Torsdag den 11. maj


Forøget krav om politisk udskiftning
Nu bakker også syge- og sundhedspersonalet på omsorgscentret Egegården op om kravet om at udskifte den politisk valgte tilsynsførende.
Lederen opsagde i sidste uge sin stilling, fordi den tilsynsførende, Emilce Nielsen fra Enhedslisten, angiveligt modarbejder og laver undergravende virksomhed.
13 ledere på Egegården er enig i den vurdering og har i et brev til socialudvalget opfordret til at få Emilce Nielsen væk som tilsynsførende.
 
Senest har så tillidsmanden for sygeplejerskerne på Egegården, Pia Jepsen, bakket både leder og mellemledere op og skriver, ifølge oplysninger til radioen, i et brev til byrådet, at hun ikke kan se, at samarbejdet med den nuværende tilsynsførende kan fortsætte.
Pia Jepsen er også fællestillidsmand for samtlige sygeplejersker i Gladsaxe Kommune.
 
Emilce Nielsen har tidligere sagt til Nyhedsmagasinet, at sagen handler om, at hun vil undersøge klager om omsorgssvigt på plejehjemmet til bunds og altså ikke om politisk chikane eller undergravende virksomhed.

Regler for transporttilskud til unge skakspillere ændret
Det skal ikke være pengepungen, der er bestemmende for, hvilke unge skaktalenter der skal have lov til at være med ved større mesterskaber.
En gruppe unge skakspillere fra Stengård/Vadgård Skoleskak har i længere tid været sat ud af spillet, når det gælder deltagelse i internationale turneringer.
Spillerne, der i øjeblikket er Danmarks bedste i deres aldersgrupper, faldt nemlig udenfor de gældende regler for transporttilskud – og så skal man selv betale transporten. Hvis man da har råd.
 
Men alt det bliver der nu lavet om på. I Kultur- Fritids- & Idrætsudvalget har man besluttet at ændre reglerne, så det i fremtiden udelukkende er talentet der bestemmer, om de unge skal deltage.
Blandt andet fjernes kravet om, at spillerne skal være udpeget af Dansk Skak Union, og fremover vil det være den øverst- og 2.øverst rangerede indenfor hver aldersgruppe der får tranporttilskuddet.

Tilstår drab på pensionist
En 58-årig mand blev i går under et grundlovsforhør i retten i Gladsaxe varetægtsfængslet i fire uger. Manden er sigtet for drabet på den 76-årige pensionist Børge Thamdrup, der tirsdag aften blev dræbt af skud i brystet i sit hjem i Smørumnedre, vest for København.
Efter drabet meldte den 58-årige mand sig til politiet og oplyste, at han havde skudt Børge Thamdrup.
 
Motivet til drabet er formentlig langvarige uoverensstemmelser mellem de to mænd.

Psykisk udviklingshæmmede velkommen
"Hvordan kommer huset til at se ud? Og hvordan med parkeringsforholdene?"
Sådan lød et par af spørgsmålene på borgermødet forleden i Stengårdskvarteret om det kommende boligbyggeri til psykisk udviklingshæmmede.
Til gengæld var der ikke blandt de ca. 15 fremmødte borgere nogen, der havde noget som helst imod at få gruppen af udviklingshæmmede som nye naboer.
"De er søde og fredelige mennesker og skal selvfølgelig have gode boligvilkår, som os andre", lød det blandt andet på mødet.
 
Ole Andersen, borgmester i Gladsaxe, deltog i mødet og lovede de fremmødte, at de ville blive hørt endnu engang, når de endelige tegninger af huset var klar, samt at problemet med de trange parkeringsforhold ville blive taget med i overvejelserne.

Økonomien genoprettet på Gladsaxe Teater - præsenterer den største sæson nogensinde
For kun 6 måneder siden var Gladsaxe Teater i store økonomiske vanskeligheder. Publikum blev væk fra forestillingerne, og teatret måtte opgive at spille den stort anlagte musical "Ragnarock" – simpelthen fordi der ikke var penge i kassen.
En redningsaktion blev sat ind – aktionen hed "Piraterne Fra Penzance", og takket være dén forestilling, har Gladsaxe Teater igen fået rettet op på økonomien. Og det var derfor en stolt teaterchef, Flemming Enevold, der i går kunne præsentere den største, og måske mest musikalske sæson i Gladsaxe Teaters historie.
 
To af den kommende sæsons tre forestillinger på den store scene er musicals og den sidste er ét – efter sigende – særdeles musikalsk show med Søren Pilmark.
Derudover er der for første gang fuld sæson på teatrets nye intimscene i Væksthuset, hvor repertoiret bliver af mere eksperimenterende karakter.

Nabostrid kræver kommunens kræfter
Det lyder som problemer i småtingsafdelingen, men nabostridigheder kan ofte blive tunge sager, der tærer på kommunens ressourcer.
En tredjedel af arbejdet med byggesager, handler om nabostridigheder som for eksempel galende haner eller vildtvoksende hække.
 
I alt arbejder otte mand med byggesager, så det svarer til, at 2,5 mand alene tog sig af sager om nabostridigheder, oplyser bygnings- og miljøchef Benedicte Weber.
 
Når to naboer henvender sig til kommunen om et stridsspørgsmål, prøver kommunen i første omgang at mægle ved at indkalde de to parter til et møde.
Først i anden omgang kigger de på lovgivningen.