Fredag den 21. januar


 
Skole- & forældrebestyrelser: Reglerne for sponsorstøtte bør lempes
Næsten alle Gladsaxes skoler og institutioner vil gerne tage imod sponsorstøtte, viser en høring blandt skole- og forældrebestyrelser.
Men stole skænket af møbelhuset og bøger sponsoreret af den lokale boghandler er ikke just hverdagskost i Gladsaxe Kommunes institutioner. Reglerne om sponsorstøtte til skoler og institutioner er i øjeblikket meget skrappe. Faktisk må institutionerne ikke tage imod nogen form for sponsorstøtte, medmindre de har fået dispensation. Og den dispensation skal der søges om i hvert enkelt tilfælde.
 
Økonomiudvalget sendte sidste år problematikken om sponsorstøtte til høring i skolerne og institutionerne, og resultatet er helt klart. Langt de fleste skolebestyrelser er positive overfor sponsorstøtte og mener at reglerne på området må lempes.
De foreslår, at det for eftertiden bliver op til de enkelte bestyrelser selv, at fastlægge principperne for sponsorstøtte, inden for nogle nye rammer fastsat i byrådet.
Høringsresultatet viser også, at de fleste bestyrelser er enige om, at der ikke kan blive tale om reklamer eller firmanavn på de sponsorede effekter.
 
Spørgsmålet om sponsorstøtte var til drøftelse på Børne- & Undervisningsudvalgets møde tidligere på ugen, og her var man positivt indstillet overfor en blødgørelse af de nuværende regler.

Sygepleje kan komme med i udliciteringsforsøg
Kommunerne får måske lov til at udlicitere sygeplejen, og den tanke falder i god jord hos den socialdemokratiske socialudvalgsformand i Gladsaxe, Erling Schrøder.
"Vi står for at skulle udlicitere et helt hjemmehjælpsdistrikt som forsøg. Og det ville da være noget mere givende for forsøget, hvis alle elementer, også selve sygeplejen, er med", siger Erling Schrøder til Nyhedsmagasinet.
 
Det er sundhedsminister Carsten Koch (S), der vil skabe en åbning for kommunernes udliciteringsmuligheder.

Sexdømt nægtet prøveløsladelse
Den mandlige pædagogmedhjælper, som i Østre Landret i maj 1998 blev idømt tre et halvt års fængsel for seksuelt misbrug af flere børn på daginstitutionen Vadstrupgård, har ingen mulighed for at blive prøveløsladt, skriver Politiken.
 
Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, og i fængslet har han afvist alle tilbud om behandlinger.
En psykolog i fængslet ved Herstedvester har erklæret, at den dømte har brug for behandling, men har samtidig anbefalet prøveløsladelse på en række vilkår, der forhindrer manden i at være alene med børn.
Men fængselsmyndighederne har altså afvist prøveløsladelse, fordi man mener at der er stor risiko for, at den dømte vil begå ny seksualkriminalitet.
 
Advokat Thomas Rørdam har nu klaget til justitsministeren.

Opbakning til Gladsaxe Teater
Selvom det er for mange tomme sæder i teatersalen der har bragt Gladsaxe Teater i økonomiske vanskeligheder, har det ikke skortet på opbakning fra lokalbefolkningen i forbindelse med teatrets krise, fortæller teaterchef Flemming Enevold. Tværtimod.
 
Han har i de seneste uger fået massevis af henvendelser, og på gaden er han blevet stoppet af frustrede borgere, som har støttet teatret enten verbalt eller ved at købe billetter til teatrets kommende forestilling "Piraterne fra Penzance".

Privat udlejning til udlændinge, siger socialdemokratiske borgmestre
12 socialdemokratiske borgmestre i hovedstadsområdet, her i blandt Gladsaxes Ole Andersen, presser nu på
for at få regeringen til at tvinge private til at udleje til udlændinge.
Borgmestrene mødtes onsdag med by- og boligminister Jytte Andersen, der var positiv overfor ideen.
 
"Vi vil prøve at se på at løfte lidt af ansvaret over på private, pensionskasser og andre, som i dag ikke påtager sig et ansvar", sagde ministeren efter mødet.
 
Forslaget møder ikke uventet modstand fra både de private udlejere og de borgerlige partier.

Forfalden motionsbane ses efter i sømmene
En landskabsarkitektstuderende fra Landbohøjskolen skal nu udarbejde en renoverings- og plejeplan for Aldershvileparken i Bagsværd.
Det sker ved et fire måneders praktikophold som afslutning på et bachelorprojekt.
Dermed bliver der også kigget nærmere på den totalt misligholdte forhindrings- og motionsbane i parkområdet.
 
Det var den, der på børnebyrådets møde for nylig blev stillet forslag om skulle istandsættes.
Forhindringerne består eksempelvis i træbroer ved flere kanaler, broer, der er lige til at rive ned pga. råd.
Stisystemet, der i sin tid dannede motionsbanen, er i dag stort set ikke-eksisterende, så der er virkelig noget at gå i gang med.
 
Den studerende fra Landbohøjskolen bliver færdig med sit projekt i løbet af foråret, og først derefter tager politikerne stilling til, om der atter skal komme liv i den gamle motionsbane.

Naturklagenævn tillader stor bus på villavej
Store lastbiler og varevogne må ikke, men lige så store busser må godt.
Sådan har Naturklagenævnet valgt at tolke en lokalplan for et område i Bagsværd.
 
En beboer på en af vejene parkerer sin store bus hver dag ud for sit hus. Det bliver der klaget over, og Gladsaxe Kommune giver manden påbud om at sætte sin bus et lovligt sted.
Busejeren mener ikke, at han har gjort noget galt ifølge lokalplanen, der slet ikke omtaler busser, men kun lastbiler og varevogne.
 
Den tolkning er Naturklagenævnet som sagt enig i, og derfor må enten lokalplanens ordlyd laves om, eller mandens bus blive holdende.

Flere penge til børneafdelinger
Børneafdelingerne på Gentofte og Glostrup amtssygehus skal styrkes.
Derfor har amtet netop tildelt de to afdelinger en samlet merbevilling på 4 millioner gode kroner.
Specielt set i lyset af, at Amtssygehuset i Glostrup - efter at behandlingen af børn og unge med sukkersyge er blevet centraliseret i København - har fået landsdelsfunktion for svære tilfælde af diabetes. Og alle børn og unge med nydiagnosticeret sukkersyge bliver derfor indlagt på børneafdelingen i Glostrup.
 
Cirka 1/3 af de 4 millioner kroner tilfalder børneafdelingen på Gentofte mens de sidste 2/3 skal gøre gavn på afdelingen på Glostrup amtssygehus.