Onsdag den 22. marts


Skolestartskonference gav ny inspiration
Konferencen "Skolestart i venskabsbyerne" blev en succes.
Delegationer fra 4 venskabsbyer kunne tirsdag forlade Gladsaxe i begejstring og med fornyet inspiration, efter at have lyttet til og udvekslet erfaringer på kryds og tværs omkring de små´s allerførste møde med skolen.
Foruden værtsbyen Gladsaxe, deltog repræsentanter fra venskabsbyerne Sutton i England, Gagny i Frankrig, samt Minden og Wilmersdorf, begge fra Tyskland.
 
Udover oplæg fra de enkelte delegationer, foredrag og debat blev der også tid til at besøge forskellige Gladsaxe-skoler.
Og specielt delegationen fra Sutton var noget overraskede over mødet med de danske skolebørn, der, som delegationen bagefter udtrykte det, var så frimodige at kalde deres lærer ved fornavn!
 
Konferencen "Skolestart i Gladsaxe" blev så stor en succes, at de 5 kommuner allerede er i gang med at lave nye aftaler om at mødes på ny, bl.a. for at drøfte en mulig lærer-praktik, venskabsbyerne imellem.
Derudover var specielt Gladsaxes delegation interesseret i at høre meget mere om de andre kommuners erfaringer med evaluering og måling af elevernes personlige kompetencer. Et område, især Sutton gør meget ud af.

Lokalliste: AB tørrer kommune
Financieringsinstituttet FIH har al den sikkerhed, firmaet skal have, for det lån AB har optaget i form af en pantsætning af hallen på Skovdiget i Bagsværd.
Det mener i hvert fald John Damm Sørensen fra Gladsaxelisten.
Han skriver i en kommentar til Nyhedsmagasinet bl.a., at Gladsaxe Kommune, ifølge lejeaftalen, er forpligtet til at overtage hal og andre bygninger til vurderingssum, hvis AB af en eller anden grund opsiger aftalen.
Hallen blev i 1998 vurderet til 30 mio. kroner, så både FIH og AB er mere end rigeligt dækket ind. Desuden har FIH tinglyst lånet ligesom de øvrige kreditforeningslån på ejendommen – en yderligere sikkerhed, mener John Damm Sørensen.
 
Alt i alt har AB tørret Gladsaxe Kommune godt og grundigt, lige siden klubben ankom til kommunen i 1962, lyder det videre i kommentaren. F.eks. har kommunen betalt renter og afdrag og vedligeholdelse på hallen, senest en kvart mio. til udskiftning af vandrør, skriver John Damm Sørensen.

Gladsaxe Skytteforening søger om økonomisk hjælp, efter stor huslejestigning
En mærkbar huslejeforhøjelse på 500% over 4 år, får nu Gladsaxe Skytteforening til at bede Folkeoplysningsudvalget om kontant hjælp.
Skytteforeningen, der holder til i lokaler under Høje Gladsaxe centret, betaler i øjeblikket 31.900 kroner i husleje om året. Men allerede fra den 1. august stiger huslejen til 42.700, og så fortsætter huslejen ellers med at vokse stødt de kommede 4 år. Dén husleje har foreningen ikke råd til at betale.
 
Børne- & Kulturforvaltningen har ellers forsøgt at finde et nyt, egnet, og ikke mindst billigere lokale. Dét er ikke lykkedes, og derfor er Gladsaxe Skytteforening altså indtil videre tvunget til at blive i lokaler, de ikke har råd til at være i. Skytteforeningen har 90 medlemmer, hvoraf ca. halvdelen er under 25 år.
 
Ansøgningen om et ekstraordinært lokaletilskud skal behandles på Folkeoplysningsudvalgets møde onsdag aften.

Go' musik til Go'Nat Bagsværd
Ægte måneskin og funklende stjerner danner kulisse, når det ambitiøse projekt Go´Nat Bagsværd, arrangeret af Bagsværd Handelsstandsforening, løber af stablen, nu til maj.
Og i den forbindelse vil foreningen Kulturen i Gladsaxe også gerne være med og vise flaget. Hensigten er at præsentere de musiske medlemsforeninger, på en scene på Bagsværd Torv. Herfra vil der bl.a. være optræden af og med Gladsaxe Folkekor, Gladsaxe Spillemandslaug, Bagsværd Folkedanserforening og Gladsaxe Musikskoles Slagtøjs- og Steelband.
 
For at få råd til at afholde arrangementet, har Foreningen Kulturen søgt om tilskud på små 75.000 kroner fra Folkeoplysningsudvalgets Udviklingspulje.
Og sagen behandles på Folkeoplysningsudvalgets møde i aften.

Telefonkort til alkoholikere
Et telefonkort skal mindske afstanden mellem alkoholikeren og landsforeningen Lænken.
Selvom en alkoholiker har været i behandling for alkoholmisbrug, findes der tilsyneladende nok af undskyldninger for at begynde at drikke igen. Stres, eller ensomhed er blandt de hyppigst brugte.
Men hvad gør man så, hvis man står i situationen hvor man skal træffe valget mellem alhohol eller ej, og måske har brugt sine sidste kroner?
 
Fra nu af udstyrer landsforeningen Lænken nye medlemmer, i risikogruppen for tilbagefald, med et telefonkort, så de altid kan komme i kontakt med foreningen. Telefonkortet er udstyret med en personlig pin-kode, og et enkelt opkald til en central bringer indehaveren af kortet i kontakt med Lænken.
"Det er vigtigt for os, at især de nye medlemmer oplever, at der aldrig er langt til en hjælpende hånd" siger formand for Lænken, Vibeke Jacobsen.
 
Lænken er hovedsageligt baseret på frivillig arbejdskraft, og medarbejdernes største opgave er at tilbyde støtte og kontakt til de i øjeblikket godt 4000 brugere.