Mandag den 10. januar 2000


Myrdets lejlighed var narkobule og varmestue
Gladsaxe politi udvider stadig kredsen af afhørte personer i mordsagen fra Høje Gladsaxe sidste tirsdag.
Her blev en 41-årig mand stukket ihjel med en kniv i sin lejlighed i den store bebyggelse.
Manden blev stukket fire gange i mave og bryst, hvor af de to stød ramte hjertet.
 
Opklaringen besværliggøres af en temmelig stor omgangskreds, der er kommet i lejligheden, der har fungeret som en kombination af varmestue og handelssted for narkotika i mindre omfang.
Kriminalpolitiet intensiverer undersøgelserne i området i denne uge, formentlig kulminerende i morgen tirsdag, der er ugedag for drabet.

Røverisk overfald i Bagsværd
En 48-årig pensionist blev onsdag aften i sidste uge slået ned foran sin bopæl i Værebro Park i Bagsværd.
En flok unge, forsamlet foran opgangen til lejligheden, nægtede ham adgang, og én af de unge slog manden ned med et knytnæveslag, der kostede et par ødelagte briller samt en tre cm lang flænge og et stort blåt øje.
Da den 48-årige endelig nåede op i sin lejlighed, kunne han konstatere, at han manglede sin pung med godt 1.100 kroner i.
 
Der er kun signalement af den ene af de unge, der slog manden ned. Han beskrives som værende omkring 20 år, 183 cm høj, fedladen, brede skuldre, sort glat hår ned over ørene og så var han iført blå cowboybukser og en mørk dynejakke.

Kamp om 40 km/t i boligområder
Den første endte 4 – 4, den anden 5 – 4 og på onsdag ender det sandsynligvis 15 – 10.
Nej, det handler ikke om Europa Cup-kampe i bold, men om zoner med hastighedsbegrænsning på 40 km/t.
Begrænsningen på hastigheden i alle boligområder i Gladsaxe er for længst politisk besluttet, men som efterhånden god kommunal skik byder det i den slags sager, så får borgerne en chance for at få et sidste ord med på vejen.
Det sker på en række borgermøder, der var planlagt afholdt her i januar måned.
Hele hastighedsprojektet med vejbump og skilte bliver små 400.000 kroner dyrere end først beregnet, og den ekstraudgift vil hovedparten af de borgerlige partier ikke være med til.
 
I teknik- og miljøudvalget endte forslaget med stemmelighed, da et enkelt udvalgsmedlem manglede, og dermed bortfaldt forslaget og samtlige borgermøder blev aflyst.
Ethvert byrådsmedlem har ret til at begære en sag forelagt byrådet. Den ret benyttede teknik- og miljøudvalgets formand sig af.
Dermed gik sagen til økonomiudvalget, hvor fire Socialdemokrater og én Sfer sørgede for én stemmes overvægt i forhold til de fire borgerlige stemmer fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.
 
Således er vi nået frem til sidste politiske station, byrådet, der har sagen på dagsordenen på mødet på onsdag.
Et bud på kampresultatet den aften lyder på en 15 – 10 sejr til tilhængerne af hastighedsbegrænsningen.

Flere privatskoleelever dyre for kommune
Flere Gladsaxe-børn end beregnet valgte sidste år at gå i en privat skole og privat fritidsordning og det kommer til at koste kommunekassen lidt over én million kroner.
Byrådet har nemlig besluttet at yde et frivilligt tilskud på 3.000 til hvert barn i den private fritidsordning.
Dem går der 370 af i dag mod først beregnet 342, så udgiften alene på den konto bliver på 1,1 mio.
 
Kommunekassen bidrager der ud over tvungent med et beløb på godt 25.000 kroner om året pr. privatskoleelev.

Lokal Agenda 21 søger aktive
Agenda 21 er navnet på den internationale miljøhandlingsplan for det 21. århundrede. I Gladsaxe har man også oprettet en lokal Agenda 21 hvor der, som navnet antyder, arbejdes lokalt indenfor miljøområdet, blandt andet med emnerne Kompost & genbrug, Den miljøbevidste forbruger og Grønne boligselskaber.
 
På et møde i lokal Agenda 21 i november sidste år meldte flere Gladsaxe-borgere sig til en aktiv indsats, men der er stadig brug for mange flere aktive, fortæller Grøn Guide i Gladsaxe Jesper Berring Larsen. Specielt indenfor parcelhusområdet, kolonihaverne og skoleområdet mangler der endnu tilslutning, og derfor opfordrer han nu alle miljøinteresserede til at møde op på Hovedbiblioteket til det næste møde torsdag d. 20 januar kl.19.30.
Mødet vil tage form af en workshop med diskussion omkring hvordan man kan komme videre med den lokale miljøindsats.

Ny bestyrelseformand i SF i Gladsaxe
SF-Gladsaxe har fået ny bestyrelseformand. Det er Poul Reher Jensen, der har siddet som byrådsmedlem for SF i tre år. Han har desuden markeret sig ved at stå som arrangør af SF´s landsmøde i Gladsaxe i 1995.
Og som ny bestyrelsesformand vil Poul Reher Jensen bl.a. arbejde for åbenhed og langt klarere udmeldinger i forhold til medlemmerne og offentligheden.

Den Lille Skole fylder 50
Torsdag d. 13 januar fylder Den Lille Skole på Gammelmosevej 50 år. Skolen var den første der startede lilleskolebevægelsen i 1950 og har siden dannet inspiration for en række lignende skoler.
Den grundlæggende idé dengang og i dag er en skole, hvor barnet er i centrum og undervisningen er af kreativ karakter.
 
Den Lille Skole har siden 1954 haft til huse i lokalerne på Gammelmosevej i den gamle Stengården, og her fejres 50-års dagen med en reception på torsdag mellem klokken 18 og 20.