Onsdag den 16. februar


Letbane billigere end motorvejsudvidelse.
Skån os for en ødelæggende motorvejsudvidelse og sæt gang i tværbanen.
Det er budskabet fra miljøgruppen NOAH, der har undersøgt, at der på den travleste time på motorringvejen mellem frakørsel 19 og M13 Hillerødsmotorvejen, i begge retninger kører ca. 7.300 biler, med kun ca. 9.000 personer. Det svarer til, hvad der kan være i 180 almindelige busser.
En tværgående letbane Lyngby-Herlev-Glostrup-Ishøj derimod, ville kunne klare op til 16.000 passagerer pr. time i hver retning.
 
NOAH mener, man for enhver pris skal undgå en udvidelse af Motorringvejen. Medlem af NOAHs trafikgruppe, Arne Lund, siger, at en udvidelse vil være spild af samfundsresourcer, miljøødelæggende, og vil betyde massive økonomiske tab for mange husejere.
NOAH så gerne, at den tværgående letbane startede allerede i Kokkedal for at få endnu flere pendler bilister lokket over i den kollektive trafik. Undersøgelser fra udlandet viser, at man med en letbane kan lokke helt op til 40% af bilisterne over på en letbane.
 
En af anstødsstenene mod den tværgående letbane er, at Københavns Amt og staten ikke kan blive enige om en finansiering. Senest med debatten om Københavns Amts medfinansiering af metro- forbindelse fra det nordlige Amager til lufthavnen, hvor et af Københavns amts krav var, at så skulle staten støtte amtet i både udvidelse af motorringvejen og bygningen af tværbanen.
Og der mener altså NOAH, man roligt kan spare udbygningen af motorvejsnettet.

Få dispensationer til ulovlige skraldestativer
20 ud af 2.500 skraldestativer får lov at stå som de altid har gjort, men resten har ændret forholdene efter Arbejdstilsynets forskrifter.
Teknik- og miljøudvalgets formand, SFeren Tove Eckhardt, siger til Nyhedsmagasinet, at i alt 13 har søgt om dispensation til at lade stativerne stå ud fra æstetiske forhold eller andre forhold, der ligger ud over det rimelige for den tekniske forvaltning at acceptere.
De ansøgninger imødekommes derfor ikke.
 
Men 20 ulovligt stående stativer får dispensation til at blive stående, enten fordi ejerne er gangbesværede eller fordi ændret ståsted ville kræve en større ombygning.

Lokalplanforslag om nye skolebygninger
Flere skolebygninger ved Blaagaard Statsseminarium og Enghavegård Skole.
Det er, hvad et nyt lokalplanforslag for Mørkhøjområdet lægger op til.
 
Et andet forslag handler om Kvikmarkens skole, der gerne vil bygge en ny gymnastiksal og flere klasseværelser.
 
Begge forslag har været igennem en politisk førstebehandling, og ligger nu fremme til offentlig beskuelse.
Det gør de frem til den 25. april, som også er skæringsdato for indsigeler mod de to planer.

Nyt sundhedsplejerske-tilbud til skoleelever.
Nu kan 7. 8. og 9. klasses elever fra Gladsaxes skoler benytte sig af et nyt tilbud fra Sundhedsplejerskerne.
I januar måned startede de lokale sundhedsplejersker en ny type gruppe op for de ældste elever. Grupperne
består af to sundhedsplejersker og op til seks elever.
 
Det skal dog siges at grupperne kun er for elever med
særlige behov. Det kan være en elev, der igennem længere tid har været meget stille og indadvendt, men det kan også være den meget udfarende elev, der har brug for at komme med i en gruppe, hvor eleverne og sundhedsplejerskerne kan tale sammen om de problemer, de måtte have.
Ifølge sundhedsplejerske Lone Borg, er gruppen tænkt som et sted, hvor eleverne kan opleve, de ikke er alene om problemerne.

Åbent hus på politigården
Den 1. april i år flytter hele den samlede styrke på politigården i Gladsaxe ud på Ballerup politistation. Og det er ikke en aprilsnar.
Men det er kun for en enkelt dag, og anledningen er et stort åbent hus-arrangement i forbindelse med politigårdens 25 års jubilæum og ikke mindst Gladsaxe Politikreds´ 40 års jubilæum.
 
På dagen vil hele politigården være omdannet til en slags messe, med udstilling af køretøjer, og opvisning med politihunde og politiheste. Hjemmeværnet opstiller en forhindringsbane på parkeringspladsen. Hos kriminalpolitiet kan man prøve at få taget sine fingeraftryk, uden at havne i nogen form for register bagefter, og SSP-gruppen fortæller om kriminalpræventivt arbejde - og der kommer til at ske meget, meget mere, fortæller politikommissær Jørgen Peter Aasberg til Nyhedsmagasinet.
 
Sidst der var åbent hus på politigården var i 1993, og her kom godt 5000 besøgende.