Mandag den 5. juni


Kriminelle kommunalt ansat i Gladsaxe
Gladsaxe Kommune har i 1999 ansat 17 personer med plettede straffeattester.
Siden første januar sidste år har det været et krav, at man skal vise sin straffeattest for at blive ansat i kommunen. Men det er ikke et krav, at den skal være ren. 21 mennesker måtte i 1999 aflevere en nusset straffeattest.
Kun fire måtte derfor vinke farvel til det job, de ellers ville have fået tilbudt.
 
"En voldsdom kan få betydning, hvis man søger et job i en ungdomsklub, og en tyveridom kan få betydning, hvis man søger arbejde som hjemmehjælper og skal komme i folks private hjem", siger personalechef Charlotte Wulff.
Derimod kan en person med en tyveridom godt ansættes i en ungdomsklub, lige som hun ikke vil afvise, at kommunen har ansat et menneske med en voldsdom i hjemmeplejen.
 
Det er ledelsen i den enkelte forvaltning, der afgør, om pletten på straffeattesten er af en sådan karat, at den tidligere straffede ikke kan få arbejdet. Hvis personen slipper igennem, får lederen af den konkrete arbejdsplads – f.eks. børnehavelederen – ikke noget at vide om dommen.

Politi advarer mod politi
Gladsaxe politi advarer nu især ældre mod en ny type tricktyverier med falske politifolk.
En mand ringede til en ældre mand og fortalte, at han og en anden fra Gladsaxe politi ville komme forbi og tale med den ældre mand.
Kort efter ringede de to mænd på døren og blev lukket ind.
De satte sig alle, men den ene rejste sig og ville se mandens sygesikringsbevis.
Den falske betjent tog tegnebogen med om bag den ældre mand, der dog protesterede og fik sin pung tilbage.
Mændene forlod huset og først derefter opdagede den ældre mand, at pengesedlerne var væk.
 
De to falske betjente beskrives som 30 – 35 år, ca. 180 cm, kraftige og muskuløse med kort sort hår. Begge var iført mørke jakker og bukser.

International Dag på Gladsaxseminariet
Workshops, etnisk middag og salsa dans.
Debatten om indvandrere og flygtninge tager en ny drejning, når Gladsaxeseminariet i næste måned afholder International Dag.
Dagen starter med en paneldebat om pressens rolle i flygtninge-indvandrerdebatten. I panelet sidder både repræsentanter fra pressen og forskellige indvandrerorganisationer, ligesom også det politiske liv er repræsenteret ved Dansk Folkepartis Mogens Camre.
 
Efter debatten er der workshops, med emner som religion, idræt som integrationsmiddel og Palæstinas politiske baggrund. Og dagen slutter med festmiddag og ægte salsa-dans.
 
Ud over seminariets studerende, deltager også samarbejdspartnere fra de pædagogiske institutioner og en række af kommunernes pædagogiske konsulenter. I alt regner Gladsaxeseminariet med godt 300 deltagere på dagen.

Pladsmangel i Gladsaxe Svømmehal
Gladsaxe Svømmehal er tilsyneladende ved at drukne i sin egen succes.
Hvert år får godt en halv million vandhunde sig en dukkert i det eftertragtede bassin. Senest har også de tre klubber Gladsaxe Kano- & kajakklub, Kanoklubben 361 og Nybro-Furå kajakklub bedt om lov til at bruge svømmehallen efter åbningstid, med det formål at dyrke den nyeste tilføjelse til kajaksporten, kajakpolo.
Dét må de bare ikke. Der er nemlig ikke plads.
 
Gladsaxe Idrætsforenings svømmeafdeling bruger normalt bassinet i aftentimerne, men på samme tid er også et stigende antal offentlige brugere i hallen. Derfor overvejer man nu at flytte svømmeafdelingen til et endnu senere tidspunkt på aftenen – samme tidspunkt som kajakklubberne har søgt om lov til at være i hallen. Og dén går ikke.
Dertil kommer, at kajakklubberne har brug for at opbevare udstyr som mål, kajakker med mere ved svømmehallen – det har Gladsaxe Svømmehal heller ikke plads til.
 
Så da kajakklubbernes ansøgning fornylig var til behandling i brugerbestyrelsen for Gladsaxe Sportscenter, blev det altså til et klart afslag.

Pakke med flere idrætstilbud til små skolebørn
Der er mange sportsgrene at vælge imellem, når man er størrelse lille, så hvorfor ikke prøve dem alle? Eller i hvert fald en god del.
I denne uge får alle Gladsaxes børn i børnehaveklasserne og 1. klasserne en tilmeldingsblanket til Minisport, som er et tilbud om at prøve en række forskellige idrætsgrene efter tur.
For eksempel kan man komme på et hold, hvor man først har seks ugers fodbold, dernæst seks ugers svømning, badminton, judo og bowling.
 
De børn, der starter i børnehaveklasse efter sommerferien, får en tilmeldingsblanket, når de er begyndt i skolen.