Tirsdag den 27. juni


Chaufører nedlægger arbejdet
Også til morgen må Gladsaxeborgere vente forgæves ved busstoppestederne.
HT-chaufførerne på en lang række buslinier holder fagligt møde tirsdag morgen, og busserne kører derfor ikke.
Arbejdsnedlæggelsen hos det franskejede Linjebus i Gladsaxe begyndte i går.
Chaufførerne nedlagde arbejdet i vrede over ændringer i deres vagtplaner i forbindelse med den nye køreplan, som ifølge tillidsmanden blev dikteret i sidste øjeblik af den franske topledelse.
 
"Vi plejer at forhandle aftalerne lokalt og vi vil ikke være med til, at den franske ledelse dikterer ændringer, som betyder, at de berørte chauffører ikke kan leve et normalt familieliv", siger Michael Petersen til Politiken.
Det afviser den franske direktør i Linjebus, Christian John, der til Politiken siger, at man ikke kan opfylde alle ønsker, og at der skal en holdningsændring til i hele firmaet. Specielt når de danske aktiviteter giver underskud.
 
De linjer, der holder stille er: 3, 5 ,67, 143, 147, 152, 153E, 154E, 156, 157, 158, 159, 161, 165, 167, 350 S.
Nærmere oplysninger om hvorvidt busserne begynder at køre senere på dagen kan fås hos HT´s Kundecenter på telefon 36 13 14 11.

Klaus Kjær arbejdsmarkedsordfører
Klaus Kjær, Dansk Folkepartis leder i Gladsaxe, er ufrivilligt havnet i partiets opgør med landsbytosser og Pia-kritikere.
Klaus Kjær, der også sidder i folketinget, er nemlig udset til at afløse en af de heftige kritikere på pladsen som arbejdsmarkedsordfører.
Den besættes i øjeblikket af Mogens Andreasen, der offentligt kritiserer partiet for at være topstyret og diktatorisk.
Ledelsen har derfor indsat Klaus Kjær på ordførerposten.

SFO-tilbygning overdrages vederlagsfrit
Det er ikke hver dag man får overdraget en splinterny tilbygning af kommunen – og så endda ganske vederlagsfrit.
Skolefritidsordningen på Sæbjørnsvej ejes af boligselskabet Sæbjørnshuse, og Gladsaxe Kommune lejer sig ind. Da lokalerne i 1996 skal udvides, lyder regningen på ca. 3 millioner kroner. Kommunen står for hele den praktiske gennemførelse, herunder betalingen af arbejdet, hvorefter det er meningen, at boligselskabet skal optage et lån og på den måde betale kommunens udlæg tilbage.
 
Men nu har Børne- & Kulturforvaltningen foreslået en alternativ løsning på det økonomiske mellemværende.
Gladsaxe Kommune overdrager boligselskabet Søbjørnshuse tilbygningen, kvit og frit.
Til gengæld slipper kommunen for kommende huslejestigninger i relation til udvidelsen, ligesom kommunen med den nye aftale sikrer sig uopsigelighed i mindst 20 år.
Aftalen vil ikke betyde nogen økonomisk forskel for boligselskabet.
 
I det hele taget er byggesagen på Sæbjørnsvej højst usædvanlig, idét tidligere, lignende opgaver, har været gennemført ved, at boligselskaberne har betalt udgifterne undervejs.
 
Sagen er til behandling på aftenens møde i Økonomiudvalget.

Voldsomt regnskyl
Når vejrguderne åbner for regnsluserne, som de gjorde natten til mandag, må kommunens flittige vandmænd i aktion.
Natten efter søndag måtte kørebanen ved Buddinge Station lægge asfalt til en oversvømmelse, og det kraftige regnskyl fremkaldte et vandtryk, der fik et dæksel til at lette ved Vandtårnsvej i Gladsaxe.
Både politi og Gladsaxe vejvæsen blev tilkaldt. Vejvæsnet har nogle store biler, der blev brugt til at pumpe vandet væk.
 
Også andre steder på Buddingevej kom der flere anmeldelser om oversvømmelser, men vandet skulle være væk i dag tirsdag.

Individuelt om kommunen betaler parkeringsplads
Der er ikke klokkeklare regler for, om en invalid kan få kommunen til at betale for parkeringspladsen til invalidebilen.
"I nogle tilfælde er der mulighed for at søge udgiften dækket som personligt tillæg, såfremt vedkommende er pensionist, eller hvis borgeren ikke er pensionist, som merudgift afhængig af en individuel vurdering".
Det forklarer borgmester Ole Andersen, der har skrevet et brev til formanden for Foreningen af socialt boligbyggeri i Gladsaxe, John Brown Brabant Althoff-Andersen.
 
John Andersen har nemlig rejst spørgsmålet om betaling for invalideparkeringspladser her i Radio Gladsaxe og i lokalaviserne.
Tidligere betalte kommunen nemlig automatisk, men efter en ændring i serviceloven, går det ikke længere ad sig selv, og det svinger altså fra tilfælde til tilfælde.

"Ny" leder af Ordblindeinstituttet
Det er en gammel kending, der til september ovcrtager posten som leder af Ordblindeinstituttet på Transformervej.
Karl-Åge Andreasen var nemlig også skoleinspektør på stedet i starten af 90´erne, men har de sidste ni år været leder af Tale- & Høreinstituttet - én af Københavns Amts allerstørste specialundervisningsinstitutioner.
Men efter eget ønske vender Karl-Åge Andreasen nu tilbage til Ordblindeinstituttet, fordi han i længere tid har savnet den daglige, tætte kontakt med eleverne.
 
Én af de udfordringer der venter den "nye" skoleinspektør er stedets boligsituation.
Ordblindeinstituttet flyttede for nogle år siden fra Grønnemosecentret ved Høje Gladsaxe på grund af indeklimaproblemer, og har i dag til huse på Transformervej i Herlev. Men dén løsning er kun midlertidig.