Fredag den 4. februar


Positiv stemning for hastighedsbegrænsning
Klar positiv stemning overfor 40 kilometer-zoner på det første af fire borgermøde om hastighedsbegrænsningen, der kommer til at gælde alle boligkvarterer i Gladsaxe.
Små ethundrede borgere havde i går aftes fundet vej til Egegård skole for at høre nærmere om planerne for bump og skiltning. Hovedparten havde kun godt at sige om initiativet, der i alt indebærer 55 bump og 200 skilte fordelt over 100 kilometer vej i fire store boligområder.
 
Baggrunden for den lave hastighedszone i hele Gladsaxe er to lignende vellykkede forsøg i henholdsvis Maglegårds og Mørkhøj kvarterer.
Udfra gårsdagens møde, så lader det til, at den resterende del af befolkningen i boligområderne næsten ikke kan vente på fartbegrænsningen, og faktisk ytrede flere ønske om endnu lavere hastighed og endnu flere bump.
Det bliver der nu ikke tale om – økonomien i projektet ligger nogenlunde fast omkring de 2,2 mio. kroner, så derfor kan der højest flyttes lidt rundt med elementerne, ikke tilføjes flere.
 
Mødet var som sagt det første af fire. De næste holdes torsdag den 10. februar i Høje Gladsaxe skoles festsal, den 22. februar på Søndergård skole og endelig den 24. februar på Stengård skole.
Senere i udsendelsen taler vi med et par af aftenens mødedeltagere.

Elever på teknisk skole skal have flere og bedre praktikpladser
Manglen på praktikpladser til elever på især de tekniske skoler er så alvorlig, at arbejdsmarkedets parter og regeringen nu er nået til enighed om en handlingsplan, der skal skaffe nye og flere praktikpladser til de unge.
Men målet er ikke bare flere, men bedre praktikpladser.
Alt for mange elever får en dårlig oplevelse med deres praktikplads, og derfor dropper de ud, mener studievejleder Benny Wielandt på Gladsaxe tekniske skole.
 
Han erkender, at skolerne måske ikke har været gode nok til at forberede eleverne på praktikforløbet, og håber derfor, at man i den nye erhvervsuddannelses grundforløb kan indlægge en praktikdel som forberedelse på selve praktikforløbet.

Dyrere for pensionister at købe medicin
Det bliver dyrere for Gladsaxes pensionister at købe medicin fra den 1. marts.
Den dag træder de nye medicinregler som følge af finanslovsaftalen sidste år i kraft.
Kommunerne har fire hovedretningslinier eller modeller at vælge imellem for tilskudsberettigede lægemidler.
Socialpolitikerne i Gladsaxe har valgt en hovedmulighed, hvor der ydes 75% tilskud til dækning af egenbetaling.
 
Det er et lavere serviceniveau end det øjeblikkelige, vurderer embedsmændene, men er altså ikke desto mindre nu politisk vedtaget, i første omgang i socialudvalget, senere skal sagen i byrådet.

Bevillinger og kulturvisioner er hovedemner på byrådsmøde
Det kommer primært til at handle om at bevilge en masse penge, når de 25 politikere i Gladsaxe byråd mødes på onsdag.
Der skal bruges penge til en ekstra kriminalitetsforebyggende indsats overfor unge ballademagere, penge til bygningsforbedringer af ungdomsboliger og renovering af kloakken på omsorgscentret Møllegården, for blot at nævne nogle af bevillingssagerne.
 
Visionerne for fremtidens kultur i Gladsaxe er ligeledes til debat, i hvert fald den del af kulturlivet, der hører ind under kultur- fritids- og idrætsudvalgets område.
Kulturplanen, mere specifikt visionerne, er emnet for programmet "Den varme stol" her på kanalen næste onsdag.
 
Diskussionen i byrådet om samme emne kan i øvrigt høres i vores direkte transmission onsdag fra kl. 18 samt i genudsendelsen af byrådssamlingen torsdag formiddag fra kl. 9.30.

Populære pensionistture
Gladsaxe Kommunes pensionistkurser på Sølyst ved Fakse er mere populære end nogensinde, hvilket 200 ansøgere til 105 pladser her i foråret vidner om.
De uheldige 95 samt alle andre pensionister kan så i stedet søge efterårets kurser eller nogle af de mange andre sommertilbud. Sidste sommers succesfulde skovtur til Gilleleje gentages og så bliver der budt på rejser til Bornholm, Fyn og Jylland.
 
Som en del af det politiske budgetforlig sidste år er prisen på rejser og kurser i øvrigt steget – eksempelvis koster det nu 125,- kroner for skovturen mod 75,- sidste år.
 
Det udførlige rejseprogram vil snarest blive annonceret i lokalbladene.

Skraldebesøg på Vestforbrændingen
Hvis man nogensinde har spekuleret over, hvad der mon bliver af vores affald, når skraldemændene har hentet det, så er chancen der nu for at få svar på lige præcis det spørgsmål.
Amtets naturvejleder inviterer i denne måned indenfor på Vestforbrændingen i Glostrup, hvor de ansatte vil fortælle om, hvad der sker med affaldet, ligesom en af amtets miljømedarbejdere beretter om tilsynet med forbrændingsanlægget.
 
Det interessante, men ikke nødvendigvis velduftende besøg varer 2 timer og finder sted henholdsvis mandag d. 14. og onsdag d. 23. februar.