Onsdag den 12. januar


Muslimsk organisation bag hærværk?
Muslim Power Organization, MPO, tager nu ansvaret for hærværket i Høje Gladsaxe sidste weekend, hvor hundrede ruder blev smadret og Marielyst skole forsøgt brændt af.
I en stor plastiksæk, fundet tirsdag morgen, med stjålet slik fra Gladsaxe Sportscenter var der vedhæftet et brev, hvor MPO erkender hærværket, men samtidig gør opmærksom på, at organisationen gerne vil høres.
 
Flere kilder i Høje Gladsaxe bekræfter overfor Nyhedsmagasinet, at der længe har verseret rygter om en hidtil hemmelig organisation ved navn MPO i området.
Politiets efterforskning har endnu ikke afsløret noget afgørende, men brev og pose gennemgåes minutiøst for spor.
 
Ole Andersen, Gladsaxes socialdemokratiske borgmester, siger i en kommentar til Radio Gladsaxe, at der er tale om meningsløst hærværk, der koster borgerne masser af penge.
"Hvis nogen ønsker at meddele noget, så grib i stedet telefonen og kontakt mig", siger Ole Andersen.

Politisk overvægt i klagenævn til fare for retssikkerhed
"Ankenævnenes sammensætning bør sendes til serviceeftersyn – borgernes retssikkerhed er på spil".
Det skriver formanden for Gladsaxe-afdelingen af Danmarks Naturfredningsforening, Bodil Due, i et debatindlæg i Berlingske Tidende.
 
Bodil Due er bekymret for overvægten af politikere i de ankeinstanser, der skal behandle sager om overtrædelser af love, som de samme politikere har været med til at vedtage. Det kan give en skævvridning, hvor der tages mere hensyn til politik end til lov.
Lokalformanden henviser til en række ankesager omkring en planteskoles byggeri i Bagsværd, hvor fredningsfolkene mener, at både Planloven og Naturbeskyttelsesloven overtrædes.
 
Den mening bliver ikke umiddelbart delt af Naturklagenævnet, der har fået flere henvendelser i sagen.
Nævnet består primært af et medlem for hvert af de politiske partier, der er repræsenteret i folketingets finansudvalg. Det giver en uforståelig sammenblanding af den lovgivende og dømmende magt, der er til fare for borgernes retssikkerhed.
Det skal der laves om på, mener Bodil Due.

Fremtidens butikker til høring
Hvordan skal fremtidens butikker se ud? Hvor skal de ligge og hvor store må de være?
Københavns amt har netop udsendt et forslag til tillæg til regionplanen fra 1997 som giver bedre mulighed for at styre udviklingen i detailhandlen, med det formål at at sikre gode indkøbsmuligheder i hele amtet.
Men før de endelige politiske bestemmelser træffes, sendes forslaget ud til offentlig høring i de kommende 10 uger frem til d. 20. marts og her kan kommunerne, detailhandlerne og borgerne komme med bemærkninger. Og det er er ikke utænkeligt at der derefter kommer ændringer i butiksstrukturen, siger planchef i amtets tekniske forvaltning Bent Aagaard Nielsen til Nyhedsmagasinet.
 
Butikscentret i Bagsværd og Buddinge Centret kan gå hen og blive attraktive for kommende eller større butikker. De er begge udnævnt som knudepunktcentre på grund af deres beliggenhed og har i samme åndedrag fået gode karakterer i tilgængelighed. Søborg Torv derimod er tildelt én af de dårligste karakterer i samme kategori.
 
Først efter høringen tages der endelig stilling til forslaget, og om et halvt år ligger planerne for fremtidens butikker i Københavns Amt så klar.

Fra socialbarak til festhus
Barakken, der tidligere husede Stengård lokalkontor, har for længst fundet anvendelse som indkvartering for sportsfolk ved Gladsaxe Idrætspark, og nu kommer Egegård-barakken også til ny ære og berømmelse.
Det tidligere lokalkontor for socialforvaltningen bliver delt i to lige store dele. Den ene halvdel skal Vallø kommune bruge, den anden halvdel bliver til fest- og mødelokaler for kolonihaveejerne omkring Tornehøjgård.
 
Gården bliver formentlig snart revet ned, inden den selv falder ned, men først skal en sag ved boligretten afgøres – en sag rejst af en af gårdens lejere, der vil blive boende.
Kolonifolket har hidtil benyttet nogle af gårdens lokaler som forsamlingshus.
 
Den samlede salgspris for hele barakken er 500.000 kroner.

Millionordre gav aktiehøjdespring
Novo Nordisk, med hovedsæde i Bagsværd, har indgået en fem-årig aftale med det
amerikanske forsvarsministrerium om levering af insulin for op mod 88
millioner dollars.
 
Offentliggørelsen af den nyhed fik mandag Novos aktie til at sige så meget, at aktien fik en plads på tavlen over højdespringere med en stigning på 75 kroner til kurs 1070.

Udlicitering af hjemmehjælp, japanske venner og rudeknusning på byrådsdagsorden
Skal vi være venner med japanerne, skal vi betale for de knuste ruder på 10. klassecentret, skal vi betale små fem millioner for en renovering af restauranten ved Gladsaxe stadion, hvad er staus på flygtninge og indvandrere i Gladsaxe og skal max-hastigheden i boligkvarterer være 40 km/t?
Det er nogle af de spørgsmål, Gladsaxe byråd i aften skal tage stilling til – på vegne af kommunens godt 61.000 indbyggere.
 
Hvis samme indbyggere er i besiddelse af kabel-tv, så kan hele debatten høres dér på 95,2 i fineste stereo eller via det æterbårne signal på FM-båndet på 100,9.
God fornøjelse fra kl. 18, hvor den direkte transmission begynder.