for væbnet røveri mod Jysk Bank på Søborg Hovedgade.
Manden truede sig til udlevering af et ukendt beløb i en plasticpose, hvorefter han flygtede på knallert.
Han blev anholdt, med penge og revolver, kort tid efter røveriet i et buskads ved Ericavej.