Tirsdag den 25. januar


Konsulentfirma: Uduelig ledelse i socialforvaltning i Gladsaxe
Det er en nærmest sønderlemmende kritik af socialforvaltningen i Gladsaxe, der bliver leveret fra managementfirmaet Lisberg.
Konsulenternes rapport konkluderer samlet, at der "hos den øverste ledelse, dvs. socialdirektøren og vicesocialdirektøren, er manglende ansvarlighed og forståelse for den overordnede ledelsesopgave".
Den 75-sider lange rapport peger på flere kritiske områder, der bl.a. resulterer i en gensidig utryghed og mistillid i den samlede ledelse.
 
Oppositionen i Gladsaxe byråd, her repræsenteret af Venstres Bjarne Rasmussen, mener, at en del af miséren skyldes en uhensigtsmæssigt forvaltningsstruktur, hvor samtlige forvaltningsdirektører refererer direkte til borgmesteren og ikke til kommunaldirektøren.
Borgmester Ole Andersen har ikke ønsket at kommentere Lisberg-rapporten overfor Radio Gladsaxe.
"Vi skal diskutere sagen på økonomiudvalgsmødet både i dag og på næste tirsdag, hvor socialforvaltningens ledelse blandt andet har haft mulighed for at svare på kritikken", siger Ole Andersen til Nyhedsmagasinet.
 
Socialudvalgets formand, Erling Schrøder, er overrasket over rapportens konklusioner og kan ikke nikke genkendende til de problemstillinger, der ridses op i analysen.
 
Konsulentrapporten er udarbejdet efter interview med 48 chefer, ledere og medarbejdere i socialforvaltningen og central- og skatteforvaltningen.

Skolebestyrelser bør træffe beslutninger om sponsorstøtte
"Det er ikke politikernes opgave at bestemme i hvert enkelt tilfælde, hvorvidt skoler og institutioner må tage imod sponsorstøtte – skolerbestyrelserne er fuldt ud kompetente til at vurdere i situationen". Det mener formanden for skolebestyrelsen på Egegård Skole, Tina Larsen.
 
Debatten om sponsorstøtte i Gladsaxe Kommunes skoler og institutioner er lige nu på sit højeste. En høring på opfordring af økonomiudvalget viste, at langt de fleste skole- og forældrebestyrelser ønsker en lempelse af reglerne for modtagelse af sponsorstøtte. Som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet, må skoler og institutioner ikke modtage sponsorstøtte, medmindre de har fået dispensation.
På Egegård Skole har de tidligere søgt om lov til at søge om sponsorstøtte i forbindelse med renovering af en legeplads – men skolen fik afslag, fortæller Tina Larsen.
 
I Børne- & Undervisningsudvalget drøftes i øjeblikket en mulig blødgørelse af reglerne for sponsorstøtte, og Tina Larsen bakker altså op om mulige lempelser på området. Men hun er, i lighed med de øvrige skole- og forældrebestyrelser, modstander af enhver form for reklameværdi i forbindelse med sponsorgaver.

Voksne cyklister dårlige eksempler!
De voksne cyklister er ikke ligefrem de bedste eksempler overfor børnene, når det handler om at huske cykellygterne.
Det viser den lygtekontrol, Gladsaxe Politi i december og starten af januar løbende har foretaget i nærheden af 8 af kommunens skoler. I alt 88 cyklister under 15 år blev stoppet fordi de kørte uden lys på cyklen.
Men næsten ligeså mange voksne cyklister, bl.a. forældre og lærere, blev stoppet pga. manglende cykellygter. Og dét er direkte pinligt, siger Lisbet Mørkeberg fra Gladsaxe Politi.
 
De fleste børn er som regel meget bevidste om, hvordan de voksne færdes i trafikken – men de voksnes cykelvaner er altså bestemt ikke værd at følge som eksempel i dette tilfælde.

Færre med fra Gladsaxe i teaterbestyrelse
Gladsaxe står til at miste politisk indflydelse i bestyrelsen på Gladsaxe teater.
Den ny teaterlov siger nemlig, at der ikke må være et flertal af politikere i teatrenes bestyrelser.
Københavns amt insisterer på at bibeholde to pladser i den nye syv mand store bestyrelse, og derfor må Gladsaxe slippe én plads.
 
I øjeblikket besættes Gladsaxes pladser af tidligere borgmester Tove Smidth udpeget af Socialdemokratiet og den konservative Henrik Sørensen, der for nylig afløste Lars Abel.
 
Økonomiudvalget skal i dag beslutte sig for, hvem der skal repræsentere Gladsaxe i den resterende valgperiode.

Utidsvarende vandbeholder udvikler bakterier
De går ikke nok i bad, brugerne af Bagsværd stadion.
I hvert fald står små 4.000 liter vand og småkoger så længe ad gangen, at der er risiko for udvikling af bakterier.
Selve anlægget er desuden utidsvarende med dårligt fungerende styringsautomatik, og det betyder til sammen, at der spildes en masse energi.
 
Derfor foreslår idrætsudvalget at opsætte nye mindre beholdere, så der kun står 1.000 liter varmt vand klar til anlæggets brugere.
Det vil sikre en tilstrækkelig vandudskiftning, så bakteriedannelse undgås, ligesom der så heller ikke står flere tusinde liter ubrugt varmt vand og bobler.
Hele herligheden kan formentlig fås for lidt under 300.000.