Mandag den 24. januar


Ingen særhensyn til ældre i Kongshvileparken
Ældreboligerne i Kongshvileparken bliver alle i Gladsaxe og ikke kun forbeholdt bebyggelsens egne beboere.
Det blev slået fast forleden, da socialudvalget i Gladsaxe holdt møde om sagen.
Men udvalgets formand, socialdemokraten Erling Schrøder, mener ikke beboerne har grund til at føle sig snydt.
 
"Sagen startede som et almindeligt byggeprojekt, men blev siden efter anmodning fra boligselskabet lavet om til ældreboliger, så nu følger vi lovgivningen om den type boliger", siger Erling Schrøder.

Madleverance til ældre svigtede pga. juletravlhed
At vinteren kommer bag på statsforetagendet DSB år efter år er ikke den store nyhed, men at den privatejede dagligvarebutik ISO bliver overrasket over mere handel op mod jul – det er nok mere overraskende.
 
Ikke desto mindre blev butikskæden så overrasket i december sidste år, at ISO ikke fik leveret varer til Gladsaxes hjemmehjælpsmodtagere til den aftalte tid.
Det betød, at der enten slet ikke kom nogen varer, at de kom med flere dages forsinkelse eller kom meget sent på aftenen.
 
En noget uheldig slutning på året for ISO, der fra i dag har overtaget alle vareleverancer, efter at flere butikker har måttet træde ud af indkøbsordningen.
Naturligvis endnu mere uheldigt var det for de borgere, der i juledagene sad helt uden dagligvarer.
De har siden modtaget en undskyldende æske chokolade fra ISO.

Lokalplaner til debat
Fra i dag og otte uger frem kan to lokalplaner for områder i Gladsaxe studeres nærmere.
Mest vidtrækkende konsekvenser er der i planen for Gladsaxe erhvervskvarter omkring Trafikpladsen, hvor der bliver åbnet for nybyggeri til kontor- og servicevirksomhed.
Udnyttes de muligheder til fulde, så vil der kunne opføres 225.000 m2 etageareal svarende til ca. 6.500 arbejdspladser.
 
Den anden plan drejer sig om fire rækkehusbebyggelser bl.a. på Oldmarken i Bagsværd, hvor det handler om at skabe ensartethed i tilbygninger og carporte.
 
Indsigelser mod de to lokalplaner, der bærer de officielle navne nr. 125 og nr. 129, skal sendes til Gladsaxe Kommune senest den 21. marts.

Frivillige pølsesælgere slipper for hygiejnekursus
De frivillige, der enkelte søndage om året sælger pølser på stadion for at skaffe penge til børnenes fodboldhold, behøver ikke uddanne sig i fødevarehygiejne.
Den såkaldte pølsesag har ellers truet med at sende forældre, der måske har 10.000 madpakker og varme måltider i hjemmet bag sig, på otte-timers kurser i hygiejne.
Men er der kun tale om lejlighedsvis pølsestegning f.eks. to til fire gange årligt, så slipper man, siger Annette Grossmann fra Fødevaredirektoratet.
 
I fodboldklubben ABs forældreforening åndes der i dag lettet op efter dén fortolkning af reglerne.
Mange af de pølsesælgende forældre havde nemlig meddelt, at de ville stoppe det frivillige arbejde, hvis de nu skulle til at gå på kursus for at lære at stege og sælge pølser.

Rækkehusejer opfører terrasse trods forbud
En træterrasse i baghaven må høre under bagatelgrænsen, som en kommunal teknikforvaltning skal blande sig uden om.
Det mener i hvert fald ejerne af et rækkehus på Hjortestien i Mørkhøj, der, uanset forbud fra forvaltning, alligevel har tænkt sig at opføre terrassen.
 
Ejerne anfører, at området som sådan i forvejen er fyldt med carporte, skure og terrasser, der giver de enkelte ejendomme en personlig karakter og et særpræg, der visuelt og praktisk højner helhedsindtrykket.
Men hverken byplan eller lokalplan levner mulighed for den slags, så derfor forbuddet, der ydermere har fået politisk opbakning.

Litteraturkreds: Stop for flere deltagere!
Bagsværd Kirkes Litteraturkreds har så stor succes, at den må sige nej til nye deltagere. Poul Nielsen, der har været knyttet til Bagsværd Kirke siden 1993, fortæller, at der simpelthen ikke er fysisk plads til flere end kredsens nuværende 22 medlemmer. De mødes hver tredje fredag og taler om en aktuel bog.
I øjeblikket er det Laurits Melchiors selvbiografi der læses.

Radio Gladsaxe hele dagen igen
Fra på mandag vil der igen være støj på denne frekvens fra 6.30 morgen til 18 aften på hverdage.
Den 31. januar genoptager vi nemlig forsøget med at sende uden afbrydelser hele dagen igennem.
Som bekendt for de fleste lyttere måtte vi i november sidste år midlertidigt stoppe forsøget med den udvidede sendetid.
 
De mange ekstra sendetimer blev afviklet af arbejdsledige, der havde været igennem et længere teknisk radiokursus, der gjorde dem i stand til at magte selve afviklingsproceduren.
De arbejdsledige kyndige teknikere fik lykkeligvis for dem, men uheldigvis for radioen, job andre steder, og dermed stod radioen uden tilstrækkelig tekniker-arbejdskraft.
Men en ekstra bevilling i år fra Kulturministeriet betyder, at radioens faste halvtidstekniker har kunnet ansættes på fuld tid resten af året.
 
Der vil således fra næste uge blive rig mulighed for genhør med nogle af de gamle kendinge, jazz med Peter Tuxen, ungdomsprogrammerne, Knud Galle’s minder samt flere nyskabelser.
 
Se programmet på www.radiogladsaxe.dk eller i Gladsaxebladet hver tirsdag.