Torsdag den 12. Oktober


Savner identitet på trafikdræbt

Gladsaxe Politi beder om hjælp i forbindelse med en tragisk dødsulykke på Buddinge Hovedgade onsdag aften klokken 22.30.
Ud for Buddinge Hovedgade 114 mistede en ung bilist herredømmet over sit køretøj og påkørte først en parkeret bil, hvorefter bilen kørte ind i et træ.
Bilen ramte en cyklist, der kom kørende på en rød damecykel på cykelstien i retning mod Bagsværd, og cyklisten blev ramt så kraftigt, at hun blev slynget ind i en have.
Fem ambulancer, deriblandt en lægeambulance, ankom til stedet, og politiet kørte eskorte til Glostrup sygehus, hvor cyklisten blev erklæret død ved ankomsten.
 
Politiet har endnu ikke kunnet fastslå identiteten på den dræbte, en ung kvinde, der beskrives som værende mellem 20 og 25 år, ca. 160 cm. høj, alm. til slank af bygning med lyst, skulderlangt hår. Hun var iført en sort strikbluse, grå velourbukser med hvide striber og sorte støvletter med sølvspænder. Yderst var hun iført et grønt regnsæt.
Med sig havde hun et sort lærredsnet med logoet HBI, og i nettet lå en læderindbundet bibel og en fælleskristelig sangbog.
 
Hvis man mener at kende den unge kvinde, bedes man kontakte Gladsaxe Politi på telefonnummer 39 69 14 48.

Udramatisk budgetvedtagelse

Der var den forventede store enighed om næste års budget i Gladsaxe, da byrådet i aftes satte det endelige godkendelsesstempel på de seks partiers forligsløsning.
Faktisk var enigheden så stor, at ingen gik direkte imod – dog undlod Enhedslistens Emilce Nielsen at stemme.
Enhedslisten stillede med et ændringsforslag, men det fandt kun nåde for listens egne øjne.
Dermed står, som ventet, 24 ud af 25 byrådsmedlemmer bag budgetlægningen for år 2001 og de følgende tre år.
 
Det mest synlige resultat af forliget bliver en splinterny svømmehal i Værebro-området, men en nedsættelse af grundskylden med en halv promille er af næsten lige så stor værdi, i hvert fald for den borgerlige del af salen.
"Nu bliver Gladsaxe ikke mere blot betragtet som en kommune, hvor skatten bare stiger og stiger", sagde Venstres Bjarne Rasmussen bl.a.
Men den halve promille må mere betragtes som en principiel sejr, for selve det nedsatte beløb, som er på seks mio. kroner, er i småtingsafdelingen i forhold til den samlede skatteinddrivning på 2 mia.
 
Synligt, og mærkbart for den ældre del af Gladsaxes befolkning, bliver dels bygningen af det nye plejehjem Rosenlund og dels forbedringen af værelserne på to af de eksisterende plejehjem, Bakkegården og Kildegården.
 
Den del af byrådsdebatten, der drejede sig om budgetforliget, var i øvrigt præget af en sjælden fordragelig tone de enkelte medlemmer og partier imellem, og budgettet blev vedtaget uden den dramatik, der undertiden følger med.
Eksempelvis var det ikke til at få øje på en ærlig demonstrant, hverken på rådhuspladsen eller på tilhørerpladserne i byrådssalen.
Så enten foretrak selv kritiske Gladsaxeborgere at blive hjemme for at se fodboldlandskamp, eller også er budgetforliget ikke så slemt, at det ligefrem kræver en demonstration.
 
De seks partier, der er med i budgetforliget er Socialdemokratiet, SF, Radikale, Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre.

Menighedsrådsvalg koster 70.000 kroner

Striden mellem menighedsrådet og den ene sognepræst i Gladsaxe Kirke kommer til at koste kirkeskatteyderne op mod 70.000 kroner.
Det viser valgudvalgets foreløbige beregninger af udgifterne i forbindelse med det forestående menighedsrådsvalg. Der skal blandt andet bruges penge på annoncer og honorarer til de tilforordnede.
"Det er jo mange penge, bare fordi vi skal have kampvalg", siger formanden for valgudvalget, Holger Petersen.
 
Alle pengene betales i sidste ende af kirkeskatteyderne, men de 50.000 kroner kommer ikke direkte fra borgere i Gladsaxe. De bliver nemlig dækket af provstiet.
Et fredsvalg ville have kostet omkring 20.000 kroner.
 
Menighedsrådsvalget bliver afholdt den 14. november.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Skattefolk gode nok

Skatteminister Ole Stavad tager nu afstand fra den udlægning af Gladsaxe kommunes skatteinddrivning, der, hvad angår selskabsligningen, tidligere på året blev dømt dårlig af erhvervsjournalister.
Dermed følger han den opfordring, Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Ole Andersen gav i et brev til ministeren, hvor Ole Andersen undrer sig over, at ministeriet ikke tog klar afstand til udlægningen, der placerer Gladsaxe på den sorte liste over dårlige skatteopkrævere.
 
"Told- og skatteregion Ballerup konkluderer to gange i en tilsynsrapport, at Gladsaxe opfylder den indgåede aftale, så sortlistningen savner ethvert grundlag", skriver Ole Andersen blandt andet.

Operativ leder vil gøre politiet mere synligt

Politiet skal være mere synligt.
Sådan lyder målsætningen for den operative leder i ordenspolitiet i Gladsaxe.
Den 44-årige Kim Svenningsen tiltrådte efter sommerferien i en nyoprettet stilling, der går ud på at koordinere indsatsen i ordenspolitiet.
 
Kim Svenningsen blev færdiguddannet som politimand i 1978 og har gjort karriere i Ringsted Politikreds. I sit seneste job var han leder af specialpatruljen i Ringsted. En patrulje, der blandt andet fører tilsyn med værtshuse, arbejder med narkotikaproblemer og underviser på skoler.
 
Kim Svenningsen ønsker ikke alene, at politiet skal være mere synligt. Han vil også selv være en synlig leder, der ikke sidder båndet til skrivebordet dagen lang.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Flere videofilm på biblioteket

En overvældende interesse for at låne videofilm på Hovedbiblioteket, har nu fået stedet til at satse endnu mere på udlån af film.
Det er især spillefilmene, der er rift om, og film som Olsen Banden, Casablanca og de danske dogme-film bliver nærmest revet væk fra hylderne.
Den stigende interesse hænger formentlig sammen med, at folk efterhånden, via mund til mund metoden, er blevet mere opmærksomme på muligheden for at låne gratis film på biblioteket, mener bibliotekar Hanne Lund Hansen.
 
"Samtidig vil vi gerne være et alternativ til videobutikken nede om hjørnet, og tilbyde kvalitetsfilm, som folk tit går forgæves efter andre steder, det kan f.eks. være amerikanske klassikere eller gamle western-film", siger hun til Nyhedsmagasinet.
 
Gladsaxe-bibliotekerne har omkring 17000 videofilm, hvoraf de ca. 850 er spillefilm.
Og succesen med udlån af videofilm har betydet, at biblioteket nu har sat flere penge af i budgettet til indkøb af film.


Hør flere nyheder i torsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet