Torsdag den 19. april



Brand i transformerstation

Beboerne i kvarteret omkring Gladsaxevej og Marienborg Allé måtte i går eftermiddags undvære strømmen i nogle timer efter en brand i en transformerstation på Gladsaxevej.
Det var formentlig en kortslutning, der startede branden omkring kl. 14.15, men brandfolkene måtte stå i mere end en halv time og vente på at komme til med slukningsarbejdet, indtil NESA fik slukket for strømmen.
 
Gladsaxevej måtte spærres af for trafik pga. eksplosionsfare, men fra kl. 16 var ilden under kontrol og trafikken kunne igen afvikles normalt.

Kommune sender erstatningskrav videre

til fagforbund

Hvis Gladsaxe kommune taber erstatningssagen om uberettiget fyring af en tidligere pædagogmedhjælper, der var sigtet for pædofili, så vil kommunen sende det økonomiske krav videre til Pædagogisk Medhjælper Forbund, PMF.
 
Til oktober optræder Gladsaxe kommune i to erstatningssager rejst ved Østre Landsret af tidligere pædagogmedhjælpere, der begge er blevet frifundet ved retsinstanserne.
I den ene fyringssag mener Gladsaxe kommune at have haft en klar aftale med den ansattes fagforening, PMF, om betingelserne for fyringen – en aftale, som PMF angiveligt siden skulle være løbet fra.
Den tvist bliver også afgjort til oktober, hvor fagforbundet er stævnet af kommunen som part i sagen.
Taber kommunen sagen, så er erstatningskravet, eller rettere opsigelsesgodtgørelsen, på 200.000 kroner, som advokat Thomas Rørdam har rejst på klientens vegne.
 
En ekstra finurlig krølle på sagen er, at det faktisk er PMF selv, der i sin tid rejste erstatningssagerne på vegne af de to fyrede medlemmer. Sager, hvor fagforbundet, i hvert fald for den enes vedkommende, selv kan komme til at stå med den økonomiske bet.

Pædagogisk udvikling kræver nybygninger

Stengård skole i Gladsaxe er blevet renoveret for et to-cifret millionbeløb efter et større skimmelsvampangreb.
Men de mange brugte penge har ikke ført nyt byggeri med sig eller for den sags skyld løftet det åbenbare indtryk af en nedslidt og misligholdt skole.
 
Skolen fremstår i dag, som den gjorde før svampeangrebet, blot endnu mere skrammet efter de mange håndværkere.
Det har provokeret en af skolens lærere, skolebibliotekar William Vonsild, til i samarbejde med bygningskyndige at komme med et forslag, der opfylder både de bygningsmæssige og pædagogiske krav.
 
William Vonsild har allieret sig med Gladsaxe Lærerforening, der i aften står som arrangør af et cafémøde på Stengård skole om skolebygninger og pædagogisk udvikling.
Mødet starter kl. 19 og der er fri adgang.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

DF: Ufaglærte i aktivering

hos ældre og handicappede

Kontanthjælpsmodtagere uden nogen som helst erfaring med pasning og pleje skal i aktivering hos ældre, syge og handicappede.
De skal handle ind, vaske tøj og slå græs, og i det hele taget aflaste hjemmehjælpen.
Det mener i hvert fald Dansk Folkeparti i Gladsaxe.
 
Forslaget indgår i Dansk Folkepartis nye lokalpolitiske pricipprogram forud for kommunalvalget, og i forhold til 1997 har Dansk Folkeparti især strammet op på flygtninge- og indvandrepolitikken og socialpolitikken.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Olieforurening ved fritidsklub

Fundet af en gammel olietank, der ikke har været tømt ordentligt ved overgangen til gasfyring, kommer nu til at belaste ombygningsbudgettet på fritidsklubben Kridthuset i Søborg med en lille halv mio. kroner yderligere.
 
Fritids- og ungdomsklubben er ved at blive bygget om for et beløb på 3,3 mio., og det var under det bygningsarbejde, at forureningen fra den gamle olietank blev opdaget.
Mens den forurenede jord er blevet bortgravet, har der ikke kunnet arbejdes med ombygningen, hvilket sammen med deponeringen af den forurenede jord fordyrer hele projektet med et beløb tæt på den halve mio.
 
Ombygningen ventes at være færdig sidst i september.

Ulovlig tilbageholdelse af post på skoler

Ledelsen på to af Gladsaxes skoler har handlet i strid med reglerne, fordi de har nægtet at
viderebringe materiale til skolens elevråd fra Den danske forening.
SF´s medlem af Børne- & undervisningsudvalget, Peter Brooker, spurgte fornylig i udvalget, om elevrådene på kommunens skoler har modtaget post fra Den danske forening, og om posten i givet fald er kommet eleverne i hænde.
 
Børne- & kulturforvaltningen har spurgt skolerne, og 12 folkeskoler og ungdomsskolen har svaret, at de ikke mindes at have modtaget materiale fra Den danske forening.
Tre skoler fortæller at de har fået post fra foreningen – den ene skole lod brevet gå videre til elevrådet, helt i overensstemmelse med skolebestyrelsens holdning, men ledelsen på de to andre skoler valgte ikke at give elevrådet brevet fra Den danske forening.
 
Men dét er censur. Skolen må nemlig ikke tilbageholde eller censurere post adresseret til skolens elevråd eller et medlem af elevrådet – uanset afsender. Det siger bekendtgørelsen om elevråd i folkeskolen og ungdomsskolen. Elevrådet er i dag et officielt organ, på linie med eksempelvis skolebestyrelsen.
De pågældende skoleledere vil i nærmeste fremtid blive grundigt orienteret om reglerne på området.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet