Mandag den 17. januar


Beboere snydt af lovgivningen i sag om ældreboliger
Beboerne i Kongshvileparken ved Nybro får ikke fortrinsret til de ældreboliger, de for flere år tilbage selv var med til at beslutte opført. Det gjorde et flertal af bebyggelsens beboere under det indtryk, at de nye boliger fortrinsvis skulle være for deres egne ældre.
Men sådan spiller det lovgivningsmæssige klaver ikke, og selv ombudsmanden har måttet tale beboerne midt imod.
 
Tilbage står en flok beboere, der mener, at de er blevet lokket til at sige ja til byggeriet af ældreboligerne.
De blev opført ved indgangen til bebyggelsen på nogle græsplæner, og hvorfor sige ja til noget, der ødelægger et pænt grønt område, hvis ikke det var for udsigten til selv at komme til at bebo ældreboligerne.
 
Gladsaxe Kommune har tilbudt beboerne i Kongshvileparken et forsøg, der i et vist omfang ville give fortrinsret.
Men beboerne ønsker en permanent ordning og ikke et forsøg.
Nu kommer den permanente ordning sandsynligvis til at bestå i, at Kongshvile-beboerne må stille sig op på venteliste, som alle andre Gladsaxeborgere.
Et punktum i sagen kan blive sat på onsdag, hvor socialudvalget har kompetence til at afslutte sagen.

Første møde i integrationsrådet en positiv oplevelse
Gladsaxes nye intergrationsråd skulle stå sin prøve ved sit første møde i torsdags. Rådets 12 medlemmer var samlet i godt 2 timer, og Serdel Benli var meget tilfreds med mødets forløb.
"Der var en positiv ånd og rådet viste engagement" siger han til Nyhedsmagasinet. Integrationsrådet vil fremover på sine møder diskutere konkrete emner i forbindelse med integrationen i Gladsaxe.
 
Næste møde i rådet bliver den 2. marts.

En succes er forbi
Amtets Økologifond ophørte med at eksistere ved udgangen af sidste år, men set i bakspejlet var initiativet en succes.
Økologifonden har siden 1996 uddelt i alt 5 millioner kroner i økologiens navn. Blandt andet søgte Amtssygehuset i Gentofte om råd og midler i forbindelse med serveringen af økologisk mad på udvalgte afdelinger og amtssygehuset i Glostrup fik penge til at indkøbe en økologisk ovn og til at investere i videoer, spil og plakater om økologi til sygehusets børneafdeling.
 
Økologifonden blev oprettet med det formål at hjælpe og inspirere institutionerne til at bruge økologiske produkter. Dén proces er sat i gang, og nu er det op til de enkelte institutioner at fastholde og videreføre de økologiske initiativer.

Socialdemokratiske borgmestre i Københavns amt til ministermøde om flygtningeproblemer
Først besøgte Vestegnens socialdemokratiske borgmestre indenrigsminister Thorkild Simonsen for at diskutere flygtninge/indvandrerproblemer.
Nu har by- og boligminister Jytte Andersen indkaldt samtlige socialdemokratiske borgmestre i Københavns amt til en diskussion med samme emne.
Det sker på onsdag, hvor også Gladsaxes borgmester, Ole Andersen, deltager.
 
Fra Gladsaxe kan han medbringe dels historisk gode erfaringer med at tackle den type problemer og dels dårlige aktuelle problemstillinger med de rudeknusende gadebander i Høje Gladsaxe, fortrinsvis bestående af nydanskere.
 
De gode erfaringer kommer fra Værebro Park, hvor der gennem de seneste fire-fem år med succes er satset mange integrationsmidler.
Trods det dobbelte antal beboere, så fremstår Værebro Park i dag, med få undtagelser, som et pænt og roligt socialt boligbyggeri.

Kommuner og vejdirektoratet i samarbejde om pendlerdatabase
Studerende søger bolig. Musikinteresserede bytter plader. Og, nu kan pendlerne søge kørelejlighed!
Det handler om internettet. Vejdirektoratet vil i samarbejde med kommunerne markedsføre en gigantisk pendlerdatabase og også Gladsaxe er inviteret til at være med i samarbejdet.
 
Meningen er, at de tilmeldte kommuner får en adgangsside til databasen på internettet. Hér vil pendlere kunne "klikke" sig ind og via et skema tilmelde sig databasen.
Computeren formidler så elektronisk kontakten mellem bilpendlere, der skal den samme vej.
Målet er at få færre biler på vejene. Tendensen i øjeblikket er lige omvendt. Der er for mange biler på vejene, dé forurener - og så har vi balladen.
 
Kommunernes rolle i forbindelse med den nye pendlerdatabase er at markedsføre den overfor borgerne.
11 kommuner har allerede tilmeldt sig. I Gladsaxe er der endnu ikke taget stilling til, hvorvidt kommunen ønsker at være med i det nye samarbejde, men ingeniør i Vej- og forsyningsafdelingen Ivan Christensen siger til Nyhedsmagasinet, at "kommunen vil tage kontakt til Vejdirektoratet og drøfte forslaget, og senere vil man så tage stilling til om man vil gå ind i det samarbejde".
 
Databasen eksisterer allerede på internetadressen: www.pendler.net og det er gratis at tilmelde sig.

Medlemmerne af Hovedstadens Udviklingsråd valgt
Så har Københavns Amtsråd valgt sine 3 medlemmer af Hovedstadens Udviklingsråd.
Valget faldt på Amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen fra soc.dem. med partifællen Preben Lassen som suppleant. 1.viceamtsborgmester Aase Steffensen fra Dansk Folkeparti med Allan Schneidermann fra SF som suppleant og slutteligt er også amtets 2.viceborgmester, venstres Bent Larsen, valgt til rådet, med den radikale Per Kleis Bønnelycke som suppleant.
 
Hovedstadens Udviklingsråd skal som hovedopgaver arbejde med bl.a. regionplanlægning, udvikling af regionens kulturliv og trafikplanlægning.

Stadig anmeldelser om nytårssprængte postkasser
Post Danmark er stadig i gang med optællingen af sprængte postkasser i forbindelse med nytåret.
For én uge siden var der kun anmeldt én enkelt sprængt postkasse i Gladsaxe på Søborg Parkallé men den har nu fået følge af yderligere 7 – tidligere – postkasser.
 
På adresserne Stengaards Allé/Christoffers Allé, Møllemarken, Haspegårdsvej/Vibevænget, Rybjerg Allé, Højvangen/Grønnemose Allé og Tobaksvejen beboerne i de næste måneder lidt længere til den nærmeste postkasse.