Tirsdag den 24. Oktober


Sportscenter måske videoovervåget

Gladsaxe Sportscenter overvejer nu at indføre videoovervågning i kampen mod meningsløst hærværk og graffiti.
I løbet af blot en uge har sportscentret to gange været offer for groft hærværk.
Forrige weekend blev tribune 1 på stadion, den ene side af skøjtehallen, hal 2 og indgangen til hal 1 overmalet med graffiti, de såkaldte "tags", som er meterhøje, brede bogstaver.
Få dage efter blev graffitien fjernet fra bygningerne, men episoden gentog sig natten til søndag denne weekend - endda i endnu højere grad.
"Det er faktisk lidt trist. Nu har vi lige haft en lang periode uden hærværk", siger stadioninspektør Jens Christian Olesen.
 
Initiativer er der ellers nok af, når det gælder at komme hærværket omkring sportscentret til livs. Blandt andet er hallen begyndt at fotografere graffitien, før den bliver fjernet fra murværket, hvorefter billederne bliver lagt ind i et computerkartotek. På den måde er det nemt at se, om det er de samme personer, der ynder at udfolde sig med spraydåser og maling omkring sportscentret.
 
Men hvis det voldsomme hærværk fortsætter, er Gladsaxe Sportscenter klar til at tage andre metoder i brug, fortæller Jens Christian Olesen. Eksempelvis har man ved flere lejligheder overvejet muligheden for at sætte kameraer op og videoovervåge området i aftentimerne.

Behov for udvidet åbningstid i daginstitutionerne

Vuggestuen og børnehaven skal have længere åbent, hvis man altså spørger Gladsaxe-borgerne.
1000 tilfældigt udvalgte børnefamilier fik i løbet af sommeren tilsendt et spørgeskema om behov for udvidet åbningstid i én eller flere af Gladsaxes daginstitutioner.
Næsten halvdelen af de adspurgte deltog i undersøgelsen, og 23%, dvs. 116 familier, har brug for en institution med længe åbent, især i tidsrummet frem til klokken 18, og i gennemsnit tre gange om ugen. Og så skal der ikke være alt for lang vej til og fra vuggestue eller børnehave. Kun en fjerdedel af familierne er nemlig villige til at flytte barnet til en daginstitution med udvidet åbningstid, hvis institutionen ligger udenfor lokalområdet.
Til gengæld er over halvdelen af familierne rede til at punge ud og betale ekstra for en institution med alternative åbningstider.
 
De adspurgte familier har alle sammen børn i alderen 0 – 5 år, og er som nævnt tilfældigt udvalgt af Folkeregistret. Det er en arbejdsgruppe under Daginstitutionsrådet der har udarbejdet skemaet.
Resultatet af spørgeskemaundersøgelsen bliver drøftet på dagens møde i Børne- og undervisningsudvalget.

Borgerdebat om torv

Skal en blomsterhave, en vandkunst, en legeplads og et hus til aktiviteter erstatte det nuværende Søborg torv?
Det spørgsmål kan Gladsaxeborgere være med til at besvare de næste otte uger frem.
I det tidsrum er forslaget til torvets nye udformning nemlig lagt ud til offentlig debat.
 
Det er Gladsaxe Kommunes egne arkitekter, der står bag forslaget, der også inkluderer en lille og en større parkeringsplads.
Forslag til lokalplan nr. 137 er det officielle navn på planen, der kan hentes på rådhuset.
 
Onsdag den. 29. november indbyder byrådet til borgermøde om torvets fremtid – det sker om aftenen i rådhushallen.

Nye borgere hilses velkommen

Ud af 1.700 tilflyttere til Gladsaxe indenfor det sidste halve års tid har omkring 130 valgt at tilbringe aftenen med at blive klogere på kommunen.
Det bliver de ved det velkomstmøde, byråd og kommunalt ansat personale hvert halve år tilbyder alle, der er flyttet til Gladsaxe.
 
De har på forhånd modtaget en velkomstpakke bestående af foldere og små bøger om serviceydelser, foreningsliv og et bykort. Og i aften er der så mulighed for at få uddybet spørgsmål og for at møde de lokale politikere.
 
Velkomstmødet er en forholdsvis ny idé, og mødet i aften kl. 19 på rådhuset er således kun det fjerde af slagsen.

Seks giganter i Gladsaxe

Gladsaxe lægger jord til hovedsæderne for fire af Danmarks mest værdifulde børsnoterede selskaber og snart flytter yderligere to fra top 100 til kommunen.
Det fremgår af granskningen af Børsens Nyhedsmagasins analyse i denne uge.
 
I øjeblikket huser Gladsaxe Novo Nordisk, i-data, Sophus Berendsen og Søndagsavisen.
Der ud over er Højgaard & Schultz på vej, ligesom Danske Trælast er ved at undersøge muligheden for at bygge nyt hovedsæde i Gladsaxe.
Novo Nordisk optræder også på listen over Europas 1.000 mest værdifulde virksomheder. Med en markedsværdi på 132 mia. kroner opnår Novo en plads som nr. 119.

Nederlag gav kursfald

Weekendens sportslige nederlag til Brøndby sendte AB-aktien yderligere et hak nedad på den københavnske børs, så kursen nu ligger på 30 – det laveste siden aktien blev introduceret på børsen.
Omvendt gav stadionindvielsen og sejren til klubben på vestegnen et løft på fem point til Brøndbyaktien, der i dag står i kurs 82.
Men, som børsanalytikere for længst har slået fast, så er de fleste fodboldaktier såkaldt følelsesaktier og ikke egentlige investeringsobjekter.


Hør flere nyheder i tirsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet