Tirsdag den 24. april



Gladsaxe Kommune for landsretten

Gladsaxe Kommune bliver slæbt i landsretten i en sag om byggetilladelse og lokalplan.
Sagen drejer sig om mandskabsbygningen og container- og materielgården i Søgården ved Vibevænget.
Trods protester fra naboer gav Teknik- og miljøudvalget i 1999 tilladelse til at dispensere fra lokalplanen og opføre en mandskabsbygning, men det er en af naboerne så utilfreds med, at hendes advokat nu skal føre sagen i landsretten.
 
Naboen klager blandt andet over, at mandskabsbygningen ødelægger hendes udsigt, og at området ifølge lokalplanen var udlagt til at grønt område.
Gladsaxe Kommune har et godt kort på hånden, da Naturklagenævnet tidligere har sagt, at det ikke var nødvendigt at ændre lokalplanen for at tillade byggeriet.
 
På onsdag skal landsretten finde en dato for domsforhandlingerne, og i løbet af de kommende måneder bliver det så afgjort om, Gladsaxe Kommune holdt sig indenfor lovens rammer, da tilladelsen blev givet, og om naboen i givet fald skal have erstatning.
Advokat Jørgen Jacobsen skønner at erstatningskravet vil blive i størrelsesordenen 100.000 kroner, men kravet bliver først fastsat, hvis naboen får medhold i retten.

Underskrifter mod byggeri

I alt 474 Gladsaxeborgere har skrevet under på en protestskrivelse mod muligheden for at bygge på Provst Benzonsvej.
En ide, der indgår i forslaget til en ny kommuneplan.
 
En af dem, der har været med til at indsamle underskrifterne er Helle Lauritsen.
"Vi har stemt dørklokker, og folk har været meget forargede over forslaget om at bygge så tæt på gravsteder og i et grønt område," siger hun til Nyhedsmagasinet.
 
Fristen for skriftlige indsigelser mod kommuneplanen udløber i dag.  
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Tvist om elevatorer

Boligselskabet i Høje Gladsaxe blev tvunget til at bruge et millionbeløb på at udskifte elevatorerne, så de lever op til kravene i et EU-direktiv, men i By- og boligministeriets bygninger kan man fortsat køre op og ned i elevatorer, der ikke følger foreskrifterne.
Den form for dobbeltmoral er faldet beboerformand John Brown Brabant Althoff-Andersen så meget for brystet, at han har skrevet en klage til ministeriet.
 
For fire år siden afleverede John Brown Brabant Althoff-Andersen underskrifter i det daværende arbejds- og boligministerium i håb om en dispensation fra reglerne, men han fik afslag.
Det kostede næsten fire millioner kroner at udskifte elevatorerne, så beboerformanden er stærkt utilfreds over, at de gamle elevatorer med store vinduer stadig er i brug i boligministeriet.
"Det harmer endog ganske meget, at ministeriet ikke lever op til de regler, de stiller op for os andre," skriver han blandt andet i klagen.
 
Pressemedarbejder Thomas Warburg fra By- og boligministeriet bekræfter, at elevatorerne i boligministeriets lokaler på Slotsholmsgade i København kører på dispensation.
Men det er Danske Ingeniørers Pensionskasse, der ejer bygningen, og boligministeriet er kun lejere.
Dispensationen er derfor givet til Danske Ingeniørers Pensionskasse og ikke til boligministeriet.

Penge til sindslidende

Socialministeriet har foræret Gladsaxe kommune 300.000 kroner til at styrke indsatsen for sindslidende.
Beløbet er kommet uansøgt, ligesom det tilsvarende beløb sidste år. Det blev især brugt til videreuddannelse af personale.
Dette års beløb bliver spenderet på indbo til bo- og værestedet på Buddinge Hovedgade 111, til internetopkoblinger, og igen til videreuddannelse af personale.
Det vedtog politikerne i socialudvalget i sidste uge.

Socialdemokratiske byrådskandidater

Nu har også socialdemokraterne valgt deres kandidater til byrådsvalget i november, og bortset fra Doris Clemmensen og Inge-Lise Møller Jensen genopstiller samtlige socialdemokratiske byrådsmedlemmer.
Men der er også andre navne på listen, blandt andre ungdomsskoleinspektør Jens Thind-Andersen, medicinstuderende Khuram Malik og arkitekt Lars Poulsen.
 
Kønsfordelingen er næsten lige, idet der er fjorten mænd og elleve kvinder.
 
Til amtsrådsvalget stiller gladsaxeborgerne Preben Andersen, Ditte Thind-Andersen, Hanne Lis Colding og Mona Borgen Adly op for socialdemokraterne.

Hjemmeværnet renoverer Gladsaxefortet

Hjemmeværnskompagni 6911 har i disse måneder skiftet hjelme og skarpladte skydevåben ud med pensel, karklude og sæbevand.
Kompagniet har holdt til på Gladsaxefortet siden midten af 80´erne, men det er mere end 20 år siden, fortet sidst blev renoveret. I december sidste år blev der indlagt centralvarme på fortet, og i øjeblikket er hjemmeværnskompagniet i fuld gang med en omfattende renovering af vægge og gulve. Gladsaxefortet skal være et hyggeligt og indbydende sted, siger oversergent Hans Kaare Schakinger.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet