Mandag den 7. februar


Virksomhederne skal tage mere ansvar, hvis der skal skaffes flere praktikpladser
De store virksomheder springer over hvor gærdet er lavest, mens det er de små virksomheder der trækker læsset, når det gælder praktikpladser.
Det mener studievejleder på Fredeiksberg/Gladsaxe tekniske skole Benny Wielandt.
 
Som vi tidligere har fortalt i Nyhedsmagasinet, er regeringen og arbejdsmarkedets parter er nået til enighed om en handlingsplan, der kort og godt skal skaffe flere praktikpladser til de unge.
Og det er især lokalt der skal gøres en stor indsats, for bl.a. at åbne virksomhedernes øjne for de muligheder, der ligger i at have praktikanter.

Pistolrøveri i Bagsværd
For anden gang på kort tid er ure- og smykkeforretningen i Bagsværd blevet udsat for røveri.
I torsdags foregik det omkring kl. 17.30, hvor en pistolbevæbnet røver truede sig til et antal ure, kassebeholdningen samt nogle smykker.
 
Røveren, der forsvandt i ukendt retning, beskrives som 175 cm høj, mørk i huden, muligvis mulat, spinkel af bygning og mellem 16 og 21 år gammel.
Han bar en sort bz-hue og var iført en sweatshirt med hætte, sorte bukser og gummisko med tykke eller høje såler.
 
Eventuelle oplysninger i sagen kan gives til Gladsaxe politi på 39691448.

Bedre udsyn og plads til kørestolsbrugere
Handicappede kørestolsbrugere får nu bedre forhold på Gladsaxe stadion.
Efter en henvendelse fra LAVUK, der er fritidsklub for handicappede, er Gladsaxe Kommune gået i gang med at etablere en repos i det yderste afsnit i tribune 2.
 
Tidligere var handicappede i kørestol placeret ved et af udskænkningsstederne, hvor udsynet var dårligt og pladsen ringe.
 
Den nye placering på repos’en er fundet i samråd med LAVUK og Dansk Handicap Forbunds Gladsaxe afdeling.
Placeringen sikrer, at også kørestolsbrugere kan se det, de er kommet for, nemlig en god gang bold på plænen.

Pølsevogn igen igen
Så er den der sandelig igen, sagen om pølsevognen på DK-benzintanken på Buddinge Hovedgade.
Efter lange og seje politiske forhandlinger, der fornylig mundede ud i et knebent flertal for, ja, der troede de fleste vel, at nu var det blot et spørgsmål om tid, førend vognen med det smagfulde indhold stod at beskue på hovedstrøget.
 
Men selvom pølsemanden er dybt taknemmelig over at have fået lov til at stille sin vogn op, så er han ikke meget for at flytte den væk fra benzintanken efter lukketid. Det vil nemlig koste ekstra i husleje og elektricitet.
Derfor søger han nu om lov til at lade vognen stå, hvis han klapper siderne sammen.
 
Ansøgningen bliver genstand for politisk behandling den 14. februar.

Fejl på benzindampanlæg
Samtlige 12 benzintanke i Gladsaxe har installeret genvindingsanlæg for benzindampe, men i halvdelen af dem er der konstateret fejl.
Det viser en kontrol, som miljøkontoret i Gladsaxe Kommune netop har foretaget.
 
Genvindingsanlæg blev lovpligtige 1. januar og bruges til at sikre, at de dampe, der fremkommer, når der fyldes benzin på, suges tilbage i påfyldningsanlægget.
Miljøkontoret har nu indskærpet overfor tank-ejerne, at det ikke er nok at få konstateret fejlene – de skal også rettes.

Program for budgetlægning ligger klar
Onsdag den 11. oktober i år véd de i Værebro, om der er en svømmehal på vej til dem. Vi kender svaret på, hvor meget en vuggestueplads vil koste året efter, vi kender skatteprocenten, vi véd om den kommunale biograf privatiseres, og så får vi svaret på en lang række andre spørgsmål, der i sidste ende handler om økonomi og politik.
Den dag i oktober skal budgetlægningen for Gladsaxe Kommune det næste år nemlig være på plads.
 
Arbejdet med at få enderne til at hænge sammen er allerede startet i de enkelte forvaltnnger, og fra april tager de politiske udvalg over, først med økonomiudvalget, siden fagudvalgene.
Lørdag den 19. august er den traditionelle fest- og markedsdag på rådhuspladsen med økonomiorienteringen i store træk om det næste års budgetidéer.
 
Den første politiske behandling i byrådet foregår den 23. august, og så skal det hele, som sagt, være faldet i hak til oktober.
Sådan ser den foreløbige køreplan i hvert fald ud.

Offentlige priser til det private erhvervsliv
Samarbejdet mellem det offentlige og de private virksomheder er i fokus, når Købehavns Amt i morgen uddeler årets erhvervspriser. Der er tre af slagsen: Samarbejdsprisen og miljøprisen, som begge tildeles private virksomheder, og så medarbejderidéprisen – en påskønnelse af en medarbejder som har ydet en særlig indsats i det forgangne år.
 
Amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen står for selve prisoverrækkelsen, og teaterchef Flemming Enevold fra Gladsaxe Teater vil tale om begrebet erhvervsudvikling, set med andre øjne.
 
Det er anden gang Københavns Amt uddeler erhvervspriser.